• یکشنبه / ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404032516193
  • خبرنگار : 50980

مشاوره ژنتیک، گام حیاتی برای سلامت نسل بعد

مشاوره ژنتیک، گام حیاتی برای سلامت نسل بعد

ایسنا/همدان  عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان به خطر افزایش احتمال تولد کودکان آلبینو در ازدواج‌های فامیلی اشاره کرد و گفت: خانواده‌های با سابقه این بیماری، پیش از ازدواج و بارداری از خدمات مشاوره ژنتیک بهره‌مند شوند.

 دکتر فاطمه بحرینی، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه، آلبینیسم ناشی از جهش‌های ژنتیکی مرتبط با تولید رنگدانه ملانین بوده و بیماران معمولاً با تظاهراتی نظیر پوست و موی روشن‌، چشم‌های آبی یا صورتی متولد می‌شوند، اظهار کرد: این افراد به نور حساس بوده و اختلالات بینایی از جمله نیستاگموس در آن‌ها شایع است.

 وی تأکید کرد: در آلبینیسم با توارث اتوزوم مغلوب، اگر هر دو والد ناقل جهش در ژن عامل آلبینیسم باشند، در هر بارداری ۲۵ درصد احتمال تولد فرزند مبتلا، ۵۰ درصد احتمال ناقل بودن و ۲۵ درصد احتمال تولد کودک سالم وجود دارد.

 متخصص ژنتیک و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه این تصور اشتباه است که پس از تولد یک کودک مبتلا، فرزندان بعدی حتماً سالم خواهند بود و احتمال خطر در هر بارداری وجود دارد، به نوع وابسته بهX آلبینیسم با تظاهرات چشمی اشاره کرد و افزود: در این نوع توارث، مادر ناقل در هر بارداری ۵۰ درصد احتمال داشتن پسر مبتلا را دارد.

 وی به خطر افزایش احتمال تولد کودکان آلبینو در ازدواج‌های فامیلی اشاره کرد و گفت: خانواده‌هایی که سابقه این بیماری را دارند، پیش از ازدواج و بارداری از خدمات مشاوره ژنتیک بهره‌مند شوند.

دکتر بحرینی با اشاره به اینکه درمان قطعی برای آلبینیسم فعلاً وجود ندارد، افزود: بیماران باید سالانه تحت معاینات چشم پزشکی و پوستی قرار بگیرند تا مشکلات ناشی از بیماری به‌موقع شناسایی و مدیریت شود.

مدیر گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه حساسیت پوستی بیماران آلبینیسم، خطر ابتلا به سرطان پوست را در آن‌ها افزایش می‌دهد و استفاده از ضدآفتاب، عینک‌آفتابی و پوشش مناسب در روزهای آفتابی ضروری است، ابراز امیدواری کرد با پیشرفت‌های علمی و فناوری‌هایی مانند ژن‌تراپی، در آینده بتوان این بیماری را اصلاح و درمان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha