به گزارش ایسنا، خادمی با مدرک دکتری تخصصی رشته علوم باغبانی گرایش فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت و عضو هیئتعلمی دانشگاه شاهد درباره این طرح توضیح داد: ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکننده و صادرکنندگان انار در سطح جهان مطرح است و ارقام متنوعی از این میوه در مناطق مختلف ایران گسترش دارد.
وی ادامه داد: با وجود این تنوع در ارقام و سطح زیرکشت و تولید، پژوهشهای کاربردی چندانی در زمینه نگهداری پس از برداشت میوه انار صورت نگرفته است. بهطوری که طول عمر مفید پس از برداشت یا مقاومت و حساسیت به سرمازدگی در اغلب ارقام انار ایرانی مشخص نیست.
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: انار در ایران بر اساس یک روند رایج در دمای سرد انبار میشود تا خارج از فصل به بازار عرضه شود، ولی انبار در دمای نامناسب موجب آسیب سرمازدگی در میوه انار شده که پس از خروج از انبار پوست میوهها سریعاً چروکیده شده و علائم سرمازدگی در پوست و آریل انار توسعه مییابد.
به نقل از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، وی در پایان خاطر نشان کرد: در این تحقیق به دنبال بررسی تفاوت در بین ارقام مختلف انار ایرانی در پاسخ به نگهداری در انبار سرد بودیم و مشخص شد که بین ارقام مختلف تفاوتهای مشخصی وجود داشت، بهطوری که برخی ارقام کیفیت خود را در طول انبار سرد بهخوبی حفظ کردند در حالی که برخی دیگر دچار آسیب سرمازدگی شده و کیفیت خود را از دست دادند.
انتهای پیام
نظرات