به گزارش ایسنا، سعید خدایگان در نشست صمیمانه جمعی از نخبگان با رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه این جلسه فرصتی مغتنم برای گفتوگوی رودررو با نخبگان و مسئولان اجرایی کشور است، گفت: مهمترین وظیفه بنیاد ملی نخبگان بر اساس سند راهبردی، شناسایی و توانمندسازی نیروی انسانی نخبه است. برآورد ما نشان میدهد که حدود ۶۵ درصد مأموریتهای بنیاد در همین حوزه تعریف شده است.
خدایگان با اشاره به شرایط فعلی کشور، بزرگترین چالش فضای نخبگانی را موضوع «نگهداشت» دانست و افزود: در حالیکه ما در داخل برای جذب و بهکارگیری نخبگان با چالشهای جدی مواجه هستیم، در خارج از کشور یک کشش قوی برای جذب این افراد وجود دارد. برخی کشورها تنها با دریافت یک ایمیل و طی مدت کوتاه دو ماه فرآیند جذب را نهایی میکنند، در حالیکه نخبگان ما بعضاً به دلیل نبود ردیف استخدامی یا کندی فرآیندهای اداری در جذب، ناامیدانه و برخلاف میل کشور را ترک میکنند.
وی ادامه داد: ما با نخبگانی مواجه هستیم که با امید به خدمت، از بهترین دانشگاههای جهان به کشور بازمیگردند، اما پس از یک تا دو سال معطلی در فرآیند جذب، کشور را ترک میکنند. این در حالی است که برآوردهای کارشناسی نشان میدهد مهاجرت هر نخبه، حدود ۱.۲ میلیون دلار هزینه برای کشور بههمراه دارد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تلاشهای این بنیاد برای نگهداشت نخبگان، گفت: در کنار برنامههای مسکن، یکی از مهمترین حوزههای اقدام ما، بحث جذب بهعنوان عضو هیات علمی در دانشگاهها و جذب در دستگاههای اجرایی است. خوشبختانه در این دوره، با حسن همکاری سازمان اداری و استخدامی توانستیم پس از چند سال وقفه، ۱۷۰ ردیف استخدامی برای جذب اعضای هیات علمی از طریق بنیاد ملی نخبگان تأمین کنیم.
وی با اشاره به سهمیه ۲۰ درصدی ویژه نخبگان در وزارت علوم و وزارت بهداشت نیز افزود: بر اساس مصوبه جدید، این سهمیه بهصورت پایدار و با معرفی بنیاد ملی نخبگان تخصیص داده شده است، اما دغدغه ما اکنون اجرای صحیح این مصوبه است. امیدوارم با حمایت سازمان اداری و استخدامی، شاهد عملیاتی شدن این موضوع باشیم.
خدایگان در ادامه درباره جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی، گفت: ما اکنون در مرحله ارزیابی کانونهای تخصصی هستیم و انشاءالله ظرف یک ماه آینده، فرآیند ارزیابی معرفیشدگان در این مرحله، نهایی خواهد شد. سازمان اداری و استخدامی نیز همکاری خوبی داشته و مطابق با برنامهریزیهای انجام شده، فراخوان چهارم ما با تعامل با این سازمان در شهریورماه برگزار خواهد شد.
وی با تأکید بر اهمیت جایگاه شغلی نخبگان در دستگاههای اجرایی هشدار داد: با ضرورت رشد سازمانی متناسب با تجربه و تخصص، نمیتوان پذیرفت فردی که دارای مدرک دکتری است، صرفاً مأمور پاورپوینت و اکسل باشد. ما گزارشهایی داریم که نشان میدهد برخی نخبگان از تناسب نداشتن شغل با تخصصشان گلایهمندند. در حالیکه همین افراد از فیلترهای علمی سنگینی عبور کردهاند.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان همچنین گفت: از سال ۱۳۹۴، حدود ۹۰ درصد معرفیشدگان بنیاد به دانشگاهها جذب شدهاند و تنها ۱۰ درصد، عمدتاً به دلیل طولانی شدن فرآیند جذب، کشور را ترک کردهاند. این افراد همگی نخبه، دانشآموخته دکترا و صاحب مقالات علمی هستند که تنها پنج درصد آنان از میان صدها متقاضی تأیید نهایی میشوند.
به نقل از بنیاد ملی نخبگان، وی با تأکید بر ضرورت تسریع فرآیندها، گفت: کمهزینهترین راه حمایت از نخبگان، تسهیل و تسریع فرآیندهای جذب است. امیدواریم در هر دو حوزه جذب اعضای هیات علمی و جذب در دستگاههای اجرایی، حداکثر حمایت سازمان اداری و استخدامی را شاهد باشیم.
خدایگان در پایان سخنان خود با تشکر از رئیس سازمان و تیم همراه، ابراز امیدواری کرد که حمایتها تداوم یابد و نخبگان کشور بتوانند بدون دغدغه در مسیر توسعه و پیشرفت ایران اسلامی نقشآفرینی کنند.
انتهای پیام
نظرات