عبدالحمید طالبی امروز چهارشنبه هفتم خرداد، در چهارمین کنگره بینالمللی امام رضا (ع) و علوم روز، اظهار کرد: در راستای اهداف بلندمدت و بر اساس دستور تولیت آستان مقدس حضرت رضا(ع) فعالیتهای علمی، پژوهشی و همایشهای مرتبط با کنگره جهانی حضرت رضا برای دهه آینده برنامهریزی شده و گسترش یافته است.
وی اضافه کرد: این فعالیتها در مؤسسات علمی، آموزشی و پژوهشی آستان مقدس در حال انجام است و هدف نهایی آن ارائه دستاوردهای برتر در قالبهای علمی و پژوهشی در بزرگترین رقابت فرهنگی و مذهبی جهان است.
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی ادامه داد: در این راستا موضوعی راهبردی که برای ۱۰ سال آینده در کنگره تعیین شده، حکمرانی تعلیم و تربیت مبتنی بر آیات قرآنی و تعالیم پیامبر اسلام و ائمه معصومین (ع) به ویژه حضرت رضا (ع) است.
طالبی بیان کرد: این رویکرد بر اهمیت جایگاه تعلیم و تربیت در تحقق گوهر انسان و نقش آن در سلامت روان، توسعه فردی و اجتماعی تأکید دارد؛ رویکردی که در قرآن کریم و روایات معصومان به آن تصریح شده است.
وی به ارائه گزیدهای از بیانات و آموزههای کلیدی در خصوص تربیت پرداخت و از اهمیت تربیت تدریجی، سنجش ظرفیتهای فرد و تأکید بر حفظ آرامش روانی مربیان تا تأثیر الگوهای اخلاقی و رفتاری در تربیت نسلی متعهد و سالم سخن گفت و اضافه کرد: مهمترین اصول مورد تأکید تربیت تدریجی، سنجش ظرفیت مخاطب، آرامش روانی مربیان و الگوپذیری و احترام است و بر اساس روایات اهل بیت(ع)، تربیت باید در مراحل مختلف و با رعایت زمانی مناسب انجام شود؛ به گونهای که فرد بتواند مسیر تعبد و شناخت خود را به آرامی طی کند.
طالبی اضافه کرد: با توجه به دومین مقوله یعنی سنجش ظرفیت مخاطب بر اساس سخنان امام رضا(ع) باید با شناخت و درک ظرفیتهای فردی، محتوای تربیتی را متناسب با تواناییهای ذهنی، علمی و ایمانی او تنظیم کرد تا از پریشانی و خستگی جلوگیری شود.
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی ادامه داد: تمرکز بر کنترل خشم و صبر و سعه صدر یکی دیگر از اصول اساسی است، چراکه محیط تربیتی باید همواره در فضایی مثبت و آرام برقرار باشد؛ همچنین تأکید بر الگوهای نیک از طریق رفتارهای ظاهری و باطن و احترام متقابل در فرآیند تربیت، نقش مهمی در رشد شخصیت کودک و نوجوان دارد.
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی بر ضرورت ارائه الگوهای عملی و واقعی از سوی مربیان و مؤثر بودن نشان دادن این رفتارهای اخلاقی در زندگی روزمره تأکید کرد و گفت: نقش مربیان، والدین و نخبگان فرهنگی در اصلاح و پالایش سبکهای تربیتی در تحقق اهداف کنگره و توسعه جامعهای مبتنی بر اخلاق، معارف اسلامی و قرآن کریم حیاتی است.
انتهای پیام
نظرات