• جمعه / ۲ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404030200612
  • خبرنگار : 50649

معاون وزارت امور خارجه مطرح کرد

دیپلماسی استانی؛ راهکار مقابله با تحریم‌ها و تقویت ظرفیت‌های داخلی

دیپلماسی استانی؛ راهکار مقابله با تحریم‌ها و تقویت ظرفیت‌های داخلی

ایسنا/فارس معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه با تأکید بر اهمیت نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در استان فارس، گفت: این نشست با هدف بررسی ظرفیت‌های داخلی و خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه برگزار شد و نقش کلیدی دیپلماسی استانی در تقویت توانمندی‌های داخلی و ارتقاء روابط خارجی را برجسته کرد.

وحید جلال‌زاده جمعه، دوم خرداد در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز با اشاره به برگزاری اولین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در استان فارس، گفت: این نشست به میزبانی استان فارس و در شهر شیراز برگزار شد و با حضور سفرای کشورهای حوزه پیرامونی خلیج فارس، عمان، عراق، استانداران استان‌های جنوبی و دستگاه‌های اقتصادی شکل گرفت.

وی با بیان اینکه اصل موضوع نشست، بررسی ظرفیت‌های داخلی در مواجهه با تحریم‌های ظالمانه بود، افزود: مقام معظم رهبری تأکید داشتند که باید تحریم‌ها را خنثی کنیم و یکی از راه‌های خنثی‌سازی، تکیه بر توانمندی‌ها و ظرفیت‌های داخلی است.

جلال‌زاده در ادامه به نقش مناطق آزاد در توسعه اشاره و تصریح کرد: نگاهی به ظرفیت‌های مناطق آزاد طی سی سال گذشته نشان می‌دهد که امکانات و زیرساخت‌های صنعتی و خدماتی زیادی ایجاد شده است. استان هرمزگان با ظرفیت‌های بندری و منطقه آزاد کیش، نمونه مهمی است که نمی‌توان از آن به راحتی گذشت.

معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه با بیان اینکه این وزارتخانه بنا بر تأکیدات مقام عالی وزارت در این دوره تصمیم گرفته است نقش خود را در گره‌گشایی‌های داخلی و ارتقاء روابط خارجی پررنگ‌تر کند، گفت: ارزیابی ما از اجلاس اول مثبت است، هرچند نقاط ضعفی نیز وجود دارد که امیدواریم در نشست‌های بعدی کاهش یابد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به حضور فعال مسئولان و سفرای کشورهای مختلف در میزگردها اظهار کرد: ارتباطات بین استانداران و سفرای حاضر نشان داد این نشست توانسته است به هدف خود در برقراری ارتباط نزدیک‌تر بین دیپلماسی و ظرفیت‌های استانی برسد.

جلال‌زاده در پاسخ به خبرنگار ایسنا درباره برنامه‌ریزی ارتباط سفرای جمهوری اسلامی با مجموعه‌های داخلی گفت: سفرای ما وظیفه ذاتی دارند که نمایندگی جمهوری اسلامی را در کشورها برعهده داشته و با ایرانیان خارج از کشور ارتباط برقرار کنند. جلسات متعددی با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی ایرانی برگزار می‌شود.

نقش گردشگری در دیپلماسی اقتصادی استان فارس

وی درباره ظرفیت‌های گردشگری فارس نیز گفت: گردشگری سلامت یکی از ظرفیت‌های مهم استان فارس است که کشورهای منطقه، خصوصاً اعراب حوزه خلیج فارس، استان فارس و شهر شیراز را به خوبی می‌شناسند. توسعه زیرساخت‌های گردشگری مانند هتلینگ و ایرلاین‌ها از برنامه‌های استان است.

معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به سفرهای متعدد دیپلماتیک و بازگشایی سفارتخانه‌ها اعلام کرد: روابط با کشورهای همسایه و اسلامی به سمت ارتقاء و توسعه در حال حرکت است.

وی با بیان اینکه وزارت خارجه نماینده همه دستگاه‌ها در خارج از کشور است و تلاش می‌کند در راستای منافع ملی گام بردارد، گفت: رایزن‌های اقتصادی در سفارتخانه‌ها نقش مهمی در تسهیل روابط تجاری و اقتصادی دارند و تلاش می‌کنیم تعداد رایزن‌های اقتصادی را افزایش دهیم.

جلال‌زاده در پایان اظهار کرد: هر توسعه اقتصادی نیازمند زیرساخت‌های اجتماعی و فرهنگی است. نباید فقط سرمایه‌داران بزرگ‌تر شوند و مردم از توسعه عقب بمانند. فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی به مردم باید همسو با توسعه اقتصادی پیش رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha