آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار با معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان(سمپاد) که امروز پنجم خرداد انجام شد، کار آموزش و پروش را کاری کلیدی و بنیادی توصیف کرد و گفت: علاوه بر ارائه آموزش به همه دانش آموزان در مقاطع تحصیلی، باید روی استعدادهای برتر سرمایهگذاری کنیم تا این استعدادها به خودباوری برسند و در آینده مغزهای متفکر ما باشند و زمینه تمدن سازی اسلامی را فراهم کنند.
وی با تأکید بر اینکه نباید نسبت به استعدادهای برتر به آموزشهای عمومی بسنده کنیم، اظهار کرد: همه دانشمندان روزی دانش آموز کلاس اول بودهاند، اما در مسیر درست قرار گرفتهاند تا صاحب نوآوری، ابتکار و خلاقیت شدهاند.
امام جمعه قم با اشاره به لزوم توجه به مسائل معنوی در کنار مسائل علمی بیان کرد: بُعد علمی به تنهایی اگرچه ارزشمند است، لکن ما نظامی داریم به نام نظام اسلامی و این نظام اسلامی رسالتی بر عهده دارد که باید به انجام برسد و گرنه علم و دانش در کشورهای دیگر نیز وجود دارد.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: با رسالت سترگی که بر عهده انقلاب اسلامی قرار دارد، صرف مسائل علمی به تنهایی کافی نیست و ما به دو بال علم و دانش و احساس مسئولیت دینی نیاز داریم.
وی با اشاره به برگزاری کنگره قرآنی مدارس سمپاد تاکید کرد: اگر به دانش آموزان به صرف اینکه دارای استعداد هستند بگوییم برای حل مسائل خود به قرآن مراجعه کنید، آسیبهایی را در پی دارد؛ رجوع به قرآن باید تحت هدایت مربی باشد.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: خداوند به پیامبر خود میفرماید: «وَأَنزَلنَا إِلَیکَ ٱلذِّکرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَیهِم» یعنی قرآن را بر تو نازل کردیم تا برای مردم آنچه برای آنها نازل شده است را تبیین کنی. لذا برای فهم قرآن ناگزیریم که به اهل بیت(ع) مراجعه کنیم و آنچه در فهم آیات قرآن لازم است را فرابگیریم.
آیت الله حسینی بوشهری سخنان خود بر اهمیت شناسایی استعدادهای برتر در حوزه علمیه و دانشگاه تأکید کرد و گفت: هم ما باید در حوزه علمیه استعدادیابی کنیم، هم آموزش و پرورش و دانشگاهها باید در راستای اهداف انقلاب اسلامی استعدادهای برتر را شناسایی کنند و در گام بعد بر روی این استعدادها سرمایه گذاری مناسب انجام شود.
وی با اشاره به برگزاری کنگره ملی قرآنی سمپاد در شهریور ماه سال جاری بیان داشت: علاوه بر اینکه آیات قرآن مکمل هم هستند، قرآن و عترت نیز مکمل یکدیگر هستند و ما نباید این دو را از هم جدا کنیم. پیامبر میفرماید «انّی تارِکٌ فیکُمُ الثَّقَلَینِ: کِتابَ اللّهِ وَ عِترَتی اَهلَ بَیتی ما اِن تَمَسَّکتُم بِهِما لَن تَضِلّوا اَبَدًا وَ اِنَّهُما لَن یَفتَرِقا حَتّی یَِردا عَلَیَّ الحَوضَ».
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در ابتدای این جلسه، الهام یاوری، معاون وزیر و رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) پس از ارائه گزارشی توسط سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان قم، به تبیین اهداف برگزاری کنگره ملی قرآنی مدارس سمپاد پرداخت.
وی با اشاره به برگزاری ۳۱ دوره از این کنگره قرآنی اظهار کرد: تمرکز ما در این برنامه بر خودباوری و تمدن سازی است تا دانش آموزان در چارچوب این دو هدف بتوانند مسائل کشور را حل کنند. هدف دیگر ما ایجاد انس با قرآن برای دانش آموزان است به نحوی که قرآن مرجعی برای حل مسئله توسط آنها باشد.
یاوری تقویت ارتباط دانش آموزان با بدنه علمی حوزه را هدف دیگر این کنگره عنوان کرد و گفت: اگر ما این استعدادها را جذب نکنیم، بیگانگان این استعدادها را جذب خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات