• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404030603430
  • خبرنگار : 50130

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان:

مقابله با مواد مخدر بدون مردمی‌سازی و آگاهی‌بخشی ممکن نیست

مقابله با مواد مخدر بدون مردمی‌سازی و آگاهی‌بخشی ممکن نیست

ایسنا/کردستان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان با تأکید بر نقش حیاتی مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد در مبارزه با اعتیاد، خواستار عبور از شعار «مردمی‌سازی» و تبدیل آن به یک رویکرد عملی شد.

علی اکبر ورمقانی، سه شنبه(۶ خرداد) در اولین نشست شورای مبارزه با مواد مخدر در سال جاری، مبارزه با مواد مخدر را مسئولیتی همگانی دانست و بر اهمیت پیشگیری و آگاهی‌بخشی در مدارس، دانشگاه‌ها و حتی روستاها تأکید کرد.

وی، ضمن قدردانی از تلاش‌های تمامی نهادها و سازمان‌های مردم‌ نهاد، بر این نکته تأکید کرد که صرف تشکیل جلسات کافی نیست و باید خروجی این نشست‌ها به تصمیمات مؤثر و قابل اجرا منجر شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان، بیان کرد: تا زمانی که مقابله با این پدیده شوم به یک مسئولیت عمومی تبدیل نشود و مردمی‌سازی آن در عمل پیاده نشود، نمی‌توان انتظار کاهش چشمگیر معضلات را داشت. 

تأکید بر نقش مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد

ورمقانی در سخنان خود، به نقش کلیدی سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها) اشاره کرد و آن‌ها را بازوی توانمند دولت در مردمی‌سازی مبارزه با مواد مخدر دانست.

او بر لزوم بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت این سازمان‌ها در تمامی نقاط استان برای پیشگیری از اعتیاد و جلوگیری از رسیدن کار به مرحله درمان تأکید کرد و ادامه داد: این رویکرد، نشان‌دهنده تغییر نگاه از صرف مقابله انتظامی به سمت مشارکت اجتماعی و توانمندسازی جامعه است.

هشدار درباره قرص‌های خطرناک و لزوم نظارت جدی

معاون سیاسی امنیتی استانداری کردستان با اشاره به توزیع برخی قرص‌های خطرناک با ترکیبات شیشه و مواد مخدر در داروخانه‌ها و عطاری‌ها، خواستار شناسایی فوری این قرص‌ها و برخورد قاطع با عاملان توزیع آن‌ها شد. 

ورمقانی با ابراز خرسندی از همکاری دادستانی و آمادگی نیروی انتظامی، بر این نکته پافشاری کرد که در مواجهه با این معضل، هیچ‌گونه مماشاتی قابل قبول نیست. 

چالش‌های توسعه کمپ‌های ماده ۱۶ و نیاز به زیرساخت‌ها

وضعیت مراکز ماده ۱۶ که برای نگهداری و بازپروری معتادان متجاهر در نظر گرفته شده‌اند، از دیگر محورهای مورد بحث معاون سیاسی و امنیتی استانداری کردستان، در این جلسه بود.

ورمقانی، با بیان اینکه در این حوزه تنها عملیات آرماتوربندی در کمپ‌های قروه و سقز انجام شده است، نسبت به کندی پیشرفت در توسعه کمپ سنندج انتقاد کرد.

او تأکید کرد: انتظار برای اقدام جهاد کشاورزی بی‌مورد است و باید با تعامل شهرداری، دادستانی و جهاد کشاورزی، موضوع در قالب یک مصوبه و با حمایت قضایی پیگیری شود تا زیرساخت‌های لازم برای بازپروری معتادان فراهم شود.

اهمیت آگاهی‌بخشی و بهره‌گیری از زبان هنر

معاون سیاسی استاندار کردستان، آموزش عمومی و آگاهی‌بخشی را از مهم‌ترین ابزارهای پیشگیری از اعتیاد دانست و بر لزوم اطلاع‌رسانی گسترده از طریق صدا و سیما، بسیج، اردوهای جهادی و به‌ویژه هنر تأکید کرد.

ورمقانی خاطرنشان کرد: آگاه‌سازی عمومی از خطرات مواد مخدر در تمامی سطوح جامعه، از مدارس و دانشگاه‌ها گرفته تا بازار، بخش کشاورزی و حتی روستاها، ضروری است.

وی در پایان، بر جدیت در اجرای مصوبات سال گذشته تأکید کرد و خواستار کارشناسی دقیق مسائل، پیگیری منابع ملی و استانی برای تبصره ۱۶، و توسعه هدفمند مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ شد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha