• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ / ۲۳:۰۸
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1404031811585
  • منبع : سازمان انرژی اتمی

کمالوندی: صدور قطعنامه منجر به اسنپ‌بک نمی‌شود

کمالوندی: صدور قطعنامه منجر به اسنپ‌بک نمی‌شود

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: صرف صدور قطعنامه در آژانس قطعنامه نمی‌تواند زمینه‌ای برای فعال‌سازی اسنپ‌بک باشد اما از نظر روانی می‌تواند موثر باشد و بگویند ایران همکاری نمی‌کند. حتی اگر این‌ موضوع باشد، به این معنی نیست که می‌توانند اسنپ‌بک انجام دهند. اسنپ‌بک یعنی ایران تعهدات خود را انجام نداده است اما ما همه تعهدات خود را انجام دادیم.

به گزارش ایسنا، «بهروز کمالوندی» معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران شامگاه یکشنبه و با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به آخرین تحولات درباره پرونده هسته‌ای ایران در آستانه نشست فصلی شورای حکام پرداخت.

کمالوندی با بیان اینکه «در دوره برجام تمام موضوعات مرتبط با مسائل اتهامی حل شد»، گفت: پس از آن ۱۵ گزارش آژانس منتشر شد و هیچ موضوع اعتراضی هم نبود تا اینکه آمریکا از برجام خارج شد و ایران هم یک سال صبر کرد و کاهش تعهدات را به صورت تدریجی انجام داد. تا اینجا هم صدایی نبود اما با فشار طرف‌های مانند رژیم صهیونیستی و آمریکا شروع به قطعنامه‌دادن کردند.

او در ادامه گفت: این‌طور شد که مکان‌هایی را مطرح کردند و دسترسی گرفتند. مدرک متقنی هم نداشتند اما پس از اصرار آژانس، کشور تصمیم گرفت به دلیل اینکه نگرانی نداشتیم و چیزی را پنهان نمی‌کردیم دسترسی دادیم. اولین قطعنامه برای دسترسی بود و از زمان خروج آمریکا، با وجود دسترسی‌ها، چهار قطعنامه داشتیم. بعد از دسترسی بود آلودگی‌هایی را دیده بودیم. آلودگی ممکن است در هر جایی باشد و نمی‌توانید نتیجه‌گیری کنید فعالیتی انجام شده است. صرف آلودگی نمی‌تواند دلیل اتهام‌زنی باشد. این آلودگی هم به اذعان آژانس، مواد طبیعی اورانیوم بود و مواد غنی‌شده نبود.

معاون سازمان انرژی اتمی درباره گزارش جامع آژانس نیز گفت: این گزارش جمعی از گزارش‌های مختلفی است که در چند سال گذشته مطرح بوده و سعی شده به نحوی مواردی اضافه شود و طوری نشان داده شود که ایران همکاری نمی‌کند. این چالشی است که در سال‌های اخیر مجدداً مطرح شده، به این دلیل است که ایران دارایی‌های خود را کنار بگذارد، به عبارتی چالش ما چالش اقتدار است؛ یعنی اگر این پیشرفت‌ها را نمی‌داشتیم، شاید همین چالش را هم نمی‌داشتیم. آژانس سعی کرده شکل حقوقی به گزارش خود بدهد، درحالی‌که حقوقی نیست.

کمالوندی در ادامه گفت: البته در گزارش مدیرکل ما را متهم به انحراف نکرده‌اند ولی یک ادبیات ساختگی درست کرده است. به طور مثال گفته «تا زمانی که اطلاعات من کامل نباشد، نمی‌توانم بگویم که همه فعالیت‌های ایران صلح‌آمیز است». این ادبیات، یک ادبیات خاص و من‌درآوردی است و این به ضرر همه کشورهاست.

او با بیان اینکه «خوشبختانه در گزارش این موضوع بحث پی‌ام‌دی و موضوعات گذشته را باز نکرده است اما مواردی که در گزارش آژانس آمده، انسجام ندارد»، گفت: متاسفانه برخورد مدیرکل آژانس، سیاسی است و خودش هم اذعان می‌کند که «به من خیلی فشار می‌آورند» اما بخشِ «من مجبورم علیه ایران کارهایی را انجام دهم» را به ما نمی‌گوید.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره حرکت غرب به سمت صدور قطعنامه در شورای حکام آژانس گفت: این‌ها (تروئیکای اروپایی) به سمت قطعنامه می‌روند. مورد قبلی هم همین‌طور بود، در حالی که ما همکاری بیشتر را مطرح کردیم و خود مدیرکل مسائل را مطرح کرده بود، به سمت قطعنامه رفتند. الان هم نظر ما این است که این‌ها در ماه‌های آینده به‌دنبال استفاده از اسنپ‌بک هستند و تلقی آن‌ها این است که می‌توانند از آن استفاده کنند. در واقع کشورهای اروپایی می‌خواهند این را به عنوان ابزار فشار به دست بگیرند و با آمریکا هم معامله کنند. صرف قطعنامه نمی‌تواند زمینه‌ای برای آن باشد اما از نظر روانی می‌تواند موثر باشد و بگویند ایران همکاری نمی‌کند. حتی اگر این‌ موضوع باشد، به این معنی نیست که می‌توانند اسنپ‌بک انجام دهند. اسنپ‌بک یعنی ایران تعهدات خود را انجام نداده است. ما همه تعهدات خود را انجام دادیم.

در حال تکمیل...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha