• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404030300838
  • خبرنگار : 50037

فرآوری ۲۵۰ تُن شیرخام در روز با بهره‌برداری کارخانه شیرخشک نهاوند

فرآوری ۲۵۰ تُن شیرخام در روز با بهره‌برداری کارخانه شیرخشک نهاوند

ایسنا/همدان کارخانجات شیرخشک نقش مهمی در فراوری شیر دارند، زیرا وظیفه اصلی آنها تبدیل شیر تازه به پودر شیرخشک بوده که به عنوان ماده اولیه در صنایع مختلف، از جمله موادغذایی، داروسازی و خوراک دام استفاده می‌شود.

راه‌اندازی کارخانه تولید شیر خشک، با توجه به افزایش تقاضا برای این محصول، از چشم‌انداز خوبی برخوردار است و با توجه به پتانسیل بالای تولید شیر در ایران، امکان تولید مقدار قابل توجهی از شیرخشک وجود دارد که می‌تواند منجر به صادرات به بازارهای خارجی و افزایش درآمد کشور شود.

استان همدان یکی از استان‌های مستعد در زمینه دامپروری و تولید شیر خام است به‌ طوری‌ که سالانه ۴۰۰ هزار تُن شیر خام در این استان تولید می‌شود.

وجود دامداری‌های صنعتی و کارخانجات لبنی در استان همدان ضرورت ایجاد زنجیره تولید محصولات لبنی از جمله وجود کارخانجات شیرخشک را  بیش از پیش کرده است. بنا بر اعتقاد فعالان اقتصادی، توسعه زنجیره تولید در صنایع لبنی یکی‌ از راهکارهای موفق در رشد اقتصادی و اجتماعی استان است. با توسعه زنجیره تولید صنایع لبنی در استان همدان به‌ طور قطع این استان  به یکی از قطب‌های مهم این صنعت در کشور تبدیل خواهد شد.

اما اینکه استان همدان چه جایگاهی در تولید شیر خام دارد و اینکه طرح کارخانه شیر خشک نهاوند به عنوان یکی از کارخانجات مهم شیر خشک در حال احداث استان، در چه روندی از ساخت برای ورود به چرخه تولید قرار دارد موضوعی بود که ایسنا پیگیر آن شد.

تولید سالیانه ۴۰۰ هزار تُن شیر خام در همدان

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان از تولید سالیانه ۴۰۰ هزار تُن شیر خام در این استان خبر داد و اظهار کرد: استان همدان دارای ۳۹۰ گاوداری صنعتی گاو شیری با ظرفیت ۵۴ هزار و ۴۶۴ راس دام بوده که نیمی از این دام‌ها  معادل ۲۷ هزار ۲۳۲ رأس گاو شیری مولد است.

میثم پورطلوعی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به رتبه دهم استان همدان در سطح کشور در تولید شیر خام، افزود: شهرستان ملایر با تولید سالیانه ۵۸ هزار  و ۲۶۱  تُن درصد بیشتر تولید شیر را در استان به خود اختصاص داده که این میزان درصد بالای تولید شیر این شهرستان به خاطر وجود دو واحد گاوداری صنعتی گاو شیری است.

وی در ادامه با بیان اینکه بیشترین گاوداری گاو شیری صنعتی سطح استان با ۷۹  واحد با ظرفیت ۵۳۳۴ راس  به شهرستان اسدآباد اختصاص دارد، تصریح کرد: از نظر ظرفیت واحد گاوداری‌های موجود مجدد شهرستان ملایر با ۱۱هزار ۸۲۴  رأس بیشترین دام در سطح استان را داراست.

بهره‌برداری کارخانه شیرخشک نهاوند در سال‌جاری

حسن محمدی، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان هم از بهره‌برداری کارخانه شیرخشک شهرستان نهاوند در سال‌جاری خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر دو واحد کارخانه شیرخشک در استان همدان در دست احداث بوده که یک واحد آن در سال‌جاری در شهرستان نهاوند به افتتاح و بهره‌برداری خواهد رسید و وارد خط تولید می‌شود.

