جهانبخش شکری به مناسبت روز ملی صنعت و معدن (۱۰ تیر) در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه با وجود ظرفیتهای فراوان استان در حوزه صنعت و معدن، اما با مشکلات متعددی مواجهیم، اظهار کرد: یکی از مهمترین این مشکلات ناترازی انرژی است که خسارات فراوانی به بخش تولید در سراسر کشور و به تبع آن استان کرمانشاه وارد کرده است.
وی از زیان گسترده صنعتگران به دلیل ناتراژی انرژی یاد کرد و ادامه داد: میتوان گفت بسیاری از صنایع چه در کشور و چه در کرمانشاه سال گذشته تقریبا با ۴۰ درصد ظرفیت خود فعالیت داشتند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه با بیان اینکه امسال مشکلات ناشی از ناترازی انرژی زودتر گریبان بخش تولید را گرفت، یادآور شد: سال گذشته ناترازیها را در فصل تابستان شاهد بودیم، اما امسال مشکلات از فصل بهار آغاز شد و شاهد قطع برق صنایع بودیم.
شکری با بیان اینکه محدودیت برق صنایع در شرایطی برای کرمانشاه اعمال میشود که مجموع مصارف صنعتی این استان چندان زیاد نیست، گفت: در سفر اخیر رئیس جمهور به استان درخواست دادیم سهمیه برق کرمانشاه با هدف تامین برق صنایع ۴۰ تا ۵۰ مگاوات افزایش یابد که متاسفانه تاکنون این خواسته محقق نشده است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه فعالیت با ظرفیت پایین، تعدیل نیرو، زیان فراوان و... را از پیامدهای محدودیت انرژی صنایع و بخش تولید برشمرد و با بیان اینکه این مشکل صنایع بزرگ را بیشتر تحت تاثیر قرار داده، اظهار کرد: با این شرایط نه تنها صنایع امکان توسعه فعالیتهای خود را ندارند، بلکه نمیتوانند از ظرفیت فعلی نیز به طور کامل استفاده کنند و بسیاری از آن زیر ظرفیت کار میکنند.
شکری با تاکید بر اینکه وظیفه تامین زیرساخت تولید از جمله برق و انرژی بر عهده دولت است و تولیدکنندگان فقط باید روی تولیدات خود متمرکز شوند، خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد فشار به بخش تولید برای احداث نیروگاههای خورشیدی هستیم که بسیاری از واحدهای تولیدی توان احداث چنین نیروگاههایی را ندارند.
افزایش هزینهها در سایه قیمتگذاری دستوری
شکری با بیان اینکه قیمتگذاری دستوری نیز به مشکل جدی دیگر پیش روی بخش تولید و صنعت تبدیل شده، اظهار کرد: در شرایطی که هزینههای سربار بخش تولید مدام افزایش پیدا میکند، اما بسیاری از تولیدات خصوصا در زمینه صنایع بزرگ مانند سیمان، فولاد و ... مشمول قیمتگذاری دستوری هستند.
وی اظهار کرد: این شرایط در حالیست که هر بار قیمت انواع حاملهای انرژی افزایش پیدا میکند و از سوی دیگر با افزایش سایر هزینهها مانند حقوق و دستمزد، هزینه کرایه و حمل و نقل و ... نیز مواجهیم.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه معتقد است، تداوم این وضعیت و ممانعت از افزایش منطقی قیمت محصولات تولیدی، منجر به رکود و ورشکستگی صنایع و بخش تولید خواهد شد.
موانع جدی پیش روی صادرات
شکری با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی صادراتمحور هستند، اما در سنوات اخیر صادرات نیز با چالشهای جدی مواجه شده، گفت: در گذشته برای صادرکنندگان جوایز و مشوقهای صادراتی در نظر گرفته میشد، اما امروز صادرکنندگان ملزم میشوند ارز حاصل از صادرات را با زیان فراوان برگردانند.
وی ادامه داد: صادرکنندگان در هر صورت ارز حاصل از صادرات را برای ادامه تولید و فعالیت اقتصادی خود به کشور برمیگردانند، اما اینکه ملزم هستند ارز را با قیمت متفاوت از بازار آزاد برگردانند، آنها را دچار مشکلات جدی کرده است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با بیان اینکه در گذشته خود تولیدکنندگان کالاهایشان را صادر میکردند، اما امروز به دلیل دشواریهای حاصل از رفع تعهدات ارزی بازار به دست افرادی که دارای کارتهای یکبار مصرف هستند افتاده، خاطرنشان کرد: مجموع این موارد انگیزه صادرات را برای بخش تولید کاهش داده است، بگونهای که ما واحدهایی داشتیم که در گذشته ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار در سال صادرات داشتند، اما اکنون صادرات آنها به صفر رسیده است.
شکری معتقد است، این امر هم مانع افزایش صادرات در کشور شده و هم به واحدهای صادرات محور صدمات جدی وارد کرده است.
حال نامساعد صنایع کرمانشاه
وی گفت: مجموع این عوامل باعث شده وضعیت واحدهای تولیدی کرمانشاه در مجموع چندان مساعد نباشد، بگونهای که هم اکنون بخش زیادی از واحدهای تولیدی و صنعتی کرمانشاه راکد هستند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه افزود: حدود ۹۰ درصد واحدهای تولیدی فعال ما نیز زیر ظرفیت کار میکنند.
شکری تداوم مشکلات فعلی را زمینهساز رکود بیشتر صنایع، تعدیل نیرو و مشکلات اقتصادی و اجتماعی دانست و خواستار چارهاندیشی برای حل مشکلات این بخش شد.
انتهای پیام
نظرات