به گزارش ایسنا، محمدعلی وکیلی در گفتوگوی تلویزیونی با تسلیت شهادت فرماندهان و دانشمندان هستهای و کردن گفت: بر دست و بازوی سربازان و پاسدارانی که در این ۱۲ روز، زیر بمبارانهای شبانهروزی و در یک جنگ نابرابر، مسئولیت لانچر، تجهیز موشک، فشردن شاسی پرتاب و انجام پدافند را بر عهده داشتند، بوسه میزنم که کار تاریخی و بزرگی انجام دادند.
وی ادامه داد: مهمترین دستاورد این ۱۲ روز جبران یک خلأ عمیق یعنی انسجام ملی و اعتماد ملی بود. ما در سالیان گذشته به دلایلی دچار فرسایش سرمایههای اجتماعی شدیم. منابع اجتماعیمان، به دلیل کاهش حوزههای اعتمادساز، دچار فرسایش شد. طراحی آمریکاییها و اسرائیلیها با تکیه بر این بخش آسیبپذیر صورت گرفت.
وکیلی توضیح داد: آنها این تصور را داشتند که شکافهای مختلفی در جامعه ایران سرباز کرده و با شوک نظامی، امنیتی و اطلاعاتی میتوانند راه میانبری برای فروپاشی پیدا کنند و لذا دست به این قمار خطرناک زدند اما آنها جامعهشناسی و تاریخ ملت ایران را نمیدانند چون تاریخی ندارند که تاریخ دیرپای ما را درک کنند. غرور و نخوت غربی و قدرتی که در اختیار دارند، مانع مطالعه دقیق آنها شده است.
وی یادآور شد: ملت ایران در طول تاریخ، علیرغم وجود شکافهای مختلف، همواره در بزنگاههای مهم زمین بازی را تغییر دهد که یکی از این بزنگاهها، حمله خارجی است. وقتی زمین بازی برای ما تبدیل به باتلاق شده و جامعه درگیر سرخوردگی و یأس عمومی شد، یک محرک خارجی ما را نجات داده و زمین بازی را به نفع ملت ایران تغییر داد لذا گویی دستی غیبی از آستین جنایتکاران بیرون آمد تا زمین بازی را به نفع منافع ملی ایران تغییر دهد. انسجامی که در این ۱۲ روز شکل گرفت، جلوههای آن را در دوران دفاع مقدس دیدیدم. در هیچ دورهای از بعد از جنگ، چنین جلوههایی از شور، دلدادگی، و دلنگرانی نسبت به سرزمین را ندیده بودم.
این نماینده ادوار مجلس گفت: ما، تحلیلگران و نویسندگان، گاهی این حرفها را روی کاغذ میآوریم و روایت میکنیم، اما در واقعیت، جلوههای آن را کمتر دیده بودیم اما در این ایام، صحنههایی دیدیم که واقعا انسان را میخکوب میکرد شاهد بودم فردی که فقط دو اتاق داشت، بنری زده بود که یکی از اتاقها برای میزبانی مردم آماده است. واقعا زبان در برابر چنین حس همنوعپرستی لکنت پیدا میکند.
وکیلی بیان کرد: بالاتر از روحیه نوعدوستی، به جوش آمدن غرور ملی در مردم بود. مردم بیتاب بودند تا نقشی بر عهده بگیرند و کاری کند تا در این مصاف سهمی در دفاع از وطن داشته باشد.
وی افزود: اینجا لازم میدانم حتی از بخشی از اپوزیسیون یاد کنم که سالها میان دوگانه «ایران» و «جمهوری اسلامی» مرز میکشید، این بار اما بهدرستی تشخیص داد و وارد یک رفتار ملی و شرافتمندانه شد. مواضع گذشته را کنار گذاشت، گلایهها را کنار نهاد و در کنار ملت ایستاد. همه فهمیدند که ایران و کیان ایران در خطر است. در چنین لحظاتی، دیگر تفاوتی ندارد که چه حکومتی در کار است؛ آنچه مهم است، حفظ ایران است. هرکسی که دل در گرو این سرزمین دارد، نه فقط از نظر شناسنامه، بلکه با روح و خون ایرانی، باید پای حفظ سرزمین بایستد.
وکیلی تاکید کرد: این انسجام، بزرگترین نعمتی است که باید از آن صیانت کرد. بعضا این لحظات تاریخی در روشهای حکمرانی فراموش میشود و قدردان این لحظات نیستیم. اگر جای مسئولان اجرایی کشور بودم، به خودم نهیب میزدم که ما چه کردهایم که نرخ «جاسوس» اینقدر پایین آمد که سیل زیادی از جوانان کشور پیاده نظام دشمن شدند و دشمن به این آسانی از یک روستا و شهرستان دورافتاده و از درون خانواده متدین و باغیرت ملی یارگیری میکند.
وی درباره چگونه باید نسبت به موضوع نفوذ مراقبت کرد، گفت: اگر دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی، به هر دلیلی از رصد و کنترل نفوذ باز بمانند، ساختارهای جایگزین برای مهار آن باید فعال شوند. یکی از این ساختارها، نظام مالی کشور است. نظام مالی و بانکی باید بتواند چرخشهای مشکوک مالی را تشخیص دهد. اگر کارگری ساده یا مهاجری روزمزد، ناگهان با ورودی حسابی غیرعادی مواجه شود، این باید برای سیستم زنگ خطر باشد. اگر بانکها کارکرد واقعی و حرفهای خود را داشته باشند، بسیاری از این مسیرها قابل رصد و مهار هستند.
وکیلی در پایان بیان کرد: اگر بخواهیم از انسجام صیانت کنیم، باید نگاهمان به مردم تغییر کند. مردم ایران همینهایی هستند که برای دفاع از وطن جانفشانی میکنند. بنابراین باید مردم در حکمرانی سهیم شوند و زمینه مشارکت واقعی مردم را در تصمیمگیریها فراهم کرد. نباید خدمت را برای مردم گران کرد بلکه باید آن را ارزان کرد. حیف این مردمی است که عزاشان برای تأمین معاش خدشهدار شود. مردم باید در گرانیگاه زندگی عزیز شمرد که اینها با شعار محقق نمیشوند؛ برای رسیدن به این مهم به مجموعهای از اقدامات هماهنگ در همه سطوح حکمرانی احتیاج است از جمله اینکه بایدپول ملی ارزش پیدا کند و دسترسی مردم به خدمات آسان و یکسان شود.
انتهای پیام
نظرات