• دوشنبه / ۲ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404040200935
  • خبرنگار : 50214

نتایج یک تحقیق در علوم پزشکی یزد نشان داد

الگوهای غذایی ناسالم موثر بر سلامت مادران باردار و جنین

الگوهای غذایی ناسالم موثر بر سلامت مادران باردار و جنین

ایسنا/یزد محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد طی یک مطالعه علمی در رابطه با ارتباط الگوهای غذایی در دوران بارداری به این نتیجه رسیدند که الگوهای غذایی ناسالم و مصرف نامتعادل برخی غذاها می‌تواند بر سلامت باداری و جنین تاثیر بگذارد.

دکتر امین صالحی ابرقوئی عضو هیات علمی و استاد تمام علوم تغذیه در رابطه با این تحقیق که به سرپرستی دکتر آزاده نجارزاده دیگر عضو هیات علمی و با همکاری جمعی از محققان این دانشگاه انجام شده است، به خبرنگار ایسنا، گفت: الگوی غذایی مادر یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده سلامت مادر و نوزاد است به طوری که الگو های غذایی می‌تواند با تولد نوزاد کوچک و بزرگ برای سن بارداری، دیابت بارداری و وزن گیری مادر در طول بارداری ارتباط نزدیکی داشته باشد.

وی افزود: طرح مذکور با مطالعه روی سه هزار مادر باردار از بازه زمانی سه ماهگی باداری تا هنگام تولد نوزاد و پیگیری سلامت مادر و نوزاد تا پنج سالگی کودک پیگیری شده است.

صالحی خاطرنشان کرد: نوآوری به کار رفته در این طرح برخلاف سایر طرح‌ها که ارتباط یک ماده غذایی یا گروه غذایی را روی سلامت مادر و کودک بررسی می‌کنند، مطالعه پیرامون تاثیر الگوهای غذایی بوده است.

وی گفت: در این طرح که با عنوان «بررسی ارتباط الگوهای غذایی در دوران بارداری با نحوره وزن گیری، بروز دیابت بارداری و پیامدهای تن‌سنجی نوزادان با مطالعه کوهروت سلامت مادر و کودک» انجام شده است، دو الگوی غذایی اصلی مخلوط و میوه و سبزیجات مورد بررسی قرار گرفت.

وی الگوی غذایی مخلوط را شامل غذاهایی مانند گوشت های فرآوری شده، نوشابه، چیپس، پفک و حبوبات ذکر کرد و گفت: یافته‌های نشان می‌دهد که الگوی مذکور می‌تواند باعث افزایش خطر تولد نوزاد بزرگ برای سن بارداری و کاهش خطر تولد نوزاد کوچک برای سن بارداری شود.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: همچنین نتایج این مطالعه نشان داد الگوی غذایی میوه و سبزیجات که علاوه بر سبزیجات مصرف مقادیر بالای میوه‌ها، آبمیوه‌ها و میوه‌های خشک را شامل می‌شود، می‌تواند با افزایش بروز وزن گیری بیش از حد مادر در ارتباط باشد ولی آثار سوئی در سلامت کودک نخواهد داشت.

وی با تاکید بر این که تعادل در مصرف تمام اقلام غذایی از جمله غذاهای سالم و غیر سالم می‌تواند نویدبخش یک بارداری موفق و سالم باشد، اظهار کرد: آبمیوه‌ها، میوه‌ها و میوه‌های خشک اگر چه در نظر عموم جامعه به عنوان غذاهای سالم در نظر گرفته می‌شود اما می تواند به علت میزان قند بالا اثرات نامطلوبی روی بارداری داشته باشد.

دکتر صالحی در پایان متذکر شد: البته نباید فراخموش کرد که منابع پروتئینی گوشت ها و حبوبات می تواند در حد اعتدال به سلامت مادر و جنین کمک کند.

به گزارش ایسنا، متاسفانه سواد سلامت مردم در استان یزد در سطوح پایینی قرار دارد به نحوی که یزد بالاترین سرانه مصرف فست‌فودها و البته رتبه نخست مصرف دخانیات در کشور را به خود اختصاص داده و به نوعی شاهد رواج سبک زندگی ناسالم در استان هستیم که یکی از اهداف اثرات سوء این نوع سبک زندگی قطعاً مادران باردار هستند که می‌تواند سلامت آینده نوزادان خود را با پیروی از این سبک تحت تاثیر قرار دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha