محمدصالح جوکار در گفتوگو با ایسنا، آب را حق مردم یزد خواند و گفت: آب به عنوان یک عنصر حیاتی نه تنها در شرب مردم بلکه میتواند زیرساختی مهم برای پیشرفتهای دیگر در منطقه باشد و کسی حق ندارد مردم یزد را از آن محروم کند.
وی با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به استان یزد در سال ۱۳۸۶ و فرمایش ایشان مبنی بر این که آب مهمترین مسئله این استان است، گفت: الان قریب به ۲۰ سال از فرمایش معظم له میگذرد ولی هنوز اقدامی اساسی در این باره را شاهد نیستیم.
جوکار در مورد چرایی این بیتوجهی، عنوان کرد: یکی از پایههای مهم این بیتوجهی عدم صدور مجوزهای لازم در فضای بوروکراسی ایجاد شده در برخی ادارات و دستگاههاست و یکی از این دستگاهها، محیطزیست است که علیرغم این که نسبت به صدور برخی مجوزها بدون توجه به آثار و تبعات اجتماعی آن اقدام میکند ولی در برخی مسائل نیز کمترین اهتمام را در راستای حفظ منافع مردم دارد.
وی مشکل امروز مردم استان در رابطه با آب را جدی خواند و گفت: موضوع تامین آب مردم جزو سیاستهای کلی نظام است و در حالی انتظار همکاری محیط زیست در رابطه با خط انتقال آب به یزد وجود داشت که بخشی از ایرادات وارده از سوی محیط زیست، اصلاً مغایرتی با قانون ندارد و بخشی دیگر آن نیز اصلاً در صلاحیت کارشناسی محیط زیست نیست و علی رغم دستور رئیس سازمان محیط زیست در این باره زیرمجموعه مربوطه عملاً تمکین نکرده و پاسخی در این باره اخذ نشده است.
لایحه اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در نوبت صحن مجلس
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره لایحه اساسنامه سازمان ملی مهاجرت نیز تصریح کرد: این لایحه به دنبال ساماندهی اتباع خارجی و ایجاد بانک اطلاعاتی دقیق است که بر طبق آن سقف حضور اتباع در کشور، شش ماه تعیین شده و صدور روادید بر اساس نیاز کشور و با هماهنگی وزارتخانهها صورت میگیرد.
وی بر لزوم قانونگذاری و جرمانگاری قاچاق انسان و بهکارگیری اتباع غیرمجاز توسط کارفرمایان نیز در این رابطه تاکید کرد و گفت: این لایحه پس از طرح جهت ثبت پیشنهادات نمایندگان، هم اکنون در نوبت صحن مجلس جهت رای گیری قرار دارد.
جوکار ابراز امیدواری کرد با تصویب این اساسنامه و ایجاد سازمان ملی مهاجرت، جریان نابسامان مهاجران در کشور اصلاح و ضمن ایجاد بانک اطلاعات دقیقی در این باره، خدماتی که متعلق به مردم کشور است ولی اکنون در اختیار اتباع قرار دارد را به خود مردم بازگردانیم و دیگر شاهد نگرانیهای اجتماعی در این حوزه نیز نباشیم.
تدابیر دولت برای مدیریت مصرف آب و برق در تابستان
نماینده مردم یزد در رابطه با موضوع ناترازی برق در کشور نیز گفت: متاسفانه مشکلات ناشی از ناترازی ایجاد شده در زمستان سال گذشته و غفلت در ذخیره سازی ۳.۳ میلیون لیتر گازوئیل مورد نیاز نیروگاههای برق به دلیل حادثه شهادت آیت الله رئیسی و تغییر دولت رقم خورد که در این زمینه از وزیر نیرو نیز تحقیق و تفحص صورت گرفت و ایشان نیز مستندات خود در این باره را ارائه کردند.
وی افزود: البته در ابتدا نیز تصمیم به حذف مازوت سوزی در نیروگاهها اخذ شد ولی بعد از مدتی با توجه به شرایط پیش آمده در مورد ذخائر گازوئیل، مازوت سوزی در برخی نیروگاهها از سر گرفته شد.
جوکار گفت: هرچند برای سال جاری شرایط بهتری را انتظار داشتیم ولی به دنبال خشکسالی و کاهش نزولات جوی در سال آبی جاری، آب پشت سدهای برقآبی کشور تنزل یافت، البته از طرفی شاهد آغاز زودهنگام فصل گرما نیز در کشور بودیم و هرچند در سالهای گذشته با تعلیلی بخش تولید تلاش میشد بخش خانگی کمتر تحت تاثیر ناترازی برق قرار گیرد ولی امسال مقرر شد به منظور جلوگیری از مشکل تامین برق و نیز آب در ماههای گرمتر تابستان، خاموشیها براساس برنامه ریزی اعمال شود.
وی با بیان این که در حال حاضر ۲۵ درصد از مدیریت برق به خود استانها واگذار شده است، گفت: متاسفانه گاهاً شاهد خاموشیهای بدون برنامه و گلایه مندی مردم هستیم که این موضوع ناشی از کاهش فرکانس شبکه کشوری و ناگریز است چرا که در صورت اعمال نشدن خاموشی، تمام شبکه از دست خواهد رفت.
مصرف برق دولتی در صنایع پرمصرف اشتباه است
جوکار ابراز امیدواری کرد؛ با توجه به وعده بهره برداری از نیروگاههای خورشیدی جدید طی روزهای آینده و پایان یافتن تعمیرات برخی نیروگاههای بزرگ کشور و بازگشت آنها به شبکه و همچنین با توجه به فعالیت نیروگاههای برقآبی کشور که ظرفیت تولید آنها بالغ بر ۱۲ هزار مگاوات برق است، در تابستان پیشرو کمتر با مشکل ناترازی برق و خاموشیها مواجه شویم.
وی با بیان این ایران یک کشور صنعتی و معدنی و نیازمند تامین انرژی برای توسعه و پیشرفت است، گفت: تکلیف دولت در برنامه ششم توسعه افزایش ۲۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور بود و یکی از اشتباهات گذشته در این حوزه تکلیف نکردن صنایع پرمصرف برای تامین برق خود بوده است لذا تاکنون از برق یارانهای تولید دولت استفاده کردهاند.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به این که متاسفانه آثار کم کاری و کم توجهی به این حوزه و بکارگیری توان بخش خصوصی در افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور در دولتهای گذشته امروز خود را در قالب ناترازیها نشان داده است، گفت: البته هم اکنون اهتمام زیادی به حوزه ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر شده و امیدواریم با تسهیل فرایند و مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی و مردمی شاهد رفع این مشکل در کشور باشیم و در مقابل نیز توانیر نیز باید توجه لازم را به پرداخت پول برق خریداری شده از مردم برای تشویق به سرمایه گذاری در این بخش داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات