به گزارش ایسنا، «ویرجینیا گامبا» معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مشاور ویژه موقت در توافقنامه پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی با صدور بیانیهای، قتل دو دیپلمات سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن در شامگاه ۲۱ مه را به شدت محکوم کرد.
گامبا ضمن ابراز تسلیت به خانوادههای قربانیان، در بیانیه خود تأکید کرد: «در هیچ کجای دنیا نمیتوان چنین جنایت هولناک یهودستیزانهای را توجیه کرد. یهودستیزی باید فورا متوقف شود. ما باید از همه کسانی که برای ایجاد صلح و ترویج انسجام جامعه در مواقع بحرانی تلاش میکنند، حمایت کنیم.»
او همچنین خواستار مقابله با افزایش نفرتپراکنی و تبعیض شد و تأکید کرد که «هرگونه اقدام خشونتآمیز احمقانهای تنها خشونت بیشتر را به بار میآورد». وی هشدار داد که نادیده گرفتن مظاهر تعصب میتواند به جنایات جدی بینالمللی منجر شود.
با این حال، بیانیه گامبا موجی از انتقادات را برانگیخت، زیرا نسلکشی و جنایات جنگی مرتکب شده در نوار غزه از زمان از سرگیری تجاوز اسرائیل در ۱۸ مارس ۲۰۲۵ را کاملا نادیده گرفته است.
«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل، در مورد عدم اظهار نظر گامبا در مورد آنچه در غزه اتفاق میافتد، به القدس العربی گفت: «مردم بر اساس ماموریت خود اظهاراتی ایراد میکنند.» وقتی از او خواسته شد که روشن کند آیا کشتن دیپلماتها در حوزه صلاحیت گامبا قرار میگیرد یا خیر، پاسخ داد: «این پاسخ من به شماست.»
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز این حادثه را محکوم کرده بود، همانطور که «میگل آنخل موراتینوس» نماینده عالی سازمان ملل متحد در امور اتحاد تمدنها و امور نفرتپراکنی نیز آن را محکوم کرده بود. این موضوع با توجه به سکوت گامبا در قبال وقایع غزه، پرسشهایی را در مورد توجیه مداخله وی در موضوعی که مستقیما در حوزه اختیارات آن قرار نمیگیرد، مطرح میکند.
در پی انتقادات شدید از گامبا، وی جمعه بیانیه جدیدی به عنوان «نماینده ویژه دبیرکل در امور کودکان و درگیریهای مسلحانه»، صادر کرد و به وضعیت فاجعهبار انسانی در غزه پرداخت، بدون اینکه هیچ محکومیت روشنی در آن وجود داشته باشد.
گامبا با تأکید بر لزوم پایبندی همه طرفها به قوانین بینالمللی بشردوستانه و کنوانسیون حقوق کودک، گفت: «درگیری مسلحانه طولانی مدت، عدم دسترسی به کمکها و دخالت در توزیع آن، فاجعه انسانی را در غزه، به ویژه برای کودکان و نوزادان، ایجاد کرده است.»
وی خواستار «آتشبس فوری و آزادی بیقید و شرط همه زندانیان» شد و از تل آویو خواست تا ارسال کمکهای بشردوستانه را تسهیل کند. با این حال، این بیانیه، علیرغم ماهیت بشردوستانهاش، فاقد هرگونه شرحی از جنایات انجام شده توسط رژیم صهیونیستی بود.
انتهای پیام
نظرات