• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404041006511
  • خبرنگار : 30057

تهیه نقشه زمین‌لغزش مناطق پرخطر رودبار-منجیل در دستور کار سازمان زمین‌شناسی

تهیه نقشه زمین‌لغزش مناطق پرخطر رودبار-منجیل در دستور کار سازمان زمین‌شناسی

سرپرست زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه کاسپین باختری (گیلان) از تهیه نقشه پهنه‌بندی زمین‌لغزش در مناطق پرخطر محدوده رودبار-منجیل در استان گیلان خبر داد.

به گزارش ایسنا، با توجه به شرایط خاص زمین‌شناسی، جغرافیایی و آب و هوایی استان گیلان، زمین‌لغزش یکی از مخاطرات زمین‌شناختی مهم است که سالانه خسارت جانی و مالی فراوانی را به بار می‌آورد. در این راستا دو پروژه «شناسایی زمین‌لغزش‌های رخ‌داده و مکان‌یابی مناطق مستعد ناپایداری دامنه‌ای در حاشیه آزادراه رشت-قزوین(محدوده استان گیلان)» و «پهنه‌بندی خطر زمین‌لغزش در برگه یک‌پنجاه‌هزارم رودبار کوهپایه» در قالب طرح تحول مخاطرات زمین‌شناختی در استان گیلان انجام شد.

مهندس فرشید رمضانی‌حساس، از تهیه و تنظیم گزارش‌های پایان‌یافته در حوزه مخاطرات زمین‌شناختی استان گیلان خبر داد و گفت: با توجه به شرایط زمین‌شناسی، آب و هوایی، جغرافیایی و مستعد بودن مناطق کوهستانی استان گیلان به لحاظ رخداد زمین‌لغزش، انجام چنین مطالعاتی به منظور شناسایی مناطق مستعد رخداد ناپایداری دامنه‌ای در پهنه استان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

وی با بیان این‌که پدیده ناپایداری دامنه‌ای از جمله مخاطرات طبیعی است که موجب وارد آمدن خسارت های مالی، جانی و تخریب منابع طبیعی فراوان در کشور می‌شود، تصریح کرد: فرسایش خاک و تهدید مناطق مسکونی و مزارع، جاده‌ها، مخازن سدها و زیرساخت‌های حیاتی از جمله مواردی است که در نتیجه رخداد زمین لغزش به‌وجود می‌آیند.

رمضانی‌حساس، لازمه برخورد اصولی با هر پدیده‌ای از جمله رخدادهای طبیعی چون زمین‌لغزش، زمین‌لرزه و سیل‌ و ... را انتخاب شیوه مناسب و علمی جهت بررسی و مقابله با آن پدیده عنوان کرد و افزود: همانگونه که می‌دانیم، همواره به‌دنبال رخدادهای طبیعی چون زمین‌لغزش‌ها، بخشی از سرمایه‌های ملی در اثر وقوع پدیده‌های مذکور به هدر می‌روند که این موضوع ایجاب می‌کند تا ابعاد این رخدادها مورد بررسی دقیق قرار گیرند.

به گفته سرپرست زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه کاسپین باختری (گیلان)، محدوده رودبار-منجیل به دلیل وجود روستاهای فراوان، آزاد راه قزوین-رشت، خط راه‌آهن رشت-تهران و سد سپیدرود محدوده‌های مهم به لحاظ تراکم جمعیتی و زیرساخت‌های حیاتی است.

به نقل از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی، وی ادامه داد: در این مطالعات با استفاده از بانک اطلاعات زمین‌لغزش، مطالعه تصاویر ماهواره‌ای و انجام بررسی‌های صحرایی، زمین‌لغزش‌های مهم این محدوده‌ها شناسایی شد و در نهایت با تهیه نقشه پهنه‌بندی زمین‌لغزش در محدوده‌های مطالعاتی، مناطق پرخطر به لحاظ ناپایداری دامنه‌ای شناسایی شد.

رمضانی‌حساس با تاکید بر این‌که استفاده از داده‌های پایه زمین‌شناسی نقش کلیدی در تحقق توسعه پایدار و بهبود زیرساخت‌ها و نگهداری شریان‌های حیاتی دارد، تصریح کرد: بهره‌برداری هوشمندانه و هدفمند از داده‌های زمین‌شناسی، راهکاری اساسی برای توسعه‌ای است که هم منابع را حفظ می‌کند و هم زیرساخت‌های مقاوم و کارآمدی برای آینده ایجاد می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha