مهدی بخشی امروز هفتم خرداد در جلسهای با حضور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، تعدادی از فعالان حوزه معادن، از پیشرفت طرح دهکده تندرستی برای ساماندهی و درمان معتادان متجاهر خبر داد و اظهار کرد: انشاءالله با همت استاندار تا دهه فجر امسال، فاز نخست این پروژه شامل سولههای نگهداری معتادان متجاهر به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با تأکید بر اهمیت و ضرورت اجرای این طرح در استان عنوان کرد: کرمان یکی از مسیرهای ترانزیت مواد مخدر در کشور است و به تبع آن، با مشکلات و آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد مواجه هستیم و خلأ ایجاد چنین فضایی برای نگهداری و درمان معتادان متجاهر سالها در استان احساس میشد و امروز توانستهایم گام بلندی برای رفع این کمبود برداریم.
دادستان کرمان هدف اصلی این طرح را فراتر از ترک اعتیاد دانست و تصریح کرد: دهکده تندرستی با هدف بازیابی هویت اجتماعی، ارتقاء سلامت جسمی و روانی و توانمندسازی معتادان طراحی شده و فضای این مرکز بهگونهای طراحی شده که در کنار درمان تخصصی، امکان بهرهمندی از امکانات تفریحی، ورزشی، اشتغالزایی و خدمات حمایتی نیز فراهم باشد.
بخشی در ادامه از کاهش ۷۰ تا ۸۰ درصدی سرقتهای خرد در مناطق پایلوت اجرای این طرح خبر داد و گفت: این اقدام، باقیاتالصالحاتی است برای همه کسانی که در خدمت نظام جمهوری اسلامی هستند و ما بهدنبال نجات جان انسانها هستیم و این وظیفهای انسانی، عقلانی و شرعی است.
در پایان، دادستان کرمان از صنایع و فعالان اقتصادی خواست تا با درک مسئولیت انسانی و اجتماعی خود، در حمایت از این طرح پیشقدم شوند و سهم خود را در نجات انسانهایی که گرفتار بیماری اعتیاد شدهاند، ایفا کنند.
کوروش احمد یوسفی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز در ادامه جلسه با اشاره به ابعاد گسترده این طرح افزود: دهکده تندرستی یک پروژه بینبخشی با محوریت دادستان مرکز استان کرمان است و با همراهی دولت، صنایع و معادن اجرا میشود و فاز دوم این پروژه که شامل احداث تنها بیمارستان تخصصی ترک اعتیاد کشور خواهد بود که سمزدایی بیماران بهصورت علمی و تخصصی در این مرکز انجام خواهد شد.
وی با اشاره به آسیبشناسی صورتگرفته در خصوص ناکارآمدی برخی مدلهای درمانی رایج بیان کرد: مدلهای فعلی درمان اعتیاد، اثربخشی لازم را ندارند و معتادان بارها بدون درمان پایدار به مراکز ماده ۱۶ رفتوآمد دارند و سعی کردهایم دهکده تندرستی بر اساس نیاز واقعی بیماران طراحی شود، به گونهای که با نگاه علمی و اجتماعی به درمان افراد بپردازد.
انتهای پیام
نظرات