• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404041006380
  • خبرنگار : 30147

رصدخانه آب در شهرستان تربت‌حیدریه راه‌اندازی شد

رصدخانه آب در شهرستان تربت‌حیدریه راه‌اندازی شد
تصویر تزیینی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: رصدخانه آب به منظور پیگیری وضعیت منابع آب در شهرستان تربت‌حیدریه راه‌اندازی شد.

حسین امامی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: تأسیس این رصدخانه نتیجه پیگیری و توجه فرماندار شهرستان تربت‌حیدریه درباره موضوع آب و چالش‌های موجود در حوزه تأمین آب شرب بوده است.

وی همچنین از مذاکراتی که با ارتش انجام شده است، خبر داد و افزود: این مذاکرات منجر به امضای تفاهم‌نامه‌ای برای واگذاری دو حلقه چاه به شرکت آب و فاضلاب به منظور جبران بخشی از کمبود آب شهر تربت‌حیدریه شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در ادامه به تأمین آب این شهر از منابع دوردست اشاره کرد و گفت: آب شهر تربت‌حیدریه از طریق خط انتقال ۷۰ کیلومتری از چاه‌های ازغند و جعفرآباد تأمین می‌شود که ۵۵ درصد آب مورد نیاز مشترکین را از طریق دو مرحله پمپاژ فراهم می‌کند.

وی توضیح داد: در دهه ۸۰، آب این شهر از ۱۱ حلقه چاه با ظرفیت ۳۴۰ لیتر بر ثانیه تأمین می‌شد، اما به تدریج و به دلیل استمرار خشکسالی و کاهش سطح آب زیرزمینی، هشت حلقه چاه خشک و غیرقابل استفاده شد.

امامی با اشاره به وضعیت کنونی افزود: در حال حاضر از یک حلقه چاه باقی‌مانده، ۲۹ لیتر و از دو حلقه دیگر فقط هفت لیتر بر ثانیه آب برداشت می‌شود. ضمن اینکه با اقدامات انجام شده در سال گذشته، ۱۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت تولید آب این شهر افزوده شد، اما ۵۰ لیتر از این ظرفیت به دلیل افت سطح آب‌های زیرزمینی و کمبود بارش از دسترس خارج شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی ۸۱ درصد از برداشت‌ها از منابع آب زیرزمینی را مربوط به بخش کشاورزی دانست و هشدار داد که حیات آب به‌عنوان مهم‌ترین عامل حیات انسان، در معرض خطر قرار دارد.

وی با تأکید بر اینکه این وضعیت نه تنها در تربت‌حیدریه، بلکه در کل استان خراسان رضوی نگران‌ کننده است، از فرسودگی شبکه‌های توزیع و خطوط انتقال آب در شهر تربت‌حیدریه خبر داد و تصریح کرد: این مسئله منجر به هدررفت آب می‌شود.

امامی با بیان اینکه تلاش‌ها برای اجرای طرح‌ها و پروژه‌های متعدد آبی ادامه دارد تا شرایط تأمین آب در سطح فعلی پایدار بماند، نقش مردم به عنوان ذی‌نفعان حوزه آب شرب را در مدیریت مصرف آن بسیار مهم دانست و بر ضرورت تغییر نگرش نسبت به آب به عنوان یک کالای با ارزش تأکید کرد.

 تربت‌حیدریه چهار بخش و ۱۲۵ روستا با ۵۶ منبع تأمین آب در شهر و ۵۲ منبع آب روستایی دارد که با ۴۷۳ کیلومتر خطوط انتقال و ۱۲۰۰ کیلومتر شبکه توزیع و ۶۴ هزار مترمکعب مخازن به بیش از ۶۸ هزار و ۳۷۸ اشتراک شهری و ۳۰ هزار و ۶۴۵ اشتراک روستایی خدمات ارائه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha