• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404030704073
  • خبرنگار : 51043

نغمه‌های دل‌انگیز دهکردی؛ جستجوی روح و شوری در دنیای موسیقی

نغمه‌های دل‌انگیز دهکردی؛ جستجوی روح و شوری در دنیای موسیقی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری گروه موسیقی سنتی دهکردی با نغمه‌های دل‌انگیز و آواهای پر از احساس خود، نه تنها توانسته است میراث فرهنگی غنی ایران را زنده نگه‌ دارد، بلکه با تأثیر شگرف خود بر روان افراد جامعه، حس شور و اشتیاق را در دل دوستداران هنر موسیقی بیدار کرده است. 

به گزارش ایسنا، موسیقی و شعر، به‌عنوان یکی از کهن‌ترین و تأثیرگذارترین اشکال هنر، همواره توانسته است احساسات انسانی را به طرز شگفت‌انگیزی بیان کند و در بطن جامعه تأثیرات عمیقی بر روان و روابط انسانی بگذارد. 

در این راستا، گروه موسیقی سنتی دهکردی  به عنوان یکی از نگهبانان میراث فرهنگی و هنری این دیار، با نواهایی دلنواز و غنی از تاریخ و فرهنگ انسان‌های دیار خود قدم به میدان گذاشته است، این گروه با احیای نغمه‌ها و آواهایی که ریشه در سنت‌های ملی و محلی دارند، نه تنها به زنده نگه‌داشتن فرهنگ غنی ایرانی می‌پردازند، بلکه با ایجاد فضایی جذاب و شاداب، شور و اشتیاق را در دل دوستداران هنر موسیقی با برگزاری کنسرت زنده می‌کند.

تأثیر موسیقی بر روح و روان افراد جامعه موضوعی است که در پژوهش‌های متعدد روان‌شناختی و اجتماعی به‌وضوح به آن پرداخته شده است، موسیقی نه تنها می‌تواند به عنوان یک ابزار تسکین‌دهنده و آرام‌بخش عمل کند، بلکه می‌تواند در ایجاد حس همبستگی و اتحاد میان افراد نیز نقش مهمی ایفا کند، در این میان، موسیقی سنتی دهکردی با نغمه‌های پر از احساس و داستان‌های شنیدنی که در خود نهفته دارد، می‌تواند ارتباط عاطفی قوی‌تری میان افراد ایجاد کند و آگاهی و حس تعلق به یک هویت فرهنگی مشترک را تقویت کند.

امروزه، در دنیایی که با چالش‌ها و تنش‌های روزمره مواجه هستیم، موسیقی به عنوان منبعی از امید و شادی، دنیایی از آرامش را برای ما به ارمغان می‌آورد. اعضای گروه موسیقی دهکردی با نواختن سازهایی مانند تار، سه‌تار و دف، سنتور و ... به تماشاگران این فرصت را می‌دهند که به سفر در دنیای احساسات و تخیلات بپردازند و از مشکلات روزمره فاصله بگیرند، این گروه نه تنها به بهبود روحیه افراد کمک می‌کند، بلکه با برگزاری کنسرت‌ها و کارگاه‌های آموزشی، فرصتی برای تبادل فرهنگ و دانایی میان نسل‌ها ایجاد می‌کند.

به این ترتیب، در مصاحبه با سرپرست این گروه کنسرت سنتی، به بررسی تأثیر عمیق موسیقی سنتی دهکردی بر روان و روحیه جامعه و چگونگی ایجاد شور و اشتیاق در دل دوستداران این هنر ناب خواهیم پرداخت. با نگاهی به فعالیت‌ها و دستاوردهای این گروه، به درک بهتری از نقش کلیدی موسیقی در زندگی روزمره و فرهنگ اجتماعی خواهیم پرداخت و به ابعاد مختلف این پدیده شگفت‌انگیز نگاهی خواهیم انداخت.

وحید داودیان_ هنرمند حوزه موسیقی در گفت و گو با ایسنا با اشاره اهمیت موسیقی، اظهار کرد: موسیقی محلی یا مقامی هویت ملودیک مردم هر منطقه است، این ملودی و مقام‌ها، نسل به نسل از گذشته تا به امروز به مردمان ما به ارث رسیده و خوشبختانه این شانس را داشتیم که موسیقی دهکردی نیز از نسل‌های گذشته حفظ شده و به نسل جدید رسیده است.

این هنرمند حوزه موسیقی بیان کرد: به‌عنوان فردی که در حوزه موسیقی فعالیت می‌کند، می‌توان در این حوزه با سلایق مختلف موسیقی در حوزه‌هایی مانند موسیقی سنتی، ایرانی، پاپ و محلی دهکردی برای مخاطبان و بر اساس سلایق آن‌ها اجرا انجام شود.

وی افزود: حدود ۲۰ یا ۳۰ سال گذشته اولین کنسرت رسمی موسیقی دهکردی در چهارمحال و بختیاری برگزار شد که خوشبختانه با استقبال خوبی از سمت مردم و دوستداران موسیقی روبرو بود.

داودیان در رابطه با شروع فعالیت گروه‌ موسیقی خود، گفت: این گروه از سال ۱۳۶۷ فعالیت خود را در شهرکرد آغاز کرده و رحمت‌الله داودیان سرپرستی این گروه‌ را برعهده داشته‌اند، همچنین این گروه در جشنواره‌های مختلفی مانند جشنواره فجر حضور داشته و اعضای این گروه نیز در گذر زمان تغییر کرده و افراد جوان جایگزین مفاخر شده‌اند، که می‌توان به کیانوش قنبریان تنظیم کننده این کنسرت اشاره کرد.

این هنرمند حوزه موسیقی با اشاره به اهمیت کار گروهی در موسیقی تصریح کرد: در این حرفه باید روحیه کار تیمی حفظ شود، یعنی در سیستم آموزشگاه هنرجویان پس از آموزش و رسیدن به مرحله‌ای بتوانند در صحنه اجرا کنند، برای این افراد کنسرت آموزشی ترتیب داده می‌شود تا کار گروهی را تمرین کرده و پیشرفت کنند، همچنین تعداد زیادی از برگزار کنندگان در کنسرت اخیر هنرجوهای این مجموعه بودند.

داودیان خاطرنشان کرد: خواسته ما از مسئولان این است که در انجام فعالیت‌های مربوط به حوزه موسیقی سنگ‌اندازی نشود، همچنین در بحث مجوز، بروکراسی اداری را کمتر کرده و جلوی‌ ورود نظرات سلیقه‌ای و غیرکارشناسانه در این حوزه را بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: سالن فرهنگسرای شهرکرد تنها سالن مناسب برای اجرای کنسرت در استان است که به بخش خصوصی واگذار شده‌ و این امر باعث ایجاد مشکلاتی شده است، خواسته ما این است که بودجه مناسبی برای این مکان در نظر گرفته شود، همچنین قیمت اجاره این مکان برای گروه‌های موسیقی محلی و گروه‌های کم درآمد مناسب‌تر باشد.

این هنرمند موسیقی در پایان گفت: در سال گذشته ۶۰۰ نفر از هنرجوهای این مجموعه به مرحله اجرا روی صحنه رسیده‌اند، همچنین هدف ما از فعالیت در حوزه موسیقی اشاعه فرهنگ و هنر به وسیله موسیقی است.

داودیان از برگزاری کنسرت موسیقی سنتی و پاپ در سال‌جاری خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود این کنسرت در ماه‌های مهر و بهمن‌ با حضور هنرمندان استانی برگزار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha