• دوشنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404030502557
  • خبرنگار : 50228

چند حرکت اصلاحی برای رفع و کاهش علائم انگشت ماشه‌ای

چند حرکت اصلاحی برای رفع و کاهش علائم انگشت ماشه‌ای

ایسنا/خوزستان مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی خوزستان با بیان اینکه در علارضه انگشت ماشه‌ای یا تریگر فینگر، فرد به دشواری می‌تواند انگشتان دست یا شست خود را حرکت دهد، گفت: این عارضه با چند حرکت اصلاحی قابل درمان است.

علی شعبانی فرد در گفت و گو با ایسنا، درخصوص انگشت ماشه‌ای، اظهارکرد: منظور از انگشت ماشه‌ای یا تریگر فینگر وضعیتی است که حرکت انگشتان یا شست را دشوار می‌کند. گاهی این مشکل موجب می‌شود تا انگشتان خمیده شوند یا اصطلاحاً یخ بزنند. اگر شغل شما تایپیست یا کار با کامپیوتر است و به مدت طولانی از انگشتان خود استفاده می‌کنید، این امکان وجود دارد که مبتلا به بیماری تریگر فینگر یا انگشت ماشه‌ای شوید. انگشت ماشه‌ای یکی از بیماری‌های دست است که در آن انگشت در حالت خمیده گیر می‌کند و با فشار مثل ماشه رها می‌شود. این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که شما برای مدتی طولانی انگشتان خود را خم کرده و تاندونی که باعث خم شدن انگشت شما می‌شود خشک و یا ملتهب می‌شود. این مشکل در افراد بین ۴۰ تا ۶۰ سال شایع‌تر است. داشتن یک شغل یا سرگرمی که شما را ملزم به انجام حرکات تکراری شدید، گرفتن یا اعمال نیروی زیادی با انگشتان و شست‌ها می‌کند، می‌تواند احتمال ابتلا به مشکل انگشت ماشه‌ای را افزایش دهد.

او با اشاره به علائم انگشت ماشه‌ای، گفت: احساس درد در پایین انگشت یا شست دست، وجود برآمدگی در اطراف انتهای انگشت و در نزدیکی کف دست، دردناک بودن خم و راست کردن انگشتان، قفل شدن انگشتان در هنگام خم شدن، التهاب و تورم انگشتان درگیر، شنیده شدن صدا از انگشتان هنگام خم و راست کردن آنها و ناتوانی در راست کردن انگشتان از علائم این عارض است.

مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی خوزستان درباره انجام حرکات اصلاحی برای رفع عارضه انگشت ماشه‌ای، عنوان کرد: با استفاده از یک توپ تنیس (یا همان هفت سنگ) می‌شود به بهبود مشکل انگشت ماشه‌ای کمک کرد. فقط کافی است توپ تنیس را کف دستتان بگیرید و حدود ۵ ثانیه با انگشت ها فشار دهید و بعد رها کنید. همین کار را در روز ۵ تا ۱۰ بار انجام دهید.

او با اشاره به حرکت اصلاحی کشش یک انگشت به کمک شست، ادامه داد: در این تمرین شما باید انگشتی که دچار مشکل شده است را به کمک انگشت شست خود تقویت کنید. اول انگشت آسیب دیده را با شست خود بگیرید. موقعیت انگشت‌ها در این حالت به شکل یک دایره در می‌آید. این حالت را به مدت ۵ ثانیه نگه دارید و سپس انگشت را به حالت اول و معمولی برگردانید. این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.

شعبانی‌فرد درباره حرکت اصلاحی باز کردن دست، گفت: این ورزش باعث تقویت عضلات دور کننده انگشت‌ها از یکدیگر می‌شود و علاوه بر تقویت این دسته از عضلات، به بهبود مشکل انگشت ماشه‌ای هم کمک می‌کند. این تمرین به سادگی انجام می‌شود. اول دست را کامل باز کنید و انگشت‌ها را هم کاملاً از هم فاصله دهید. بعد انگشت‌ها را جمع کرده و دستتان را مشت کنید. حالا همین حرکت را چند بار تکرار کنید.

او بیان کرد: یکی دیگر از ورزش‌هایی که به باز شدن انگشت‌ها کمک می‌کند این است که انگشت‌ها را در حالتی که تحت فشار هستند، باز کنید. برای این کار اول انگشت‌ها را به سمت داخل جمع کنید طوری که هر کدام از انگشت‌ها صاف باشند و فقط از بند اول خم شوند. بعد یک کش دور آن‌ها بیندازید. حالا دستتان را در حالی که باید فشار کش را خنثی کند، باز و بسته کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha