• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1404030704147
  • خبرنگار : 50271

ضرورت صیانت از آب‌های زیرزمینی در بوشهر

ضرورت صیانت از آب‌های زیرزمینی در بوشهر

ایسنا/بوشهر مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر با اشاره به شرایط منابع آب زیرزمینی در این استان گفت: در سال گذشته ۲۸۹ چاه غیرمجاز مسدود شده و ضرورت مدیریت و صیانت از منابع آبی بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

علی محمدی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایسنا افزود: منابع آب زیرزمینی، منبع حیاتی تامین آب در بسیاری از مناطق به ویژه استان‌های گرم و خشک همچون بوشهر هستند و کاهش مستمر بارندگی و برداشت‌های بی‌رویه، فشار بی‌سابقه‌ای بر این منابع وارد کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر با اشاره به وضعیت نامناسب آب‌های زیرزمینی، اعلام کرد: طی سال گذشته ۲۸۹ حلقه چاه غیرمجاز با دستور مراجع قضایی در نقاط مختلف استان مسدود شده و از ابتدای امسال هم تاکنون ۳۰ حلقه چاه غیرمجاز دیگر شناسایی و مسدود شده است.

وی افزود: تداوم خشکسالی، کاهش بارش و افت سطح سفره‌های زیرزمینی، دشت‌های استان را ممنوعه و ممنوعه بحرانی کرده است و کاهش محسوس حجم آب رودخانه‌ها، مدیریت مصرف منابع آبی را ضروری‌تر از همیشه ساخته است. 

محمدی اضافه کرد: این شرایط حساس موجب شده تا حجم و کیفیت آب برداشت‌شده از چاه‌ها نیز کاهش یابد و تنها راه عبور از دوره، استفاده بهینه و اصولی از منابع آبی موجود است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای بوشهر با اشاره به اجرای طرح هوشمندسازی کنتورها عنوان کرد: تاکنون ۸۹۳ دستگاه کنتور حجمی و هوشمند روی چاه‌ها، چشمه‌ها و خطوط انتقال استان نصب شده است. این اقدام علاوه بر کنترل برداشت و پیشگیری از مصارف بی‌رویه، موجب ساماندهی بهتر آب‌رسانی و مصرف مشترکان خواهد شد.

محمدی اضافه کرد: علاوه بر این، آزادسازی اراضی رودخانه‌ها در استان نیز با هدف مدیریت سیلاب‌ها و جلوگیری از خسارت‌های احتمالی در حال پیگیری است و در سال گذشته بیش از ۲۱ هکتار از اراضی حریم و بستر رودخانه‌ها آزادسازی و از تصرف غیرمجاز خارج شده است.

وی خاطرنشان کرد: استان بوشهر با اقلیم گرم و کم‌باران، بیش از هر زمان دیگری نیازمند مدیریت صحیح و صیانت جدی از منابع آب زیرزمینی است تا تأمین آب برای شرب، کشاورزی و صنعت در آینده تضمین شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر یادآور شد: حفاظت و احیای منابع آب زیرزمینی، پایه‌ای‌ترین راه برای مقابله با بحران کم‌آبی و تضمین امنیت آب در استان بوشهر است و هر گونه بی‌توجهی به کنترل برداشت و حفاظت از این ذخایر ارزشمند، می‌تواند منجر به مشکلات جبران‌ناپذیری برای زندگی و توسعه منطقه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar

باسلام تازمانی که محدودیتی برای اجاره چاه وزمین به اصفهانیها ایجادنشه وضعیت روزبروزبدترخواهدشد بنده همسایه ام هرسال اجاره میده ۶ماه ازسال شبانه روزپمپ آب میکشه چاه من آبش خشک شده نمیتونم کشاورزی کنم وامرارمعاش