به گزارش ایسنا، منابع خبری اعلام کردند، طی ۲۴ ساعت گذشته، کرانه باختری شاهد سه حادثه بود که اتحاد ساکنان و شهروندان فلسطینی را در دفاع از خانهها و فرزندانشان نشان میداد.
طبق گزارش روزنامه الاخبار، رسانههای خبری گزارش دادند، شامگاه پنجشنبه، شهرک «برقین» واقع در استان «سلفیت» در کرانه باختری شاهد حملات خشونتبار شهرکنشینان صهیونیست بود و آنها اقدام به آتش زدن منازل شهروندان فلسطینی و خودروهایشان کردند که در جریان آن هشت تن دچار سوختگی شدند و از طریق بلندگوهای مساجد درخواست کمک اعلام شد و جوانان و شهروندان فلسطینی از روستاهای مجاور برای ارائه کمک به این محل آمدند.
حمله شهرکنشینان ساعاتی پس از عقبنشینی نیروهای رژیم اشغالگر از شهری که در آن عملیات نظامی به مدت ۹ روز متوالی ادامه داشته و در جریان آن مقررات منع آمد و شد اعمال شده بود، رخ داد. این عملیات همچنین پس از کشته شدن یک شهرکنشین در یک عملیات تیراندازی در نزدیکی سلفیت انجام شد. صدها تن از شهرکنشینان صهیونیست مسلح بعدازظهر جمعه نیز تلاش کردند مجددا به این شهر حمله کنند اما جوانان فلسطینی در بحبوحه استقرار گسترده نظامیان ارتش رژیم اشغالگر با آنها مقابله کردند.
ساکنان این شهرک نماز جمعه را در حومه آن، نزدیک مناطقی که در معرض حملات شهرکنشینان صهیونیست قرار دارند، بهویژه در منطقه معروف به «البقعان» برگزار کردند؛ این منطقه در روزهای اخیر در معرض حملات مکرر شهرکنشینانی قرار داشت که اکنون در سایه پوشش سیاسی دولت راستگرای افراطی تلآویو، گروهکهای مسلح تشکیل دادهاند.
طی ماههای گذشته، آتش زدن خانهها و وسایل نقلیه به یکی از ابزارهای تروریسم تبدیل شده است که این شهرکنشینان صهیونیست برای انتقامگیری از فلسطینیان و کشتار آنها از این ابزار استفاده میکنند؛ این همان چیزی است که اخیراً در روستاهای «حواره»، «اللبن الشرقیه»، «دوما»، «قصره»، «جالود»، «بورین»، «عوریف» و سایر روستاها و شهرها رخ داده است.
فلسطینیها احساس میکنند که شهرکنشینان صهیونیستی که رشتهکوهها و قلههای کرانه باختری و دشتهای آن را به میدانهای آموزش تیراندازی برای جوانان تبدیل کردهاند، همزمان با گسترش پروژه شهرکسازی و کوچاندن ساکان مناطق دورافتاده، مشابه آنچه در «مغایر الدیر» واقع در شرق شهر رامالله اتفاق افتاد، در حمله به هر روستا، شهرک و حتی شهر تردید نخواهند کرد.
این منطقه که در حد فاصل دو شهرک «دیر دبوان» و «مخماس» واقع شده، جایی است که خانوادههای فلسطینی تحت فشار حملات شهرکنشینان صهیونیست مجبور به تخلیه خانههای خود و کوچ اجباری شدند.
از ابتدای سال ۲۰۲۵، شهرکنشینان صهیونیست نزدیک به ۱۲۰۰ حمله به شهرها و روستاهای فلسطینی انجام دادهاند.
در همین راستا، سازمان دفاع از حقوق بادیهنشینان فلسطینی «البیدر» با صدور بیانیهای اعلام کرد که ساکنان منطقه مغایر الدیر، پس از تشدید حملات شهرکنشینان به این منطقه، از صبح پنجشنبه شروع به ترک خانههای خود کردند. حملات شهرکنشینان صهیونیست شامل بستن مراتع، یورش به منازل و ورود به حریم شخصی آنها، ایجاد رعب و وحشت در میان کودکان و زنان، توقیف خودروها، وسایل نقلیه کشاورزی و تراکتورها، سرقت دامها و حتی ایجاد یک کانون شهرکسازی در میان خانههای این منطقه بود.
