عبدالرضا جوانجعفری یکشنبه چهارم خرداد در مراسم رویداد پیوند حماسهها «از توس تا خرمشهر» که در محل سالن ۲۲ بهمن دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: جوامع و ملتهای مختلف در طول تاریخ برای حفظ ارزش و آرمانها که ضامن بقای آنهاست، به آنان عینیت میبخشند. جامعه و ملیت بدون ارزشها نه شکل میگیرد و نه بقا مییابد به همین دلیل ملتها برای حفظ آنان به نمادهای عینی متوسل میشوند، بت و مسجد میسازند که نماد و سمبل ارزش است.
وی افزود: از دید برخی جامعهشناسان بزرگ این حرکت نشانه از این دارد که جامعه پویا و زنده است. کار فردوسی بزرگ این است که برای همه ارزشهای ضامن بقا ایران، نماد ساخته است. او بار تاریخی یک جامعه، شور و تمدن را یک تنه به دوش کشیده است. او با هنرمندی هرچه تمامتر این نمادها را جاودانه ساخته است.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه رستم نماد قدرت ملی و حفاظت از تمامیت ارضی و هویت ایرانی است، تصریح کرد: رستم پهلوان چکیده شهامت غیرت و وفاداری است، رستم مجسمه اراده ایرانی در برابر هر تجاوز و تهدید، کاوه آهنگر نماد خیزش مردم دربرابر ظلم ضحاک، گردآفرید نماد زن جسور و خردمند ایرانی، سیاوش شهزادهای پاکدل، نماد مظلومیت و شهادت است. کاوه آهنگر بر ضحاک ستمگر پیروز شده و او را در کوه دماوند زندانی کرده که نماد عدالت و نجات ایران است.
جوانجعفری اضافه کرد: فردوسی بزرگ در این مقام نیز یعنی آنجایی که زمینه برای هر اغراق و ستایش وجود دارد، جایی که فریدون نماد دادگری و برتری عقل و عدالت بر ظلم و تاریخی ایران را نجات داده است، با درایت تمام از هرگونه اغراق و گزافهگویی سخن میگوید. این روح تجسم یافته در اسطوره ملی در کنار نماد بزرگ دینی و قدرمند ایرانی قدرت و صلابتی بینظیر به بخشیده است.
وی در پایان گفت: پیوند میان دو حماسه چنان شخصیتی بخشیده که تصور تجاوز به کشور بسیار سنگین و ترسناک است، این شخصیت ایرانی تا پای جان ایستادگی میکند تا خرمشهر به دامن میهن اسلامی برگرداند. نام دانشگاه فردوسی نماد مرکب از فردوسی بزرگ و مشهد محل شهادت امام مهربانی است. از قضا فردوسی بزرگ عشق و ارادتی مثالزدنی به این نمادهای دینی دارد.
انتهای پیام
نظرات