• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404030704199
  • خبرنگار : 50513

معاون استاندار زنجان عنوان کرد

تولید ۵٠٠ مگاوات برق خورشیدی در افق بلندمدت استان زنجان 

تولید ۵٠٠ مگاوات برق خورشیدی در افق بلندمدت استان زنجان 

ایسنا/زنجان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان گفت: برنامه‌های بلندمدت در استان زنجان برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی هدف‌گذاری شده‌اند. 

 نرگس مرادخانی امروز (چهارشنبه ۷ خرداد) در پنل تخصصی ناترازی انرژی برق در استان زنجان، با اشاره به اهمیت انرژی به عنوان «تمام ثروتی که می‌تواند منجر به حرکت و تولید شود»، اظهار کرد: برنامه‌های بلندمدت در استان زنجان برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی هدف گذاری شده‌اند. 

او با اشاره به هدف‌گذاری تولید ۵۰۰ مگاوات برق خورشیدی در افق بلندمدت و ۶۰ مگاوات تا پایان سال جاری برای استان زنجان، تصریح کرد: این گام‌ها در راستای کاهش وابستگی به منابع انرژی سنتی و حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر، با توجه به چالش‌های ناترازی میان عرضه و تقاضا در سطح ملی و جهانی، حائز اهمیت است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با اشاره به واگذاری حدود ۱۸۰۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی به شرکت برق منطقه‌ای، گفت: بهره‌برداری از ۱۰۰۰ هکتار آن برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی تصویب شده است. 

وی با بیان اینکه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر فرآیندی زمان‌بر است و به‌طور میانگین حدود دو سال زمان برای بهره‌برداری نیاز دارد، افزود: این اقدام نشان‌دهنده پتانسیل بالای استان زنجان در بهره‌برداری از انرژی خورشیدی و عزم جدی مسئولان برای تحقق اهداف توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

مرادخانی ادامه داد: در حال حاضر، تولید برق در کشور از طریق منابع مختلفی از جمله یک درصد اتمی، نیروگاه‌های آبی، نیروگاه‌های سوخت فسیلی و سیکل ترکیبی صورت می‌گیرد که برنامه‌ریزی برای افزایش سهم انرژی خورشیدی می‌تواند به تنوع‌بخشی سبد انرژی کشور و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی کمک شایانی کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به پدیده "ناترازی میان عرضه و تقاضا" در حوزه انرژی اشاره و اذعان کرد: این ناترازی زمانی رخ می‌دهد که میزان تولید و عرضه انرژی، هم‌گام با میزان مصرف و تقاضا نباشد. این پدیده می‌تواند دلایل متعددی از جمله رشد فزاینده جمعیت و صنایع، پایین بودن بهره‌وری انرژی، اتلاف انرژی در شبکه‌های توزیع و عدم سرمایه‌گذاری کافی در زیرساخت‌های تولید انرژی داشته باشد.

او با تاکید براین ناترازی نه تنها در ایران، بلکه در سطح جهان نیز قابل مشاهده است، یادآور شد: مصرف انرژی روندی رو به افزایش دارد. حل این چالش نیازمند راهکارهای جامع و چندجانبه شامل بهینه‌سازی مصرف، توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر و بهبود زیرساخت‌های انتقال و توزیع انرژی است. با توجه به افزایش روزافزون مصرف انرژی و تغییرات اقلیمی، لازم است تدابیر جدی برای آینده اندیشیده شود.

مرادخانی با بیان اینکه بهره‌وری انرژی در کشور پایین است که یکی از عوامل تشدیدکننده ناترازی عرضه و تقاضا است، خاطرنشان کرد: بهینه‌سازی مصرف انرژی در تمامی بخش‌ها، از خانگی و تجاری تا صنعتی و کشاورزی، می‌تواند تاثیر چشمگیری در مدیریت این چالش داشته باشد. این همایش باید یک خروجی مشخص داشته باشد تا بتوان برنامه‌های عملیاتی و راهکارهای اجرایی را برای مقابله با چالش‌های انرژی و افزایش بهره‌وری ارائه داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha