• سه‌شنبه / ۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404040301846
  • خبرنگار : 50046

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی:

تغذیه سالم و متعادل تأثیر مستقیم بر کاهش استرس دارد

تغذیه سالم و متعادل تأثیر مستقیم بر کاهش استرس دارد

ایسنا/خراسان شمالی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه تغذیه سالم و متعادل تأثیر مستقیمی بر کاهش استرس دارد و می‌تواند به تنظیم هورمون‌ های بدن، بهبود عملکرد سیستم عصبی و افزایش احساس آرامش کمک کند، گفت: برخی مواد غذایی دارای ترکیباتی هستند که به کنترل اضطراب و بهبود خلق‌ و خو کمک می‌کنند.

دکتر شیما عبداللهی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مواد غذایی مؤثر در کاهش استرس، افزود: برخی مواد غذایی دارای ترکیباتی مانند امگا ۳، منیزیم، ویتامین‌ های گروه B و آنتی‌ اکسیدان‌ها هستند که به تنظیم هورمون‌های استرس و افزایش آرامش ذهن کمک می‌کنند.

وی با بیان اینکه پروتئین‌ها نقش مهمی در حفظ سلامت سیستم عصبی و کاهش علایم استرس دارند، بیان کرد: مصرف پروتئین‌های با کیفیت سبب تولید انتقال‌ دهنده‌ های عصبی مانند سروتونین و دوپامین می‌شود که در تنظیم خلق‌ و خو و ایجاد احساس آرامش مؤثر هستند.

عبداللهی اعلام کرد: ماهی‌ های چرب (سالمون، تن، ساردین) سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که به کاهش التهاب، بهبود عملکرد مغز و کاهش سطح استرس کمک می‌کنند، تخم‌مرغ نیز منبعی غنی از کولین و ویتامین‌ های گروه B که برای تولید انتقال‌ دهنده‌ های عصبی ضروری بوده و به بهبود خلق‌ و خو کمک می‌کند.

این متخصص تغذیه بیان کرد: سبزیجات و میوه‌ها سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌ اکسیدان‌ هایی هستند که تأثیر قابل‌ توجهی بر کاهش استرس دارند. مصرف این مواد مغذی می‌تواند به تنظیم هورمون‌های استرس، تقویت سیستم عصبی و افزایش تولید سروتونین کمک کند.

وی با اشاره به چند نوع سبزیجات موثر در کاهش استرس گفت: سبزیجات برگ‌سبز مانند اسفناج، کلم بروکلی غنی از منیزیم هستند و سبب کاهش تنش‌های عصبی می شوند، میوه‌های سرشار از ویتامین سی مانند پرتقال، و کیوی نیز در کاهش سطح کورتیزول و استرس بسیار موثر هستند، همچنین میوه های مانند موز، بلوبری با تامین پتاسیم و آنتی اکسیدان بالا، در تقویت خلق و خود سهم موثری دارند.

این متخصص با تاکید بر اینکه غلات کامل و کربوهیدرات‌ های سالم می‌توانند به تثبیت سطح قند خون و افزایش تولید سروتونین کمک کنند، ادامه داد: این مواد غذایی باعث کاهش نوسانات خلق‌ و خو و ایجاد احساس آرامش می‌شوند. مصرف غلات کامل و کربوهیدرات‌ های پیچیده به جای غلات تصفیه‌ شده و کربوهیدرات‌ های ساده، به تنظیم سیستم عصبی و کاهش اضطراب کمک می‌کند.

وی به برخی از این غلات اشاره و بیان کرد: جو دوسر و برنج قهوه‌ای و نان سبوس دار از جمله این غلات هستند. مصرف آجیل‌ها و دانه‌ های مغذی حاوی ترکیباتی چون منیزیم، روی، امگا ۳ نیز مفید است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه نوشیدنی‌ها می‌توانند نقش مهمی در کاهش و درمان استرس مزمن ایفا کنند، یادآوری کرد: چای سبز و ماچا حاوی ال-تیانین هستند که به کاهش استرس و افزایش آرامش کمک می‌کند. دمنوش بابونه، اسطوخودوس و گل گاوزبان به دلیل خواص آرام‌ بخش خود، به کاهش اضطراب و بهبود خواب کمک می‌کنند. شیر گرم نیز حاوی کلسیم و برخی از اسید های آمینه است که می‌تواند عملکرد سیستم عصبی را تنظیم و به آرامش بدن کمک کند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha