به گزارش ایسنا، رسانههای ژاپنی با استناد به آمار وزارت بهداشت این کشور نوشتند تعداد بازماندگان بمبارانهای اتمی هیروشیما و ناگازاکی که در پایان جنگ جهانی دوم رخ داد، در اواخر ماه مارس گذشته به ۹۹۱۳۰ نفر رسیده که در مقایسه با یک سال قبل به میزان ۷۶۹۵ نفر کاسته شده است.
از بین این بازماندگان ۴۸۳۱۰ نفر در هیروشیما، ۲۳۵۴۳ نفر در ناگازاکی و ۳۹۵۷ نفر در فوکوئوکا زندگی میکنند و میانگین سن این بازماندگان ۸۶.۱۳ سال است. همچنین ۳۳۰۷ نفر از آنها نیز در توکیو و ۳۱۸۶ نفر هم در اوزاکا زندگی میکنند.
در ماه اوت ۱۹۴۵ در اواخر جنگ جهانی دوم ایالات متحده بمبهایی اتمی را برای نخستین بار در تاریخ به روی ۲ شهر هیروشیما و ناگازاکی ژاپن فرو ریخت. انفجارها باعث کشته شدن حدود ۱۴۰۰۰۰ نفر از جمعیت این ۲ شهر که در آن زمان در هیروشیما به حدود ۳۵۰۰۰۰ نفر و در ناگازاکی به حدود ۷۴۰۰۰ نفر میرسید شد. اکثریت عمده قربانیان این بمبارانهای اتمی غیرنظامی بودند.
از این بازماندگان در ژاپن به این دلیل که ۸۰ سال پیش در معرض تشعشع ناشی از حملات به این ۲ شهر قرار گرفتند به عنوان «هیباکوشا» یاد میشود.
دولت ژاپن از سال ۱۹۵۷ صدور گواهی «هیباکوشا» برای این بازماندگان را شروع کرد.
روند تنزل تعداد این بازماندگان بعد از آنکه در سال ۱۹۸۱ تعداد آنها با ثبت ۳۷۲۲۶۴ نفر به اوج خود رسید شروع به تنزل کرده و در سال ۲۰۰۰ برای نخستین بار به زیر ۳۰۰۰۰۰ نفر و در ۲۰۱۴ برای نخستین بار به زیر ۲۰۰۰۰۰ نفر رسید.
این بازماندگان در ژاپن میتوانند تحت بیمه بهداشت و درمان قرار گرفته و بدون هزینه دارو و درمان دریافت کنند.
وزارت بهداشت ژاپن سال جاری میلادی در حال جمعآوری شهادتهای تمامی بازماندگان «هیباکوشا» به مناسبت هشتادمین سالگرد این بمبارانهای اتمی است. این برای نخستین بار از ۳۰ سال قبل به این سو است که دولت ژاپن به سراغ اخذ شهادتهای تمامی بازماندگان این حملات اتمی میرود.
یک مقام این وزارتخانه به روزنامه «ژاپن تایمز» گفت: «منتقلکردن خاطرات ویرانگریهای این بمبارانهای اتمی به نسلهای آینده هر چه بیشتر اهمیت مییابد چون جامعه هیباکوشا دارند هر چه پیر تر و پیرتر میشوند. ما میخواهیم شهادتهای هر تعدادی از آنها را که بتوانیم دریافت کنیم.»
انتهای پیام
نظرات