• چهارشنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۴ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1404091208057
  • خبرنگار : 71381

اخبار سیاسی ۱۲ آذر؛ تاکید رهبری بر رعایت کامل احترام زن/دلیل اجرا نشدن کالابرگ الکترونیک/توضیحات تکمیلی درباره مصوبه «مهریه»

اخبار سیاسی ۱۲ آذر؛ تاکید رهبری بر رعایت کامل احترام زن/دلیل اجرا نشدن کالابرگ الکترونیک/توضیحات تکمیلی درباره مصوبه «مهریه»

«دیدار رهبرانقلاب با زنان و دختران»، «توضیحات تکمیلی درباره مصوبه تعیین سقف کیفری مهریه»٬ «همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»،‌ «توضیح درباره اجرایی نشدن پرداخت کالابرگ الکترونیک» و ... از موضوعات مهم خبری چهارشنبه-دوازدهم آذر ۱۴۰۴ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا٬ صبح امروز حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی هزاران نفر از زنان و دختران مناطق مختلف کشور دیدار کردند.

اخبار سیاسی ۱۲ آذر؛  تاکید رهبری بر رعایت کامل احترام زن/دلیل اجرا نشدن کالابرگ الکترونیک

اسلام بر رعایت کامل احترام زن تأکید دارد

رمقام معظم رهبری هبرمعظم انقلاب اسلامی در این دیدار در بخشی از سخنانشان که به حقوق زن اختصاص داشت، «عدالت در رفتار اجتماعی و خانوادگی» را اولین حق زنان برشمردند و با تأکید بر وظیفه دولت و آحاد جامعه در تأمین این حق، گفتند: «حفظ امنیت، حرمت و کرامت» نیز از حقوق اصلی زنان است و بر خلاف سرمایه‌داری غرب که کرامت زن را لگدمال می‌کند، اسلام بر رعایت کامل احترام زن تأکید دارد.

طرح پیش‌شرط تحقق حقوق ملت در چارچوب منظومه فکری رهبری

در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری رهبر انقلاب هم  آیت‌الله عباس کعبی،‌ عضو مجلس خبرگان رهبری بر ضرورت اصلاح ساختارهای مالی، اداری، پولی و بانکی و اجرای سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف تأکید کرد و گفت توجه به این سیاست‌ها پیش‌شرط تحقق حقوق ملت در چارچوب منظومه فکری رهبری است.

در این همایش از شهید محمدمهدی طهرانچی دانشمند هسته ای و رییس فقید دانشگاه آزاد با اهدای لوح، تقدیر به عمل آمد و این لوح به فرزند ایشان محمدرضا طهرانچی اهدا شد.

دیگر اخبار مرتبط با همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

خسروپناه: در منظومه فکری رهبری حق تابع تکلیف و حقیقت است

عبدالحمید: اندیشه آیت‌الله خامنه‌ای درباره آزادی، برخاسته از تجربه زیسته و مجاهدت انقلابی است

صابرین: کشورهای مسلمان، در حقوق بین الملل مشارکت فعال داشته باشند

حکمت نیا: آزادی بیان از پایه‌های شکل‌گیری تمدن است

غفاری: رهبری معتقدند زنان شایسته می‌توانند در مرجعیت امور اجتماعی نقش فعال داشته باشند

کدخدایی: رهبری بر ضرورت اندیشه‌ورزی فعال در حوزه حقوق ملت تأکید دارند

***

اخبار سیاسی ۱۲ آذر؛  تاکید رهبری بر رعایت کامل احترام زن/دلیل اجرا نشدن کالابرگ الکترونیک

در جریان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌ های مالی و قانون مدنی موسوم به طرح اصلاح قانون مهریه، مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان با تصویب ماده یک این طرح، برای مهریه سقف کیفری تعیین کردند.

توضیحات تکمیلی درباره مصوبه تعیین سقف کیفری مهریه

سخنگوی هیات ‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با ارائه توضیحاتی درباره مصوبه مجلس مبنی بر تعیین سقف کیفری مهریه، گفت:‌ گفت:  برخی رسانه‌ها به اشتباه این موضوع را منتشر کردند که مجلس سقف مهریه را ۱۴ سکه تعیین کرده در حالی که سقف مهریه یک سبقه و وجهه شرعی دارد و در اختیار زوجین است.

