• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404031811242
  • خبرنگار : 51032

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان:

اگر ساختارهای کشاورزی به‌روز نشود، آسیب می‌بینیم

اگر ساختارهای کشاورزی به‌روز نشود، آسیب می‌بینیم

ایسنا/اصفهان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: اگر ساختار کشاورزی به‌روز نشود و برنامه‌ریزی منسجم و پژوهش‌های کاربردی نداشته باشیم، این بخش بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیمی و چالش‌های پیش‌رو خواهد دید.

مهرداد مرادمند، امروز یکشنبه ۱۸ خرداد در برنامه «رویداد ملی روز درهای باز کشاورزی» که به مناسبت پنجاهمین سال تأسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه این رویداد با عنوان «درهای باز کشاورزی» برگزار می‌شود، هدف اصلی آن هم‌افزایی، هم‌اندیشی و آشنایی بیشتر افراد از فعالیت‌های انجام شده است. 

وی افزود: کشاورزی یکی از بخش‌های مهم استان اصفهان است. اگر بخواهیم سهم این بخش را در استفاده از زیرساخت‌های اقتصادی استان که پیش‌بینی و فراهم شده‌اند، افزایش دهیم و کشاورزی را زنده نگه داریم، نیازمند همکاری و همراهی نزدیک‌تر و گسترده‌تری هستیم ‌و این امر بدون مشارکت و هم‌قدمی همه فعالان این حوزه محقق نخواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با تأکید بر نقش پژوهشگران در این مسیر بیان کرد: برخلاف بسیاری از فعالان میدانی، پژوهشگران زمان بیشتری برای پرداختن به مسائل علمی و پژوهشی دارند و باید از این ظرفیت به‌درستی استفاده شود.

مرادمند با اشاره به تحولات جهانی و منطقه‌ای در حوزه کشاورزی خاطرنشان کرد: شرایط امروز کشور، استان و جهان با دو یا سه دهه گذشته بسیار متفاوت است. زمانی دستگاه‌های اجرایی و کشاورزان هر یک مسیر جداگانه‌ای را می‌رفتند و در نهایت با بهره‌گیری محدود از فناوری‌های نوین، نتیجه‌ای حاصل می‌شد، اما امروز این شیوه دیگر کارآمد نیست. با توجه به تغییرات اقلیمی، گذر زمان و تحولات رخ‌داده، اگر خود را به‌روز نکنیم و برنامه‌ریزی نداشته باشیم، موفق نخواهیم بود و بخش کشاورزی بیشترین آسیب را خواهد دید.

وی ادامه داد: از تمام همکاران خود در بخش‌های مختلف وابسته به جهاد کشاورزی، اعم از خصوصی و دولتی، نظام مهندسی، نظام صنفی و دیگر نهادهای مرتبط و نیز کشاورزان در قالب تشکل‌ها، صنوف و اتحادیه‌ها و غیره می‌خواهم که با در نظر داشتن وظایف مستقل خود، در محور کلی تأمین امنیت غذایی که بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است، هم‌راستا و هماهنگ عمل کنند. برنامه‌ها باید متناسب با شرایط و اولویت‌های استان تنظیم و اجرا شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: از پژوهشگران می‌خواهیم که تحقیقات خود را به شکل کاربردی انجام دهند. نتایج پژوهش باید قابل ارائه، اجرا و پذیرش باشد و در این مسیر، ترویج کشاورزی نیز نقش پررنگی دارد.

مرادمند در ادامه به برخی چالش‌های استان اشاره کرد و بیان کرد: به‌عنوان نمونه، در سال جاری آب مورد نیاز شهرستان‌های حوزه زاینده‌رود با دشواری بسیار و علی‌رغم کم‌بارشی‌ها از سد دریافت شد و حجم آن نسبت به سال‌های قبل کاهش پیدا کرد. بااین حال، قصد ورود به مسائل کلان آب را ندارم، بلکه تأکید دارم باید نگاهی درون‌زا به تولید داشته باشیم. با این منابع محدود چه میزان تولید انجام دادیم؟ آیا می‌توانستیم بهتر عمل کنیم؟ بنابراین نیازمند برنامه‌ریزی اصولی‌تر با همکاری نمایندگان کشاورزان برای آینده هستیم.

وی تصریح کرد: در این مسیر می‌توان از ظرفیت پژوهشگران برای ارائه راهکارهای اجرایی در راستای کاهش اثرگذاری چالش‌هایی مانند سرمازدگی و تنش‌های اقلیمی استفاده کرد. استان اصفهان دارای تنوع اقلیمی بالایی است و برای هر منطقه باید راهکار خاص و متناسب با ویژگی‌های همان منطقه طراحی شود.

ترویج، پل ارتباطی علم و مزرعه است

حسن ریاحی، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان اصفهان با تأکید بر نقش کلیدی ترویج در انتقال دانش به مزرعه گفت: بدون ترویج، یافته‌های علمیِ حاصل از تحقیقات و آموزش، خاک می‌خورند و بی‌استفاده می‌مانند.

وی افزود: ترویج یک نقش تسهیل‌گر است، یعنی پل ارتباطی بین تحقیقات، آموزش و میدان عمل است. یعنی تمام شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی کشاورز را در نظر می‌گیرد و بعد از آن علم تولید شده به‌وسیله تحقیقات را به مزرعه می‌رود.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: علم اگر به‌تنهایی بخواهد به مزرعه برود، ممکن است مورد پذیرش قرار نگیرد. ترویج، تمام شرایط کشاورز و بهره‌برداران ازجمله آموزش بزرگسالان و نوآوری را به وسیله بهره‌بردار درنظر می‌گیرد و علم تولید شده را به زمین‌های کشاورزی می‌برد.

ریاحی بیان کرد: اگر تحقیقات در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضعیف باشد، اثربخشی آموزش‌های ترویج زیر سوال‌ می‌برد و اگر ترویج ضعیف شد، تمام یافته‌های علمی نیز از بین می‌روند. 

وی اظهار کرد: اگر خواهان تحول کشاورزی هستیم، ترویج را باید به‌عنوان یک رکن راهبردی در نظر بگیریم. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha