ایمان درخشی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آغاز تدوین اطلس خوراک کرمانشاه از سال گذشته، اظهار کرد: طبق پژوهشهایی که برای تدوین این سند انجام شده، از سال گذشته تاکنون حدود ۲۰۰ خوراک( غذا، آش، نان، شیرینی، میان وعده و پیش غذا) را در کرمانشاه شناسایی کردهایم.
وی افزود: از این تعداد حدود ۳۰ خوراک، خوراکهای فراموش شدهای بودند که پس از شناسایی، آنها را احیاء کردیم.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: بخشی از این خوراکها در حال حاضر در رستورانهای کرمانشاه برای مشتریان سرو میشود.
وی تاکید کرد: تا چندسال پیش هیچکدام از رستورانهای کرمانشاه به سرو غذاهای بومی محلی نمیپرداختند، اما هم اکنون حداقل پنج رستوران مهم و معتبر در سطح شهر کرمانشاه خوراکهای بومی محلی را نیز به لیست منوی خود اضافه کردهاند.
درخشی با بیان اینکه برخی از خوراکهای کرمانشاه از گذشته تاکنون همراه با آیینهای خاصی بودهاند، عنوان کرد: برای نمونه در برخی آیین های کرمانشاهیان قدیم مانند عروسیها، میزبان در پایان مراسم هدیهای را به میهمانان حاضر در عروسی میدادند که این هدیه نخود و مویز یا نخود و کشمش بود که آن را در یک بقچه یا تور کوچکی با تزئینات خاص میپیچیدند و به میهمانان میدادند که این آیین اکنون تقریباً رو به فراموشی رفته و تلاش کردیم آن را احیاء کنیم.
وی افزود: در همایش کرمانشاه پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی که چند هفته پیش با حضور سفرا و میهمانان خارجی برگزار شد، در پایان مراسم همین آیین را برگزار کردیم تا یک جریانسازی برای احیاء آن صورت گیرد.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه با بیان اینکه در حاضر حدود یک تیم پژوهشی روی تدوین اطلس خوراک کرمانشاه مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: حداقل حدود یک سال دیگر فعالیتهای پژوهشی ما در خصوص تدوین اطلس خوراک کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک ایران ادامه پیدا خواهد کرد و پس از آن کار تدوین سند آغاز میشود.
انتهای پیام
نظرات