علی بهدانی، امروز چهارشنبه هفتم خرداد، در جلسه ستاد درآمد و تجهیز منابع استان که روز چهارشنبه در محل سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شد با اعلام این خبر افزود: عملکرد درآمدهای عمومی استان در سال ۱۴۰۳، معادل ۳۱۷۶۰ میلیارد ریال بوده است.
رئیس ستاد درآمد و تجهیز منابع استان با بیان اینکه بررسی روند تغییرات درآمدهای مصوب استانی نشان میدهد که رشد درامدهای مصوب استان در سال ۱۴۰۴ با نرخ کاهشی به ۲۸.۹ رسیده است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با بیان این مطلب که بررسی جایگاه استان به لحاظ سهم از درآمدهای عمومی مصوب کشور نشان می دهد در سال ۱۴۰۳ حدود ۰.۲۸ درصد از درآمدهای عمومی استانی کشور متعلق به استان خراسان جنوبی بوده است، تصریح کرد: نسبت عملکرد به مصوب درآمدهای عمومی استان معادل ۹۹.۴ درصد بوده است، لذا اطلاعات موجود نشان می دهد که رقم مصوب استان در سال ۱۴۰۳ به صورت کامل تحقق پیدا نکرده است و نیاز است پیگیری جهت وصول درآمدهای عمومی با توجه به ظرفیت های قانونی انجام پذیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد درآمدهای استانی متعلق به درآمدهای مالیاتی است و سهم استان از درآمدهای مالیاتی کشور معادل ۰.۲۷ درصد است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی و رئیس ستاد درآمد و تجهیز منابع استان، در این جلسه همچنین با تأکید بر اینکه به لحاظ سهم استان از درآمدهای مصوب مالیاتی کشور، استان خراسان جنوبی در دو سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ به ترتیب در رتبه ۳۰ و ۲۹ کشور قرار داشته است.
وی افزود: اطلاعات موجود نشان می دهد که در سال ۱۴۰۴ روند رشد درآمدهای استانی و مالیاتی کاهش یافته است که این فرصت مناسبی را برای استفاده از ظرفیت های بند (پ) ماده ۱۷ قانون برنامه هفتم توسعه در راستای استفاده استان ها از مزایای این ماده قانونی ایجاد نموده است، بنابراین لازم است با شناسایی ظرفیت های جدید وصول درآمد خصوصاً در زمینه درآمدهای مالیاتی و شناسایی کانال های فرار مالیاتی، از مزایای مازاد درآمد در نظام نوین درآمد- هزینه استان ها در راستای بهبود تخصیص اعتبارات استان حداکثر استفاده به عمل آید.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی با بیان این مطلب که بکارگیری مطلوب منابع درآمدی استانی جهت اجرای پروژهها و مدیریت مطلوب منابع از مهمترین ابزارهای نیل به توسعه استان است، خاطرنشان کرد: با عنایت به بند (پ) ماده ۱۷ قانون برنامه هفتم توسعه مبنی بر طراحی و استقرار نظام درآمد-هزینه استان ها در راستای افزایش پایدار درآمدهای استانی و بهبود تخصیص اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای استان از مجرای مازاد درآمدهای استانی، امید است در سال ۱۴۰۴ شاهد تحقق مازاد درآمد در استان باشیم.
رئیس ستاد درآمد و منابع استان خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی ذیربط پیگیری لازم جهت تحقق درآمدهای پیش بینی شده در بودجهی جاری انجام دهند.
انتهای پیام
نظرات