مهدی جمالینژاد، امروز دوشنبه ۹ تیر جلسه توسعه پایدار شرق بر لزوم تدوین سیاستهای مشخص و هماهنگ در مدیریت منابع آب و اجرای طرحهای راهبردی در شرق اصفهان تأکید کرد و اظهار کرد: کارهای مطالعاتی و اجرایی در این منطقه نباید متوقف شود.
وی افزود: سیاست اصلی ما مبتنی بر مدیریت منابع و مصارف آب است و برنامههای راهبردی برای شرق استان تعریف شده است و همه دستگاهها و شرکتها باید زیر یک چتر واحد فعالیت کنند تا طرح جامع سند توسعه پایدار بهصورت یکپارچه اجرا شود.
استاندار اصفهان بیان کرد: طرحهای موجود باید تکمیل و جامعتر شوند و مصوبات قبلی در شورای برنامهریزی مورد توجه قرار گیرد.
جمالینژاد ادامه داد: اگرچه برخی پروژهها تحت تأثیر محدودیتها و تهدید بودهاند، اما میتوان از دل این تهدیدها فرصتسازی کرد.
وی تأکید کرد: در شرق استان، طرحهای قوی باید طراحی شود تا صنایع در زنجیره ارزش قرار گیرند و از پساب و منابع بهینه استفاده شود.
استاندار اصفهان با اشاره به چهار پیشنهاد و طرح کشاورزی در شرق اصفهان تصریح کرد: تمامی طرحها در چارچوب سیاستهای راهبردی و مبتنی بر روشهای هیدروپونیک و گلخانهای است که انتظار داریم با جدیت پیگیری شود.
جمالینژاد بیان کرد: سند مطالعاتی پیشرفت چهار شهرستان شرق استان باید بررسی شود و دو موضوع اصلی شبکه فاضلاب و صنایع باید در این چارچوب قرار گیرد.
وی به سیاستهای کلان استان اشاره کرد و گفت: حفظ هویت کشاورزی و توسعه آن در جامعه محلی، تولید منطقهای با اولویت زنجیره کشاورزی و دامداری، ایجاد مشاغل جدید متناسب با ظرفیتهای زنجیره ارزش و بهینهسازی مصرف آب در کشاورزی و توسعه محصولات جایگزین، حفظ محیط زیست و جلوگیری از اثرات مخرب صنعتی، تقویت نقش زنان و خانوادهها در توسعه اجتماعی و اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
استاندار اصفهان با انتقاد از پراکندهکاری برخی دستگاهها گفت: برخی بهصورت جداگانه عمل میکنند، درحالی که تمامی پروژهها باید در راستای طرح جامع و توسعه پایدار باشد.
جمالینژاد بیان کرد: منطقه شرق استان، بهویژه شهرهای فریدن، فریدونشهر، خوانسار و بویینمیاندشت ظرفیت تبدیل شدن به قطب اقتصادی و گردشگری را دارند.
وی تأکید کرد: شهرکهای صنعتی باید در زنجیره ارزش قرار گیرند و از فناوریهای مدرن مانند بستهبندی پیشرفته، کشاورزی هوشمند و روشهای کربن صفر استفاده شود.
استاندار اصفهان در ادامه گفت: توسعه گیاهان دارویی نیز یکی از اولویتهای مهم است و پیشنهاد میشود، از شهرهای نمونه در این زمینه الگوگیری شود.
جمالینژاد بر وحدت رویه دستگاههای حاکمیتی تأکید و خاطرنشان کرد: دولتی و غیردولتی باید با یک صدای واحد حرکت کنند تا اهداف توسعه پایدار محقق شود.
توسعه شرق استان با محوریت صنایع سبز و کشاورزی پایدار پیگیری میشود
وی در ادامه جلسه بر ضرورت توسعه پایدار شرق استان با تمرکز بر چهار شهرستان نوپا بهویژه هرند و جرقویه تأکید کرد.
استاندار استان با اشاره به مشکلات کمآبی و آسیبهای اخیر در منطقه، گفت: پروژههای وعده داده شده، در حال تکمیل است و طرح جامع آمایش سرزمینی برای این منطقه نیز در دست تدوین است.
جمالینژاد افزود: سیاست اصلی ما حرکت به سمت صنایع کمآببر، کربنصفر و دوستدار طبیعت است که مکمل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی باشند.
وی گفت: هدف، ایجاد اشتغال و توانمندسازی جامعه محلی بدون آسیب به زیستبوم منطقه است.
استاندار استان از مشارکت دستگاههایی مانند جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقهای و شهرکهای صنعتی در این طرحها تقدیر کرد و خاطرنشان کرد: برنامههای آموزشی برای گروههای مختلف از جمله بانوان، کودکان و دانشجویان در دستور کار قرار دارد تا پیشرفتی پایدار و همهجانبه محقق شود.
جمالینژاد در ادامه به چهار پروژه محوری در حوزه کشاورزی و صنایع مرتبط اشاره کرد و افزود: در چارچوب طرح راهبردی آمایش سرزمینی اجرایی میشوند.
به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، وی تأکید کرد: این اقدامات باید بهگونهای پیش بروند که فرصتهای توسعه به تهدید تبدیل نشوند از سوی دیگر از آنها بهعنوان فرصت استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات