• دوشنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404030502815
  • خبرنگار : 50022

عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی هشدار داد

لزوم آمادگی برای مقابله با یک پاندمی جدید

لزوم آمادگی برای مقابله با یک پاندمی جدید

ایسنا/البرز عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که یک پاندمی دیگر در راه است.

به گزارش ایسنا، دکتر مجتبی سعادتی در نشست تخصصی «امنیت زیستی با رویکرد مقابله با بیوتروریسم» که روز دوشنبه پنجم خرداد در دانشگاه خوارزمی برگزار شد؛ گفت: مطالعات ما نشان داد که اولین بار آمریکا در سال ۲۰۰۱ یک بازی زیستی با موضوع شیوع آبله را طراحی و در آن این سوال را مطرح کردند که اگر بیماری آبله شایع شود چه اتفاقی رخ خواهد داد. البته سابقه این بازی زیستی به سال ۱۹۸۸ بر می‌گشت.

سعادتی افزود: این یعنی آمریکا از حدود ۴۰ سال پیش این اقدامات را انجام داده و اکنون در مورد یک بیماری ناشناخته این بازی مطرح است و احتمال می‌دهند امسال یا سال آینده ویروسی با ویژگی‌های تنفسی با شدت شیوع و مرگ و میر بیشتر از کرونا  پخش شود و در حال آماده شدن برای مقابله با آن هستند.

وی ادامه داد:  کرونا به طور رسمی هفت میلیون مرگ و میر داشت ولی رصد گزارش‌ها نشان می‌دهد تعداد مرگ و میرها در جهان سه تا چهار برابر این عدد بوده است.

سعادتی خاطرنشان کرد: آنها برای کرونا هم از قبل پیش‌بینی‌هایی مبنی بر اینکه ۳۰ میلیون کشته خواهد داشت و سه سال طول خواهد کشید داشتند. همچنین ما ۵۱ مورد از شبیه‌سازی‌های آنها قبل از کرونا را مطالعه کردیم و دیدیم که دقیقاً با کرونا مطابقت داشته است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) با تأکید بر لزوم ایجاد آمادگی در کشور ادامه داد: این سوال مطرح می‌شود که آیا پاندمی بعدی در راه است؟ آنها می‌گویند در راه است. ما هم بررسی کردیم و می‌گوییم در راه است. این را با مدرک می‌گوییم. ما از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ و قبل از کرونا یک پروژه داشتیم و دقیقاً ثابت کردیم که روی یک ویروس در حال کار هستند و تمام شواهد حاکی از این است که این اتفاق در حال رخ دادن است. نوع ویروس را نتوانستیم تشخیص دهیم ولی متوجه شدیم که در حال کار ویروسی هستند و شدت کار هم بسیار زیاد است و در حال آماده شدن برای آن هستند.

وی خاطرنشان کرد: ما آن زمان به مسئولین در مورد این موضوع گفتیم ولی متأسفانه گوش نکردند. ۱۰ سال است در حال تلاش هستیم که ثابت کنیم تهدیدات بیولوژیک تهدیداتی راهبردی است. از دو سال پیش هم در حال تلاش برای شبیه‌سازی این تهدیدات هستیم تا برای ساخت واکسن، مقابله و ... آماده باشیم.

سعادتی گفت: باید در مقابل تهدیدات زیستی توسط بشر آماده باشیم. شنیده‌ها حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۲ یک سوپر ویروس در آزمایشگاه ساخته شده که قادر است ۴۰۰ میلیون انسان را بکشد. بنابراین ما باید برای این موضوعات و خروج ویروس از آزمایشگاه آماده باشیم.

وی ادامه داد: ۱۰۰ سال پیش آنفلوآنزای اسپانیایی نزدیک به ۱۰۰ میلیون انسان را کشت. این ویروس مجدداً باز طراحی شده و وجود دارد و اگر اتفاقی رخ دهد این قابلیت را دارد که به همان تعداد انسان را بکشد.

وی گفت: اگر ما در مقابل دشمن مراقب نباشیم و از این همه اقدامات غفلت کنیم؛ هیچ کس ما را در طول تاریخ نخواهد بخشید.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha