• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404030300930
  • خبرنگار : 71604

موشک «استارشیپ» ۳ روز دیگر پرتاب می‌شود

موشک «استارشیپ» ۳ روز دیگر پرتاب می‌شود

موشک بزرگ «استارشیپ» در روز ۲۷ مه برای نهمین پرواز آزمایشی خود پرتاب خواهد شد.

به گزارش ایسنا، شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) تاریخ مورد نظر را برای پرتاب بعدی موشک «استارشیپ»(Starship) خود اعلام کرده و امیدوار است که پس از دو شکست در اوایل سال جاری میلادی، این پرتاب موفقیت‌آمیز باشد.

به نقل از اسپیس، نهمین پرتاب استارشیپ همان طور که از نامش پیداست، قرار است در روز سه‌شنبه ۲۷ مه ساعت ۱۹:۳۰ به وقت منطقه زمانی شرقی از پایگاه «استاربیس»(Starbase) شرکت اسپیس‌ایکس در نزدیکی ساحل بوکا چیکا واقع در جنوب تگزاس انجام شود. این نهمین پرواز آزمایشی موشک غول‌پیکر اسپیس‌ایکس خواهد بود اما اولین تلاشی به شمار می‌رود که برای استفاده مجدد از تقویت‌کننده غول‌پیکر «سوپر هوی»(Super Heavy) - مرحله اول استارشیپ - انجام می‌شود.

نهمین پرواز آزمایشی پس از دو پرواز ناموفق سال جاری میلادی انجام می‌شود که به ترتیب در ژانویه و مارس صورت گرفتند. در آن پروازها، اسپیس‌ایکس با موفقیت تقویت‌کننده سوپر هوی خود را در دو پرتاب متوالی با بازوهای «چاپستیک» برج پرتاب گرفت اما مرحله‌ دوم استارشیپ اندکی پس از پرتاب از کار افتاد.

اسپیس‌ایکس در حال حاضر زمان پرتاب پرواز نهم را تعیین کرده است اما این زمان با توجه به وضعیت موشک می‌تواند تغییر کند. این شرکت، بازه زمانی خاصی را برای پرواز ذکر نکرده اما در گذشته بازه‌های زمانی ۳۰ دقیقه‌ای را دنبال کرده است و اگر دوباره چنین کاری کند، می‌تواند پرتاب را در هر زمانی بین ۱۹:۳۰ تا ۲۰:۰۰ به وقت منطقه زمانی شرقی انجام دهد.

تاریخ پرتاب زودتر از روز اعلام‌شده نیست اما مقامات محلی منطقه اطراف پایگاه فضایی استاربیس اعلام کرده‌اند که جاده‌های این منطقه تا ۲۹ مه بسته خواهند بود و این نشان می‌دهد که امکان دارد روزهای جایگزین، ۲۸ و ۲۹ مه باشند.

اسپیس‌ایکس در این پرتاب بسیار محتاطانه عمل خواهد کرد تا استفاده مجدد از تقویت‌کننده بزرگ سوپر هوی خود را آزمایش کند. تقویت‌کننده پرواز نهم برای پرواز هفتم در ماه ژانویه نیز استفاده شده بود و تنها چهار موتور از ۳۳ موتور «رپتور»(Raptor) آن برای این ماموریت تعویض شدند.

کل موشک استارشیپ پس از مونتاژ حدود ۱۲۲ متر ارتفاع دارد که آن را به بزرگ‌ترین و قوی‌ترین موشک جهان تبدیل می‌کند. این موشک به گونه‌ای طراحی شده است که کاملا قابل استفاده مجدد باشد تا امکان سفر به مدار پایین زمین، ماه و در نهایت مریخ را فراهم کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha