غلامعلی حمیدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این پوشش زیستی، آثاری ضد باکتریهای «سالمونلا»، «شیگلا» و «کلبسیلا»، همچنین توانایی قابل توجهی در مبارزه با سلولهای سرطانی روده بزرگ (HCT۱۱۶) در شرایط آزمایشگاهی دارد.
وی افزود: پژوهشگران از اسانس زیره در قالب «نانوامولسیون» و «نانوکپسول» بر روی میگو بهعنوان نمونه غذایی استفاده کردند که این ترکیبات، توانست سبب کاهش بار میکروبی میگو در مدتزمان نگهداری آن و افزایش مدتزمان نگهداری آن در شرایط یخچالی شود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: نتایج این پژوهش نشان میدهد ترکیبات طبیعی مانند زیره، وقتی در قالب نانوفناورانه استفاده شوند، میتوانند جایگزینهای مؤثری برای نگهدارندههای شیمیایی و حتی در آینده، مکملهایی برای درمان بیماریهای صعبالعلاج باشند.
حمیدی گفت: این مطالعه با تأیید مطالعات قبلی، گامی در راستای استفاده از ترکیبات گیاهی در صنایع غذایی و دارویی محسوب میشود و میتواند الهامبخش تحقیقات گستردهتر در زمینه بستهبندیهای زیستی و درمانهای مکمل سرطان باشد.
وی افزود: باکتری «سالمونلا»، غالباً بیماریزا هستند و عامل یکی از شایعترین مسمومیتهای غذایی در سراسر جهان محسوب میشود. عفونت «شیگلا» یا شیگلوز نیز یک عفونت باکتریایی است که سیستم گوارشی بهویژه رودهها را درگیر میکند، بسیار مسری است و میتواند در هر سنی رخ دهد و اغلب، کودکان را مبتلا میکند. «کلبسیلا» پنومونیه از باکتریهای رایجی هستند که معمولاً در صورت وجود در روده بیضرر هستند، اما اگر وارد سایر قسمتهای بدن شوند، میتوانند خطرناک باشند، بهخصوص اگر افراد قبلاً بیمار باشند.
انتهای پیام
نظرات