چند روز پیش، گروهی از شهرکنشینان اسرائیلی یک آغل گوسفند متعلق به خانواده «عرب الملیحات» واقع در منطقه مغایر الدیر را تصرف کردند؛ به طوریکه آنها چادری برپا کردند و حصاری فلزی اطراف آن کشیدند.
در همین رابطه، سازمان مقاومت در برابر دیوار و شهرکسازیها، تلاشهای شهرکنشینان برای ایجاد ۱۰ کانون شهرکسازی جدید را در طول ماه آوریل، که عمدتاً ماهیت کشاورزی و دامداری داشتند، رصد کردند. این پایگاهها در سراسر اراضی استان رامالله، ۲ پایگاه در استان سلفیت و پایگاههای دیگر در اریحا، الخلیل، طوباس و نابلس توزیع شدهاند.
این سازمان همچنین اعلام کرد که تروریسم شهرکنشینان منجر به آوارگی و کوچ اجباری بیش از ۳۰ جامعه بادیهنشین متشکل از ۳۲۳ خانواده شده است که جدیدترین آنها خانواده منطقه مغایر الدیر است که شامل ۲۵ خانواده است و هر کدام شامل ۱۲۴ نفر میشود. تشدید تروریسم شهرکنشینان، شهروندان فلسطینی را مجبور به ترک محل زندگی خود کرده است و این امر به سلسله جنایات وحشتناکی که کابینه رژیم اشغالگر تحت پوشش نسلکشی علیه ملت فلسطین در نوار غزه مرتکب میشوند، میافزاید.
سازمان مقاومت در برابر دیوار و شهرکسازیها در ادامه تاکید کرد که از آغاز سال ۲۰۲۵، شهرکنشینان صهیونیست نزدیک به ۱۲۰۰ حمله انجام دادهاند که ۳۸ درصد آنها جوامع بادیهنشین واقع در دامنههای شرقی و غور اردن فلسطینی را هدف قرار داده و آنها را مجبور به ترک خانههایشان کردهاند، که این امر نقض آشکار و جدی اساسیترین قوانین بینالمللی است.
در شهر نابلس، هزاران شهرکنشین بزرگترین حمله تاریخ را به مقبره حضرت یوسف (ع) در شرق این شهر انجام دادند. آنها با بیش از ۶۵ دستگاه اتوبوس و تحت حمایت سربازان رژیم اشغالگر به سایر شهرکنشینان یهودی در این حمله پیوستند و در این محل اقدام به آواز خواندن، برگزاری مراسم شادی و اجرای آیینهای تلمودی کردند و یوسی داگان، رئیس شورای شهرکهای کرانه باختری نیز به این گروه از شهرکنشینان پیوسته بود.
غور اردن نیز شاهد مراسمی برای توزیع خودروهای رنجر و تجهیزات امنیتی پیشرفته به ۱۹ مزرعه بود که این امر، اقدامی «استراتژیک» توصیف شده است. این خودروها و تجهیزات بین شهرکنشینان موسوم به باند «جوانان تپهها» توزیع شد که به روستاهای فلسطینی حمله کرده و کانونهای شهرکسازی ایجاد کردهاند. این در حالیست که شورای شهرکهای غور اردن اعلام کرد که «این اقدام با ابتکارعمل وزارت شهرکسازی، با همکاری فرماندهی منطقه مرکزی ارتش اشغالگر و شورای منطقهای شهرکهای غور اردن اجرا شده است.»
کابینه بنیامین نتانیاهو اخیراً اعلام کرده قصد دارد بار دیگر غزه را اشغال کند و نیروهای ذخیره ارتش را فراخوانده است. همزمان، گسترش غیرقانونی شهرکسازیها و خشونت در کرانه باختری بدون وقفه ادامه دارد.
پیشتر دولت انگلیس در واکنش به خشونتهای فزاینده شهرکنشینان و تداوم عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه، مذاکرات مربوط به توافق تجارت آزاد با رژیم صهیونیستی را متوقف و سفیر این رژیم را برای ارائه توضیح احضار کرده بود.
دولت انگلیس تحریمهایی را علیه افراد، پایگاههای غیرقانونی شهرکنشینان و سازمانهایی که از خشونت علیه جوامع فلسطینی در کرانه باختری حمایت میکنند، اعمال کرد. همچنین، وزیر امور خارجه بریتانیا مذاکرات مربوط به توافق تجارت آزاد با رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق درآورد.
انتهای پیام
نظرات