محمدی در گفت‌وگو با ایسنا ظرفیت تولید سالیانه شیر خشک این کارخانه را ۲۰۰۰ تُن برشمرد و افزود: این واحد در هر نوبت کاری ظرفیت فراوری ۲۴۰ تُن شیر و تبدیل آن به ۲۰ تُن شیرخشک را خواهد داشت.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه هم اکنون در استان همدان دو واحد کارخانه شیر خشک در شهرستان‌های رزن و تویسرکان دارای فعالیت هستند، تصریح کرد: با افتتاح و بهره‌برداری این دو واحد در دست احداث، تعداد کارخانه شیر خشک استان به چهار واحد افزایش پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه کارخانجات شیر خشک نقش مهمی در فراوری شیر دارند، افزود: این کارخانجات  فرایند تبخیر آب موجود در شیر تازه را انجام می‌دهند و در نتیجه، شیر به صورت پودر خشک در می‌آید. 

محمدی اضافه کرد: این فرایند موجب افزایش ماندگاری شیر، تسهیل حمل و نقل و نگهداری آن می‌شود و همچنین شیر خشک را به عنوان یک ماده اولیه در تولید انواع محصولات غذایی، از جمله غذای کودک، محصولات قنادی و نوشیدنی‌ها تبدیل می‌کند. 

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان  در ادامه  با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان همدان ۲۴۲ واحد صنایع تبدیلی و غذایی و سردخانه با پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد با سرمایه‌گذاری ۶۵۰۰ میلیارد تومان در حال احداث است، خاطرنشان کرد: از این تعداد واحدهای در حال احداث بر اساس پیش‌بینی‌ها در سال‌جاری تعداد ۳۰ واحد با سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیارد تومان و با اشتغال ۴۰۰ نفر به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی اضافه کرد: واحدهای سردخانه، واحد پرتودهی محصولات کشاورزی، واحدهای مختلف بسته‌بندی محصولات کشاورزی را می‌توان از جمله واحدهای در حال احداث در این استان برشمرد.

کارخانه شیرخشک نهاوند نیاز واحدهای لبنی استان همدان را برطرف می‌کند

مدیرعامل کارخانه تولید شیرخشک نهاوند نیز به ایسنا، گفت: کارخانه تولید شیرخشک نهاوند نیاز واحدهای لبنی نهاوند و استان همدان را به شیرخشک را برطرف می‌کند.

حمید سوری با بیان اینکه نهاوند پتانسیل‌های زیادی در تأمین شیر و مواد لبنی دارد، تصریح کرد: شیر خام شهرستان به کارخانه‌های شیرخشک اصفهان و سایر مناطق ارسال می‌شود و سپس دوباره برای مصرف به کارخانه‌های لبنی شهرستان وارد می‌شود.
وی با بیان اینکه این کارخانه با ۳۰۰ نفر نیروی کار بیش از ۳۰ قلم انواع محصولات لبنی را تولید و علاوه بر بازار داخل بیش از ۳۰ درصد محصولات فرآوری شده را به خارج کشور صادر می‌کند، ادامه داد: با احداث کارخانه شیرخشک نهاوند که در ماه‌های اخیر به بهره‌برداری می‌رسد و حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد روزانه حدود ۲۵۰ تُن شیر خام در یک نوبت کاری فرآوری می‌شود.

این کارآفرین با اشاره به اینکه این واحد اولین کارخانه تولید شیر خشک در نهاوند است که با احداث آن حدود ۸۰ نفر مشغول به فعالیت می‌شوند، بیان کرد: این‌ مقدار تولید شیرخشک نیاز همه واحدهای لبنی شهرستان را برطرف می‌کند و بسیاری از مشکلات واحدهای لبنی این منطقه را جبران می‌کند.

سوری با بیان اینکه این کارخانه حدود سه سال پیش با سرمایه شخصی سرمایه‌گذاران کلنگ‌زنی شده و تاکنون ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و روند تکمیل  همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: این کارخانه مازاد شیر خام شهرستان نهاوند و شهرهای اطراف را دریافت و به شیرخشک تبدیل می‌کند و نیاز واحدهای لبنی شهرستان و استان به شیرخشک را برطرف خواهد کرد.

وی تاکید کرد: پیش‌بینی می‌کنیم این کارخانه در هفته دولت به بهره‌برداری برسد که برای تکمیل آن مبلغ سرمایه‌گذاری به بیش از هزارمیلیارد تومان خواهد رسید.

به گزارش ایسنا، کارخانجات شیر خشک نقش حیاتی در تامین غذای نوزادان و همچنین در صنعت غذا و لبنیات ایفا می‌کنند. شیر خشک به عنوان یک منبع غذایی مهم برای نوزادانی که به شیر مادر دسترسی ندارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین در تهیه محصولات لبنی، شیرینی‌ها، و سایر غذاها به عنوان یک ماده اولیه کاربرد دارد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha