• پنجشنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404032918956
  • خبرنگار : 30147

تاثیر زنده‌ترین موجود بیابان در بهبود وضعیت اقتصادی روستائیان

تاثیر زنده‌ترین موجود بیابان در بهبود وضعیت اقتصادی روستائیان

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد، گفت: تاغزارها به عنوان زنده‌ترین موجود بیابان در بهبود وضعیت اقتصادی روستائیان تاثیر بسیاری دارند.

حمید ترابی، در گفت و گو با ایسنا به بررسی تأثیر درختان تاغ در توسعه کشاورزی و دامداری شهرستان پرداخت و بر اهمیت این درختان در بهبود وضعیت اقتصادی منطقه تأکید کرد.

وی با اشاره به ویژگی‌ها و فواید درختان تاغ خاطرنشان کرد: این درختان به صورت درختچه‌هایی سربلند با ساقه‌های روشن و شاخه‌های آویزان و نامنظم شناخته می‌شوند؛ برگ‌های این گیاهان دارای ساختاری بند بند و رنگی کم‌رنگ هستند و ارتفاع آن‌ها به حدود ۴.۵ متر می‌رسد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد، بیان کرد: تاغ به عنوان گیاهی نمک دوست، از سازگارترین گیاهان بیابانی به شمار می‌آید و به طور عامیانه می‌توان آن را زنده‌ترین موجود بیابان نامید.

ترابی با اشاره به اینکه درختان تاغ با جذب املاح خاک و نمک‌ها، می‌توانند شوری خاک را به میزان قابل توجهی کاهش دهند، اظهار کرد: شهرستان خلیل‌آباد با ۲۰ هزار هکتار از این گیاه، نقش بسیار مهمی در توسعه کشاورزی و دامداری و همچنین تقویت اقتصاد منطقه ایفا می‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه این گیاهان با عظمت در نواحی بیابانی جنوب شهرستان، موجب رونق پسته‌کاری شده‌اند، افزود: پسته به عنوان محصولی اقتصادی و صادراتی، توسط کشاورزان و در روستاهای کویری کشت می‌شود که این اقدام مانع از مهاجرت روستائیان به شهرها شده است؛ تمامی پسته‌کاری‌ها در سایه درختان تاغ انجام می‌شود و دامداران نیز از علوفه این درختان بهره‌مند می‌شوند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد با اشاره به اینکه با این عوامل به مهاجرت معکوس از شهر به روستا کمک شده است، خاطرنشان کرد: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد هرساله با کاشت ۱۰۰ تا ۲۰۰ هکتار از این گیاه مقاوم و آبیاری آن‌ها، در تلاش برای تثبیت و ماندگاری این درختان است.

وی همچنین از تخصیص اعتبار ۴۰۰ میلیون تومان برای آبیاری تاغ‌های کاشته شده در سال گذشته خبر داد و گفت: این آبیاری در سه نوبت انجام شده است.

ترابی با تأکید بر اینکه تاغ‌ها با توجه به فوایدی چون تثبیت شن‌های روان، جلوگیری از فرسایش بادی و تأمین علوفه دام، نقش حیاتی در مواجهه با خشکسالی‌های اخیر ایفا می‌کنند، اظهار کرد: این درختان، علاوه بر تأمین علوفه دام، به کاهش خسارات ناشی از فرسایش خاک و شن‌های روان نیز کمک می‌کنند.

وی افزود: در واقع، تاغ‌ها به عنوان یک گیاه حفاظتی عمل کرده و می‌توانند به حفظ منابع آبی و خاکی در منطقه کمک کنند؛ با توجه به شرایط جوی و اقلیمی شهرستان خلیل‌آباد، این درختان یک راهکار مؤثر در مقابله با چالش‌های بیابان‌زایی و کم‌آبی شناخته می‌شوند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد همچنین توضیح داد: تاغ‌کاری‌ها در بخش‌های مرکزی و جنوبی شهر خلیل‌آباد و در روستاهای متعدد، تأثیر بسزایی در کشاورزی و دامداری منطقه دارند.

وی گفت: با توجه به اینکه شهرستان خلیل‌آباد قطب‌ تولید انگور در کشور شناخته می‌شود، تاغ‌زارها نیز در تولید و بهبود کیفیت این محصول نقش مهمی دارند؛ این درختان یک منبع طبیعی، موجب افزایش حاصلخیزی خاک و بهبود شرایط رشد گیاهان زراعی می‌شوند.

ترابی در ادامه به اهمیت توجه به منابع طبیعی و حفاظت از آن‌ها اشاره کرد و افزود: با توجه به چالش‌های محیطی و اقتصادی، حفاظت از درختان تاغ می‌تواند یک اقدام اساسی در بهبود وضعیت کشاورزی و دامداری منطقه تلقی شود.

وی همچنین از مردم خواست تا در حفاظت از این گیاه ارزشمند منابع طبیعی همکاری کنند و هرگونه قطع یا آتش‌سوزی را از طریق تلفن‌های رایگان ۱۵۰۴ و ۱۳۹ که به صورت شبانه‌روزی فعال هستند، به اداره منابع طبیعی شهرستان گزارش دهند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد با بیان اینکه حفاظت از درختان تاغ نه تنها به حفظ تنوع زیستی و اکوسیستم‌های محلی کمک می‌کند، بلکه به افزایش درآمد کشاورزان و دامداران نیز منجر می‌شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه شهرستان خلیل‌آباد یکی از مناطق مستعد برای کشاورزی و دامداری است، توجه به این گیاهان می‌تواند به توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی مردم منطقه کمک شایانی کند.

ترابی در ادامه از تمامی اقشار جامعه خواست تا با مشارکت در فعالیت‌های مربوط به حفاظت از منابع طبیعی، به حفظ این گیاهان کمک کنند و از منافع اقتصادی و اجتماعی آن‌ها بهره‌مند شوند.

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت درختان تاغ در پایداری و توسعه کشاورزی و دامداری شهرستان، همکاری همگانی در حفاظت از این منابع طبیعی می‌تواند به تحقق اهداف توسعه پایدار در منطقه کمک کند؛ همچنین، با توجه به تغییرات اقلیمی و چالش‌های ناشی از آن، لازم است که برنامه‌ریزی‌های لازم برای حفظ و توسعه این درختان صورت گیرد تا نسل‌های آینده نیز از مزایای آن‌ها بهره‌مند شوند.

ترابی در پایان تأکید کرد: حفاظت و مراقبت از منابع طبیعی، طبق اصل ۵۰ قانون اساسی وظیفه‌ای همگانی است و باید نسبت به این موضوع احساس مسئولیت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha