سیدرسول مهاجر جمعه دوم خرداد در اختتامیه «اجلاسیه منطقهای دیپلماسی اقتصادی» که در شیراز در حال برگزاری است، با اشاره به مباحث مطرح شده در این اجلاسیه گفت: یکی از مهمترین موضوعات مطرحشده، توجه به ارزشهای افزوده هر شهر بود. برای مثال، شهر شیراز از قبل از انقلاب یک برند در حوزه درمان بوده و بیمارستان نمازی شهرت منطقهای داشته است. بنابراین باید به ظرفیتهای پزشکی شیراز و توسعه گردشگری سلامت توجه شود.
وی با اشاره به زنجیره ارزش گردشگری سلامت، گفت: این زنجیره از شناسایی بیماران تا ارائه خدمات در بیمارستانهای پیشرفته با قیمتهای رقابتی شکل میگیرد. برای نمونه، اخیراً در بیمارستان امام خمینی تهران، یک بیمارستان سرطان با سرمایهگذاری ۱۶۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی در مساحت ۵۵ هزار متر مربع ساخته شده و در آن یک تومور ۳۲ کیلویی از شکم بیمار خارجی خارج شده است.
مهاجر ادامه داد: وزارت امور خارجه طی سالهای گذشته تسهیلات گستردهای در زمینه روادید فراهم کرده و حتی با برخی کشورهای جنوب و خلیج فارس، ویزا بصورت یکطرفه صادر میشود. اما سایر حلقههای زنجیره باید توسط بخش خصوصی تکمیل شود.
معاون وزیر امور خارجه با انتقاد از رقابتهای داخلی ناسالم، تأکید کرد: باید بیمار از فرودگاه تا بیمارستان به صورت حرفهای منتقل شود تا تجربهای مثبت از خدمات سلامت ایران داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به شعار سال و تأکید مقام معظم رهبری بر جذب سرمایهگذاری و تولید، گفت: سرمایهگذاری باید با هدف صادرات باشد. ما باید محصولی تولید کنیم که در بازارهای خارجی پذیرش داشته باشد. سرمایهگذاران باید بدانند پروژهها چه میزان سرمایه میخواهند، بازگشت سرمایه چقدر است و درآمد آن چطور خواهد بود.
مهاجر افزود: برای نمونه، استاندار کردستان پروژهها را بصورت الکترونیکی و با اطلاعات کامل فنی و اقتصادی و ترجمه به زبان انگلیسی ارائه کرده است. این کار الگویی مناسب برای معرفی پروژهها به سرمایهگذاران خارجی است.
وی با اشاره به نگرانی برخی ایرانیان خارج از کشور برای بازگشت به ایران، گفت: وزارت امور خارجه سامانهای با عنوان «میخک» راهاندازی کرده تا ایرانیان خارج از کشور پیش از سفر به ایران وضعیت خود را بررسی کنند.
مهاجر اهمیت ارتباط بین استانها و وزارت امور خارجه را یادآور شد و افزود: بخش خصوصی از نگاه ما بسیار مهم است. سازمان توسعه تجارت، سفرای ما و معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه در خدمت بخش خصوصی هستند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه تأکید کرد: باید به بخش خصوصی اعتماد کنیم و اجازه دهیم حتی پروژههایی مانند جاده و راهآهن توسط آنها انجام شود، بدون آنکه قیمتهایی غیراقتصادی به آنها تحمیل شود.
مهاجر در ادامه گفت: وقتی میپرسیم چرا برخی سرمایهداران بخش خصوصی پول خود را به ترکیه میبرند، باید بررسی کنیم که آیا پروژههای داخلی سوددهی دارند یا خیر. وزارت امور خارجه نقش تسهیلگر دارد و سفرا باید اطلاعات بازارهای خارجی را به ما منتقل کنند تا این اطلاعات در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
وی با اشاره به اجرای سند تجارت آزاد با کشورهای اتحادیه اوراسیا از پنجشنبه گذشته، گفت: این سند به صادرکنندگان ایرانی اجازه میدهد با تعرفه صفر به کشورهای روسیه، بلاروس، قرقیزستان، قزاقستان و ارمنستان صادرات داشته باشند.
معاون وزیر امور خارجه با اشاره به برنامههای توسعه همکاری با کشورهای منطقه از جمله افغانستان، عمان و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس، تأکید کرد: باید بازار ایران به بازار جهانی متصل شود.
وی گفت: در کشورهایی مثل سوئد همزمان با تولید، واردات هم انجام میشود و بازار بر اساس رقابت رشد میکند. ما نباید اجازه دهیم با ایجاد موانع تعرفهای، بخش خصوصی آسیب ببیند.
مهاجر اظهار کرد: حتی در تهران میتوان دفاتر تجاری کشورهای دیگر را با حمایت بخش خصوصی فعال کرد و بخش خصوصی باید در مواد اولیه سرمایهگذاری کند تا در کشورهای دیگر تحت برند آن کشورها تولید و صادر شود.
وی افزود: عراق با کشورهای عربی تعرفه صفر دارد، میتوان از این فرصت برای صادرات محصولات ایرانی به نام برند دیگر استفاده کرد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به اجلاسهای منطقهای پیشرو، از جمله اجلاس ۱۲ وزیر گمرک اوراسیا، گفت: قرار است زمینهایی در بنادر چابهار و شهید رجایی به کشورهای دیگر اختصاص یابد تا زمینه توسعه تجارت فراهم شود.
مهاجر در پایان تأکید کرد: وزارت امور خارجه آماده همکاری کامل با بخش خصوصی است. همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودهاند، بخش خصوصی باید به میدان بیاید و وزارت امور خارجه خود را خدمتگزار این بخش میداند.
انتهای پیام
نظرات