• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۰۷:۰۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404041006009
  • خبرنگار : 50184

احیاء ۳۰ خوراک فراموش شده کرمانشاه

احیاء ۳۰ خوراک فراموش شده کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه از شناسایی و احیاء ۳۰ خوراک فراموش شده در جریان تدوین اطلس خوراک کرمانشاه خبر داد.

ایمان درخشی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آغاز تدوین اطلس خوراک کرمانشاه از سال گذشته، اظهار کرد: طبق پژوهش‌هایی که برای تدوین این سند انجام شده، از سال گذشته تاکنون حدود ۲۰۰ خوراک( غذا، آش، نان، شیرینی، میان وعده و پیش غذا) را در کرمانشاه شناسایی کرده‌ایم. 

وی افزود: از این تعداد حدود ۳۰ خوراک، خوراک‌های فراموش شده‌ای بودند که پس از شناسایی، آنها را احیاء کردیم. 

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: بخشی از این خوراک‌ها در حال حاضر در رستوران‌های کرمانشاه برای مشتریان سرو می‌شود. 

وی تاکید کرد: تا چندسال پیش هیچ‌کدام از رستوران‌های کرمانشاه به سرو غذاهای بومی محلی نمی‌پرداختند، اما هم اکنون حداقل پنج رستوران مهم و معتبر در سطح شهر کرمانشاه خوراک‌های بومی محلی را نیز به لیست منوی خود اضافه کرده‌اند. 

درخشی با بیان اینکه برخی از خوراک‌های کرمانشاه از گذشته تاکنون همراه با آیین‌های خاصی بوده‌اند، عنوان کرد: برای نمونه در برخی آیین های کرمانشاهیان قدیم مانند عروسی‌ها، میزبان در پایان مراسم هدیه‌ای را به میهمانان حاضر در عروسی می‌دادند که این هدیه نخود و مویز یا نخود و کشمش بود که آن را در یک بقچه یا تور کوچکی با تزئینات خاص می‌پیچیدند و به میهمانان می‌دادند که این آیین اکنون تقریباً رو به فراموشی رفته و تلاش کردیم آن را احیاء کنیم. 

وی افزود: در همایش کرمانشاه پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی که چند هفته پیش با حضور سفرا و میهمانان خارجی برگزار شد، در پایان مراسم همین آیین را برگزار کردیم تا یک جریان‌سازی برای احیاء آن صورت گیرد. 

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه با بیان اینکه در حاضر حدود یک تیم پژوهشی روی تدوین اطلس خوراک کرمانشاه مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: حداقل حدود یک سال دیگر فعالیت‌های پژوهشی ما در خصوص تدوین اطلس خوراک کرمانشاه به عنوان جهان‌شهر خلاق خوراک ایران ادامه پیدا خواهد کرد و پس از آن کار تدوین سند آغاز می‌شود. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha