• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404030704266
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

راه‌حل بومی برای چالش‌های تغذیه دام و طیور با کمک فناوری‌نانو

راه‌حل بومی برای چالش‌های تغذیه دام و طیور با کمک فناوری‌نانو

یک شرکت دانش‌بنیان با تولید نسل سوم نانومکمل‌های معدنی دام و طیور، با بهره‌گیری از فناوری نانو و دانش بومی، محصولی با کارایی بالا، قیمت رقابتی و دسترسی آسان تولید کرده که می‌تواند جایگزین مکمل‌های وارداتی شود.

به گزارش ایسنا، این شرکت دانش‌بنیان به عنوان یکی از تولیدکنندگان نسل سوم نانومکمل‌های معدنی دام در ایران، با تکیه بر فناوری نانو و دانش بومی، گام بلندی در مسیر خودکفایی صنعت دام و طیور کشور برداشته است.

محصول شاخص این شرکت، نانومکملی بر پایه نانوذرات معدنی است. این مکمل با الهام از مزایای مکمل‌های پیشین (مانند سولفات‌ها، اکسیدها و ترکیبات کلاته) طراحی شده، اما با حذف معایب رایج مانند تداخلات جذب مواد مغذی و کاهش کارایی، به افزایش بازدهی و سلامت دام و طیور کمک می‌کند.

این محصول برای استفاده در خوراک دام، طیور، آبزیان، اسب و حیوانات خانگی توسعه یافته و به دلیل ساختار نانویی، از جذب زیستی بالا، پایداری در برابر رطوبت و دما و اثربخشی تغذیه‌ای بیشتر برخوردار است.

فاطمه سقطچی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه ۶۰ درصد هزینه‌های صنعت دام و طیور مربوط به خوراک است، توضیح داد: در نسل اول مکمل‌ها، از ترکیبات معدنی خام استفاده می‌شد که جذب پایین و آلودگی بالا داشتند. نسل دوم، با ورود کیلات‌ها، بهبودهایی ایجاد کرد، اما تداخل جذبی، حساسیت دمایی و رطوبتی مشکلات جدی آن بود.

وی افزود: ما با الگوبرداری از نمونه‌های موفق جهانی و بومی‌سازی فناوری توانسته‌ایم نسل سوم مکمل‌های معدنی خوراک دام با فناوری نانو را تولید کنیم که ضمن حفظ مزایای نسل‌های قبلی، فاقد معایب آن‌هاست.

به گفته سقطچی، این محصول نه‌تنها وابستگی به واردات را کاهش می‌دهد، بلکه می‌تواند با بهبود بهره‌وری، نقش مهمی در کاهش هزینه و افزایش سودآوری پرورش‌دهندگان دام و طیور ایفا کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: محصول دارای گواهی نانو مقیاس از ستاد توسعه فناوری نانو، پروانه ساخت از سازمان دامپزشکی کشور و پروانه بهره‌برداری از وزارت صمت است، همچنین کلیه مجوزهای لازم برای ورود به بازار داخلی و صادراتی را داراست.

این فعال فناور، ضمن اشاره به ظرفیت بالای محصول برای صادرات به کشورهای همسایه و توسعه‌یافته، خاطرنشان کرد: این محصول در کنار تأمین نیاز داخل، می‌تواند ارزآوری بالایی برای کشور به همراه داشته باشد.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی همچنین از عقد قرارداد با تولیدکنندگان مکمل‌های دام و طیور در سال جاری خبر داد و اظهار امیدواری کرد که فروش امسال با جهش همراه باشد. این شرکت به دنبال صنعتی‌سازی تولید نانومکمل‌های معدنی و تشکیل زنجیره کامل مکمل‌های خوراک دام و طیور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha