• دوشنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404030502498
  • خبرنگار : 51039

روانشناس گلستانی پاسخ داد

چگونه به فرزندانمان کمک کنیم تا امتحانات را با موفقیت سپری کنند؟

چگونه به فرزندانمان کمک کنیم تا امتحانات را با موفقیت سپری کنند؟

ایسنا/گلستان یک روانشناس گلستانی، شکستن دیوار تعلل را شرط اول موفقیت در امتحانات دانست و گفت: دانش آموزانی که از همین امروز شروع به مطالعه کنند ۵۰ درصد راه را پیموده‌اند و مابقی راه را باید با تکنیک‌های ساده اما راهبردی طی کنند تا با موفقیت امتحانات را پشت سر بگذارند.

عباس مظفری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت آغاز به‌موقع مطالعه برای موفقیت در امتحانات اظهار کرد: بسیاری از دانش‌آموزان به دلیل ترس از شکست یا دشواری دروس از آغاز مطالعه خودداری می‌کنند که همین موضوع باعث از دست رفتن نیمی از موفقیت آن‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر فرد به دلیل ترس از امتحان، مطالعه را شروع نکند، عملاً در همان گام اول نیمی از مسیر موفقیت را از دست داده است، افزود: آغاز کردن مطالعه و ورود به فرآیند یادگیری، بخش بزرگی از موفقیت را رقم می‌زند. اعتماد به تلاش و پشتکار شخصی، می‌تواند امید را در دانش‌آموز زنده نگه دارد.

این روانشناس گلستانی در ادامه با تأکید بر  تاثیر نقش خانواده در فضای روانی کودک گفت: والدین نباید روی نمرات پایین گذشته حساسیت بیش از حد نشان دهند، هر امتحان یک موقعیت تازه است و نتیجه آن به میزان تلاش فعلی بستگی دارد. نباید نمرات امتحان قبلی را ملاک ارزیابی آینده قرار داد.

مظفری یادداشت‌ برداری را عاملی مؤثر در افزایش کیفیت یادگیری دانست و گفت: دانش‌آموزان می‌توانند با نوشتن مطالب درسی و ثبت نکات مهم، مطمئن شوند که مطالب را به خوبی آموخته‌اند، این کار نه‌تنها به تقویت حافظه کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش امید به موفقیت در آنها نیز می‌شود.

این روانشناس گلستانی با اشاره به تأثیر منفی مقایسه در دانش آموزان افزود: مقایسه دانش‌آموز با دیگران، چه از سوی والدین و چه خود او به تضعیف اعتماد به‌ نفس منجر می‌شود. شرایط، امکانات و توانایی‌ها در هر فرد متفاوت است، بهتر است کودک تنها با گذشته خود مقایسه شود و موفقیت‌های شخصی‌اش مرور شود.

وی بهترین روش مقایسه را مقایسه توانمندی کودک در سایر دروس دانست و تأکید کرد: والدین باید به توانمندی ها و نقاط قوت فرزند خود توجه کنند و زمینه‌هایی برای موفقیت او در خانه ایجاد کنند. ایام امتحانات نباید بهانه‌ای برای جلسات خانوادگی یا مهمانی باشد. حتی مطرح کردن موضوع نمره یا نتیجه امتحان، در این روزها توصیه نمی‌شود.

مظفری با اشاره به نقش مهم والدین در آرام‌سازی فضای خانه بیان کرد: کودکان مضطرب اغلب در خانواده‌هایی با والدین کمال‌گرا رشد می‌کنند، پرسش‌هایی مانند امتحان چطور بود؟ یا چند گرفتی؟ می‌تواند استرس دانش‌آموز را بیشتر کند. بهتر است والدین محیطی آرام و امن ایجاد کرده و از تنش‌های روانی دوری کنند.

وی با بیان اینکه نظم در فضای خانه، تعویق تفریحات و سفرها تا پایان امتحانات و حضور فعال و دلگرم‌کننده والدین  به‌ویژه پدر در شب‌های امتحان، می‌تواند نقش مؤثری در موفقیت تحصیلی فرزندان داشته باشد، افزود: با توجه به روند پیر شدن جمعیت کشور، امروز بیش از هر زمان دیگر به نسل جوان تحصیلکرده نیاز داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha