سید حسن ذوالفقاری در گفت و گو با ایسنا، در مورد عملکرد تیم ملی تیراندازی ایران در جام جهانی مونیخ که بدون مدال ماند، اظهار کرد: هانیه رستمیان در حد فینال است یعنی او به فینال میرسد اما در فینال سیستم تیراندازی تغییر میکند. در این مرحله به جای امتیاز، اصابتها نزدیکتر به هدف است که برتری را ایجاد میکند. برتری در این مرحله نیازمند تمرینات متفاوت است که متاسفانه به آن توجهی نشده است. در جریان مسابقات المپیک در حضور سردار قربانی رئیس فدراسیون به این موضوع اشاره کردم، اما متاسفانه این مشکل همچنان وجود دارد.
او در پاسخ به این سوال که قبل از اعزام از آمادگی تیراندازانی مثل چهلامیرانی خبر داده شده بود، گفت: تیراندازان در رکوردگیری داخلی رکوردهای خوبی میزنند اما این رکودها فارغ از فشاری است که در مسابقات رسمی تجربه میکنند. وقتی آنها وارد رقابت بینالمللی میشوند محدودیتهای زیادی وجود دارد که سبب افت رکورد میشود. در رکوردگیری داخلی سختگیری که در مسابقات برون مرزی وجود دارد اعمال نمیشود. شرایط محلی به ورزشکار کمک میکند که به نتیجه خوبی برسد.
کارشناس تیراندازی افزود: در مسابقات رسمی به دلیل حضور داوران و سختگیریهایی که وجود دارد تیرانداز در شرایط تازهای قرار میگیرد و جو سنگین است. فردی که در ایران خوب تیر میزند در مسابقه بین المللی خوب پیش نمیرود که دلیل آن تغییر شرایط محیطی، تغیرات تاکتیکی و روانی است. در حقیقت تغییرات مکانی و محیطی، تغییرات روحی و روانی و تغییرات تاکتیکی سبب میشود تیراندازان در رکوردها نتوانند اوج بگیرند. اینها مواردی است که باید کادر فنی به آن توجه کند.
ذوالفقاری در مورد نحوه همکاریاش با فدراسیون اعلام کرد: ۸ ماه است که در جلسات کمیته فنی از من دعوت نشده است. من همواره در جلسات کمیته فنی به این مسائل اشاره کردهام اما کمیته فنی جای نقد نیست. تصمیم گیریهای نادرست در برخی از کمیتهها و بیتوجهی مسئولان به اصلاح تصمیمات محوری در این کمیتهها از مواردی است که باعث دلسردی برخی از پیشکسوتان شده است. بارها تقاضای ملاقات با رییس فدراسیون را داشتهام اما متاسفانه در طول ۴ سال گذشته غیر از جلسات رسمی هنوز توفیقی حاصل نشده است.
وی در ادامه افزود: در دنیا کشورهایی که در تیراندازی پیشرفت کردند مثل هند و چین به خاطر مهارتهای فردی رشد نکردهاند بلکه آنها سیستمی دارند که افراد را جلو میبرد و به آنها کمک میکند. این سیستم اگر پویا باشد افراد را بالا میبرد. در چین انتخابی بین هزاران نفر برگزار میشود اما در کشور ما این سیستم وجود ندارد. ما به فرد متکی هستیم و همین سبب شده که سالها از افراد ثابتی در تیم های ملی استفاده کنیم. فدراسیون برای اینکه عملکرد ضعیفی در رقابتهای برون مرزی نداشته باشد تمایل به استفاده از تیراندازان ثابتی در بدنه تیم ملی دارد. همانطور که همیشه گفتهام دو سال بعد از المپیک سالهای بازسازی تیمهای ملی است و فدراسیونهای ورزشی در این دو سال باید به نوسازی تیمهای ملی بپردازند. بیشتر فدراسیونها در این دو سال نفرات تازه و افراد جدیدی را به مسابقات اعزام میکنند و این در صورتی است که ما بهترین نفرات خود را که سالها در تیم ملی تجربه داشتهاند به این مسابقات اعزام میکنیم تا بتوانیم بهره تبلیغاتی لازم را ببریم. بررسی اسامی اعضای تیمهای ملی در سالهای گذشته تاکنون نشان دهنده این واقعیت است.
او افزود: عدم توجه به زیرساختهای ضروری برای ارتقای سطح تیراندازی، ضعف آموزش، عدم تجهیز باشگاهها و گران بودن قیمت تجهیزات تیراندازی نیز از عوامل تاثیر گذار در این خصوص است. تا زمانی که فدراسیونهای ورزشی به افراد متکی باشند نمیتوانند شاهد پیشرفت و ارتقای رشتههای ورزشی خود باشند به همین خاطر باید افراد متکی به سیستم باشند.
انتهای پیام
نظرات