زهرا کاکایی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با ارائه چند روش ساده میتوانیم آرامش را به بیماران قلبی بازگردانده و از آنها در برابر هیجان و فشارهای عصبی و شرایط استرسزا محافظت کنیم.
وی افزود: یکی از مواردی که باید در قبال بیماران قلبی انجام گیرد ارائه آموزش به آنهاست و اینکه استرس میتواند ضربان قلب و فشار خونشان را بالا ببرد، بنابراین بهتر است به نکات منفی و چیزهایی که باعث ایجاد استرس در آنها می شود، فکر نکنند.
کاکایی ایجاد برنامه منظم روزانه را برای بیماران قلبی بسیار حائز اهمیت برشمرد و خاطرنشان کرد: خواب، غذا و استراحت در زمان و ساعات مشخص به این افراد حس امنیت و آرامش می دهد.
کارشناس مرکز مشاوره پلیس کرمانشاه، گفتوگو و برقراری ارتباط اجتماعی را نیز بسیار کارساز عنوان کرد و گفت: گوش دادن به صحبتهای بیماران قلبی و تماس مکرر و سرکشی کردن از آنها میتواند باعث آرامش بیشتر این افراد شود.
وی تصریح کرد: موضوع دیگری که باید در خصوص بیماران قلبی در شرایط جنگی و استرسزا رعایت شود، تقویت امید در آنهاست، بگونه ای که اطلاعات مثبت و واقعی در مورد شرایط موجود به آنها ارائه شود، ضمن اینکه تا جایی که امکان پذیر است کمتر از اخبار جنگ مطلع شوند.
کاکایی ادامه داد: تمرین تنفسی به این شیوه که ۴ ثانیه دم، ۴ ثانیه نگه داشتن و ۴ ثانیه بازدم نیز میتواند برای کاهش اضطراب در بیماران قلبی موثر باشد.
این کارشناس مشاوره و روانشناسی تصریح کرد: مراقبت از خواب بیماران قلبی در شرایط جنگی نیز نکته بسیار مهمی است که باید رعایت شود. به این روش که محیط خواب این افراد باید بدون نور و صدا باشد تا بیمار بتواند خواب آرامتری را تجربه کند.
وی گفت: در دسترس و همراه بودن داروی بیماران قلبی هم دیگر موضوعی است که اطرافیان آنها باید به یاد داشته باشند تا در صورت نیاز و بدون فوت وقت به بیمار خورانده شود.
انتهای پیام
نظرات