عباس گودرزی افزود: آنچه امروز مصوب شد، یکی از بخش‌های آن اصلاح ماده ۳ قانون مهریه بود یعنی مجلس‌تر دیونی که به دلیل دریافت مالی نبوده و مابازای مالی ندارد و از فرد وجهی دریافت نشده که امروز بخواهد پرداخت کند مانند مهریه، دیه جرایم غیرعمد و امثال آن، حبس‌زدایی کرد.

نگرانی بانوان در زمینه مهریه را دنبال می‌کنیم

در همین ارتباط مشاور امور زنان رئیس مجلس هم  تاکید کرد: بندی که امروز به تصویب مجلس رسید جزو اصل طرح نبود اما همچنان راه کارشناسی در این حوزه باز است و حتما نگرانی بانوان را دنبال خواهیم کرد.

توضیحات بیشتر نمایندگان درباره مصوبه تعیین سقف کیفری مهریه در لینک های زیر دنبال کنید.

کمیسیون  قضایی و حقوقی مصوبه ای برای تعیین سقف کیفری مهریه نداشت

ملاک پرداخت مهریه های بالای ۱۴ سکه توان مالی زوج است

هدف از تعیین سقف کیفری ۱۴ سکه برای مهریه چه بود؟

اخبار سیاسی ۱۲ آذر؛  تاکید رهبری بر رعایت کامل احترام زن/دلیل اجرا نشدن کالابرگ الکترونیک

توضیح درباره اجرایی نشدن پرداخت کالابرگ الکترونیک

در پاسخ به انتقادی از پرداخت نشدن کالابرگ الکترونیک، رئیس مجلس توضیح داد: دستور رئیس‌جمهور وجود دارد و وزارت رفاه و سازمان برنامه‌وبودجه مسئول مستقیم اجرای آن هستند.

محمدباقر قالیباف با اشاره به اینکه قرار بود سه دهک نخست در هفته اول آذر مشمول شوند، افزود: دوستان ما در دولت می‌گویند در حال اجرا است. وزیر رفاه و رییس سازمان برنامه و بودجه هم این موارد را مورد توجه قرار می دهند. دیروز هم گفتم که آقای رئیس‌جمهور دستور داده‌اند تأمین اعتبار از محل درآمدهای  دیگری مانند خودرو یا بنزین نیز با اولویت اجرای کالابرگ انجام شود. 

مشروح مهم‌ترین خبرهای جلسه علنی و غیرعلنی امروز (چهارشنبه) دوازدهم آذر۱۴۰۴ مجلس شورای اسلامی را می‌توانید در این گزارش بخوانید.

***

اخبار سیاسی ۱۲ آذر؛  تاکید رهبری بر رعایت کامل احترام زن/دلیل اجرا نشدن کالابرگ الکترونیک

ضرورت تقسیم کار ملی درباره افراد دارای معلولیت

به مناسبت ۱۲ آذر روز جهانی افراد دارای معلولیت، جلسه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

محمدرضا عارف در این جلسه با اشاره به نیاز کشور به یک نقشه جامع برای تقسیم کار ملی در جهت اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، گفت: باید بستر لازم برای نقش‌آفرینی توان‌یابان در جامعه فراهم شود.

امروز همچنین یکصد و سی و سومین جلسه هیات دولت، به ریاست محمدرضا عارف برگزار شد و در این جلسه شیوه رسیدگی به شکایت دستگاه‌های اجرایی زیر مجموعه قوه مجریه از رسانه‌ها، اصلاحیه اساسنامه نمونه شرکت‌های تعاونی توسعه و عمران روستایی و آیین‌نامه ممنوعیت تامین و ارتقای هر گونه موسسه آموزش عالی جدید -به استثنای موسسات آموزش عالی آزاد- به  مدت ۲ سال، مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

گزارش ایسنا از گفت و گو های اعضای کابینه چهاردهم در حاشیه جلسه امروز  با جمع خبرنگاران را نیز می توانید اینجا مرور کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha