• چهارشنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404032113619
  • خبرنگار : 50622

به دلیل عقب‌ماندگی صنعت پشم کشور؛

دامداران ایرانی پشم گوسفندان را آتش می‌زنند

دامداران ایرانی پشم گوسفندان را آتش می‌زنند

ایسنا/البرز مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور گفت: زمانی پشم به عنوان یکی از کالاهای اساسی مطرح بود اما امروزه پشم در بیابان‌ها سوزانده می‌شود.

به گزارش ایسنا، افشین دادرس در اولین همایش ملی دام سبک ایران که روز چهارشنبه ۲۱ خرداد در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: در سال‌های گذشته دام ظرفیت‌های بسیار مناسبی برای تولید گوشت و پشم در کشور داشت، اما نتیجه این شد که دام سبک در کشور تک محصولی شد.

وی افزود: پشم دام روزگاری در کشور ارزش اقتصادی زیادی داشت و به عنوان یکی از کالاهای اساسی مطرح بود، اما امروزه پشم در بیابان‌ها سوزانده می‌شود.

دادرس ادامه داد: امروزه بی توجهی باعث شده که این صنعت از دانش روز در زمینه تولید و فرآوری محصولات عقب بماند.

مدیر عامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه آخرین کارخانه پشم‌شویی ایران در میدان استاندارد کرج در سال ۱۳۵۶ ساخته شده است، خاطرنشان کرد: امروزه پشم‌شویی در دنیا با استانداردهای ویژه‌ای انجام می‌شود، اما در کشور ما خبری از این استانداردها نیست و در این زمینه چندین دهه عقب هستیم.

 دادرس در ادامه گفت: محصولات لبنی عشایر و دامداران به دلیل نداشتن استاندارهای لازم و بسته بندی مناسب با ارزش واقعی عرضه نمی‌شود.

 وی گفت: به دلیل غیاب آموزش و ترویج در این صنعت، مدیریت تولید مثل، تغذیه و بهداشت در گله‌ها مناسب نیست و عمدتاً بازدهی مناسبی ندارد. به این دلیل هر ساله تعدادی زیادی از دامداران از چرخه تولید خارج می‌شوند.

وی اظهار کرد: اگر به این موضوعات، سیاستگذاری‌ها و کارشناسی‌های غیر منطقی را اضافه کنیم، متوجه خواهیم شد که تولیدکنندگان با چه معضلاتی در این بخش روبه رو هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha