• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404030704252
  • منبع : نمایندگی لرستان

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان:

برای توسعه فرهنگ نماز با برنامه‌ریزی‌ از مدرسه پیش برود

برای توسعه فرهنگ نماز با برنامه‌ریزی‌ از مدرسه پیش برود

ایسنا/لرستان مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان گفت: برای توسعه فرهنگ نماز باید تحلیل‌ها و برنامه‌ریزی‌ها از مدرسه و کلاس درس پیش برود.

سید عیسی سهرابی چهارشنبه ۷ خرداد در جلسه شورای قرآن، عترت و نماز اداره کل آموزش و پرورش لرستان که با تأکید بر نقش مؤثر مدیران، معلمان و عناصر پنج گانه برنامه درسی یعنی تعقل، ایمان، علم، عمل و اخلاق برگزار شد، بر ضرورت اجرای دقیق و متوازن پنج عنصر اصلی برنامه درسی یعنی تعقل، ایمان، علم، عمل و اخلاق تاکید کرد. اگر این پنج عنصر به‌درستی در بطن نظام تعلیم و تربیت قرار می‌گرفتند امروز نیازی به طرح‌ها و برنامه‌های جانبی برای جبران کاستی‌ها نداشتیم. این مؤلفه‌ها ستون‌های اصلی رشد و تعالی دانش‌آموزان هستند.

وی با تشریح کارکردهای این عناصر بیان کرد: تعقل، قدرت تفکر و تحلیل را در دانش‌آموز تقویت و ایمان، عمق اعتقادی و هویت دینی را نهادینه می‌کند و علم، دانش و آگاهی مورد نیاز برای زندگی شایسته را فراهم می‌سازد.

این مسئول با بیان اینکه عمل، مهارت به‌کارگیری آموخته‌ها را در بستر زندگی ممکن می‌سازد و اخلاق، زیربنای تعاملات سالم اجتماعی و تربیت شهروند مسئولیت‌پذیر است، ادامه داد: مشکل نظام آموزشی ما این بوده که صرفاً بر آموزش تمرکز کرده‌ایم، در حالی که اگر این پنج مؤلفه به‌طور متوازن دنبال می‌شد، بسیاری از چالش‌ها و ناهنجاری‌ها بروز نمی‌کرد.

سهرابی همچنین با اشاره به نتایج برخی پژوهش‌های انجام‌شده در حوزه تربیتی، گفت: بین دینداری دانش‌آموزان و عوامل متعددی رابطه معنادار وجود دارد، مهم‌ترین آن‌ها، نقش خانواده در دینداری فرزندان، جذابیت و نشاط فضای تربیتی و محتوای دینی، و هم‌راستایی خانه، مدرسه و محیط اجتماعی است. اگر این سه ضلع به درستی هماهنگ شوند، تربیت دینی مؤثرتر و پایدارتر خواهد بود. 

وی با تأکید بر اهمیت نقش مدیر و معلم در نهادینه‌سازی فرهنگ نماز افزود: اگر قرار است فرهنگ نماز توسعه یابد، باید تحلیل‌ها و برنامه‌ریزی‌ها تا سطح مدرسه و کلاس درس پیش برود و مربی پرورشی باید راهبر و هدایت‌گر باشد، اما کار تربیتی فقط بر عهده او نیست.

مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان اضافه کرد: یک مربی موفق، معلم فیزیک و ریاضی را نیز در کنار خود برای فعالیت‌های فرهنگی و دینی پای کار می‌آورد. فرهنگ‌سازی واقعی زمانی اتفاق می‌افتد که تمام ارکان مدرسه نسبت به موضوع پرورش احساس مسئولیت کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آموزش و پرورش لرستان، در این جلسه، حجت‌الاسلام چراغی، رئیس ستاد اقامه نماز استان نیز با اشاره به جایگاه کلیدی نماز در تربیت نسل آینده گفت: نماز نباید فقط در حد برنامه‌ای نمادین در مدرسه بماند. باید از شیوه‌های نوین، محتوای جذاب و مشارکت فعال معلمان و دانش‌آموزان بهره برد تا نماز به‌عنوان یک رفتار درونی و نیاز قلبی در نسل جدید نهادینه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha