• دوشنبه / ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404031911646
  • خبرنگار : 50037

رئیس اداره آموزش و ترویج منابع طبیعی استان خبر داد

هدف‌گذاری احداث ۱۵۰ کیلومتر آتش‌بُر در منابع طبیعی همدان

هدف‌گذاری احداث ۱۵۰ کیلومتر آتش‌بُر در منابع طبیعی همدان

ایسنا/همدان رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان از هدف‌گذاری احداث ۱۵۰ کیلومتر آتش‌بر در عرصه‌های منابع طبیعی این استان قبل از فرا رسیدن فصل گرما خبر داد.

سید محمدامین مشعریان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای جلوگیری از هرگونه آتش‌سوزی و حریق احتمالی در فصل گرما در سطح مراتع استان، در سال‌جاری احداث ۱۵۰ کیلومتر آتش بر تا قبل از فرا رسیدن فصل گرما به صورت مشارکتی با کمک روستاییان و جوامع محلی پیش‌بینی و هدفگذاری شده و در حال اجراست.

وی با بیان اینکه بیشترین میزان احداث آتش‌بر در شهرستان‌های اسدآباد و نهاوند پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: برای جلوگیری از آتش‌سوزی‌های احتمالی در روزهای گرم سال، هر ساله منابع طبیعی بنا را بر اقدامات  پیشگیرانه قرار داده چرا که اطفاء حریق هم زمان بر بوده و هم نمی‌توان جوابگوی جلوگیری از حریق  بود.

مشعریان ادامه داد: در سال‌ جاری در بحث پیشگیری از هرگونه حریق احتمالی در عرصه منابع طبیعی همانند هر ساله دو اقدام انجام گرفته که بحث فنی و عملیاتی و نیز آموزش و اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از جمله این اقدامات بوده است.

وی احداث آتش‌بر، هرس درختان، گماردن نگهبان و نیز پاکسازی و احداث تشتک‌ پای درختان را از جمله موارد انجام شده در زمینه اقدامات فنی و عملیاتی برای پیشگیری و جلوگیری از هر گونه آتش‌سوزی و حریق احتمالی عرصه منابع طبیعی استان دانست و گفت: این اقدامات فنی و عملیاتی موجب آن خواهد بود که حریق رخ ندهد و اگر هم هرگونه حریقی رخ داد آسیب آن کمتر باشد و حریق با سرعت کمتر گسترش پیدا کند.

مشعریان خاطرنشان کرد: در بحث اطلاع‌رسانی، آموزش و فرهنگ‌سازی نیز اقدامات لازم در حال انجام بوده و در این رابطه آموزش دهیاران، بهره‌برداران جوامع محلی و دستگاه‌های عضو مدیریت بحران استان در حال اجراست.

وی با بیان اینکه در همین رابطه کارگاه‌های آموزشی و آمادگی پیشگیری اطفا حریق در حال برگزاری است، تصریح کرد: گروه‌های اطفا حریق در مناطق بحران تشکیل می‌شود که این گروه‌ها از همیاران طبیعت محافظ هستند و آموزش می‌بینند و تجهیز می‌شوند.

مشعریان با اشاره به اینکه آنان آمادگی آن را دارند که همگام با یگان محافظت و حتی زودتر به منطقه حریق رسیده و آتش را خاموش کنند، اظهار کرد: از اوایل خرداد سال‌جاری آموزش به بهره‌برداران جوامع محلی، روستاییان، دهیاران و دستگاه‌های عضو مدیریت بحران سطح استان شروع شده که در این رابطه برنامه داریم در سال‌جاری ۳۰۰۰ نفر روز را در کل استان، که بیشتر از جامعه هدف جوامع محلی و بهره‌برداران هستند را آموزش دهیم.

وی با بیان اینکه از هدفگذاری آموزش ۳۰۰۰ نفر روز سال‌جاری تاکنون آموزش ۹۵۰ نفر روز در کل استان محقق شده است، ادامه داد: باید با شتاب و سرعت بیشتری قبل از فرا رسیدن فصل گرما و اوج هرگونه حریق‌های احتمالی آموزش مابقی برنامه هدفگذاری شده محقق شود.

مشعریان با اشاره به اینکه در بحث اطفا حریق، یگان حفاظت تجهیزات خود را بروز کرده و توزیع مناسب در شهرستان‌ها را انجام داده و نقاط بحرانی را شناسایی کرده است، تصریح کرد: سامانه تلفنی ۱۵۰۴ نیز به عنوان سامانه یگان حفاظت منابع طبیعی به صورت ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارشات مردمی و حریق‌های احتمالی در عرصه منابع طبیعی بوده که در این رابطه درخواست داریم کسانی که می‌خواهند هرگونه گزارش در رابطه با حریق را بدهند حتما آدرس و زمان دقیق حریق را اعلام کنند چرا که آدرس دقیق از نقش موثری در حضور در اسرع وقت یگان حفاظت منابع طبیعی در عرصه مورد نظر برخوردار خواهد بود.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته ۶۰۰ هکتار آتش‌سوزی در عرصه منابع طبیعی استان رخ داد، گفت: با توجه به بارش‌های خوب بهار سال گذشته، این امر موجب پوشش گیاهی بالای عرصه منابع طبیعی سطح استان و افزایش آتش‌سوزی مراتع در سال گذشته شد.

مشعریان تعداد همیاران طبیعت سطح استان همدان را بیش از ۱۵ هزار نفر برشمرد و خاطرنشان کرد: در سال‌جاری جذب پنج تا ۶۰۰۰ نفر همیاران طبیعت جدید در سطح استان پیش‌بینی شده که با جذب این تعداد همیاران طبیعت تعداد اعضای همیاران طبیعت سطح استان همدان به ۲۰ هزار نفر افزایش پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha