• دوشنبه / ۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۶
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404040905785
  • خبرنگار : 50455

طی مهر سال جاری؛

اولین همایش ملی علوم اسلامی و انسانی دیجیتال در قم برگزار می‌شود

اولین همایش ملی علوم اسلامی و انسانی دیجیتال در قم برگزار می‌شود

ایسنا/قم دبیر علمی اولین همایش ملی علوم اسلامی و انسانی دیجیتال با بیان اینکه این همایش ۱۷ مهر در شهر قم برگزار می‌شود، گفت: مهلت ارسال چکیده مقاله تا ۳۱ مرداد و مهلت ارسال اصل مقالات تا ۳۱ شهریور است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین بهرامی، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(مرکز نور) در نشست خبری اولین همایش علوم اسلامی و انسانی دیجیتال که امروز ۹ تیر برگزار شد، اظهار کرد: مرکز نور به عنوان مهم‌ترین و محوری‌ترین مرکزی که تلاش می‌کند زمینه پژوهش‌های فناورانه را در حوزه علوم اسلامی و انسانی فراهم کند ۳۶ سال در حال فعالیت است.

وی ادامه داد: محصولات ما علاوه بر عرضه محتوای علوم اسلامی و استفاده از ظرفیت‌های فناوری، مبتنی بر دانش میان رشته‌ای است که امروز در دنیا با عنوان علوم انسانی دیجیتال شناخته می‌شود و صرفا انضمام محتوا و فناوری نیست بلکه دانش میان‌ رشته‌ای است که به محتوای محصولات مرکز نور ارزش می‌دهد.

بهرامی افزود: محققان و اساتید از ظرفیت محصولات مرکز نور در حال بهره‌برداری هستند گاهی آشنایی عمیقی با دانش میان رشته‌ای و شیوه‌های استفاده از فناوری برای علوم اسلامی ندارند و لذا این امر سبب می‌شود بهره‌برداری محققان جامع نباشد از طرفی با روی کارآمدن فناوری‌های هوش مصنوعی به این نتیجه رسیدیم با تاسیس پژوهشکده علوم اسلامی و انسانی دیجیتال دانش‌هایی که در مرکز نور در قالب محصولات در حال تولید است در قالب مقاله و کتاب ارائه کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی اضافه کرد: ارتباط خوبی با سایر مراکز علوم انسانی و اسلامی رقم خورده که آثار آن در آینده خود را نشان می‌دهد؛ یکی از مسیرهای که می‌توان برای توسعه گفتمان علوم اسلامی و انسانی دیجیتال ایجاد کرد برگزاری همایش‌های علمی است که هم یافته‌های محققان عرضه می‌شود و هم به سایر مراکز در تولید گفتمان و محتوا کمک می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبر راشدی نیا رئیس پژوهشکده علوم اسلامی انسانی دیجیتال در ادامه این نشست، اظهار کرد: متاسفانه نه در کشور ما و نه در سایر کشورهای اسلامی هنوز حوزه مطالعاتی جدی در موضوع علوم اسلامی دیجیتال شکل نگرفته است.

 وی گفت: فناوری‌ها نوین که امروز توسعه یافته ما را با سؤالات جدیدی در مسائل اسلامی مواجه کرده است که امروز قابل پاسخگویی است، لذا اگر امروز این ابزارهای فناوری را در خدمت نگیریم و نتوانیم در علم اسلامی و مطالعات جدید که در غرب شکل گرفته پیشگام باشیم در علوم اسلامی مبتنی بر فناوری، تابع غرب می‌شویم.

راشدی نیا تاکید کرد: اولین همایش ملی علوم اسلامی و انسانی دیجیتال به دنبال گفتمان‌سازی در حوزه نهادینه کردن علوم اسلامی انسانی دیجیتال در مراکز علمی است و امیدوارم بتوانیم این همایش را سالانه برگزار کنیم.

وی یادآور شد: تا به حال ۴ پیش نشست اولین همایش ملی علوم اسلامی و انسانی دیجیتال در دانشگاه تهران، علامه و فردوسی مشهد برگزار شده است.

دبیر علمی اولین همایش ملی علوم اسلامی و انسانی دیجیتال گفت: در این همایش بیش از ۵۰ نهاد دانشگاهی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، امیر کبیر، خوارزمی، پیام‌نور فردوسی مشهد، حوزه علمیه و سایر پژوهشگاه‌های علوم اسلامی انسانی مشارکت دارند.

وی اضافه کرد:تاکنون ۱۲۰ مقاله برای همایش دریافت کردیم که این مقالات در مرحله ارزیابی هستند. در کنار همایش نیز نمایشگاهی در زمینه آثار در زمینه علوم اسلامی و انسانی دیجیتال برپا خواهد شد.

راشدی نیا در ادامه، مبانی نظری علوم اسلامی و انسانی دیجیتال، آثار، نتایج و فواید نظری علوم اسلامی و انسانی، هوش مصنوعی و علوم اسلامی و انسانی دیجیتال، پژوهش‌های مروری در حوزه علوم اسلامی و انسانی دیجیتال را از محورهای این همایش عنوان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha