• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404041106822
  • خبرنگار : 71299

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان اعلام کرد:

آغاز برداشت پروژه‌های تحقیقاتی غلات، حبوبات و دانه‌های روغنی در ایلام

آغاز برداشت پروژه‌های تحقیقاتی غلات، حبوبات و دانه‌های روغنی در ایلام

ایسنا/ایلام رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: برداشت پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی و گیاهان علوفه‌ای در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام آغاز شد.

علی نجفی‌فر در این خصوص به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در سال زراعی جاری، بیش از ۳۵ پروژه تحقیقاتی در این مرکز در قالب طرح‌های ملی و استانی به اجرا درآمد که شامل بررسی عملکرد ارقام و لاین‌های مختلف گندم، جو، نخود، عدس، ماشک، خلر، بالنگو شهری و... بوده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: استان ایلام، نیازمند ارقامی مقاوم به تنش‌های خشکی، شوری و بیماری‌های قارچی است.
این مسئول توضیح داد: این پروژه‌های با هدف دستیابی به ارقام بومی و سازگار با اقلیم منطقه، ارتقای بهره‌وری، و پایداری تولید کشاورزی در شرایط اقلیمی منطقه انجام می‌شوند.
نجفی‌فر تأکید کرد: دستیابی به امنیت غذایی پایدار بدون پشتوانه علمی ممکن نیست. فعالیت‌های تحقیقاتی این مرکز در راستای تحقق سیاست‌های کلان کشور در بخش کشاورزی و مقابله با اثرات تغییر اقلیم ادامه خواهد یافت.
فریدون سلیمانی معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام نیز در این خصوص از همکاری نزدیک میان پژوهشگران مرکز، کشاورزان پیشرو، ایستگاه‌های تابعه و کارشناسان فنی خبر داد و گفت: داده‌های به‌دست‌آمده در فصل برداشت، به‌منظور انتخاب لاین‌های برتر و معرفی به ثبت ملی مورد تحلیل قرار می‌گیرند.

                                                                  آغاز برداشت پروژه‌های تحقیقای غلات، حبوبات و دانه‌های روغنی در ایلام
معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام توضیح داد: نتایج در برنامه‌های آموزشی و ترویجی برای انتقال دانش به مزارع بهره‌برداران استفاده خواهد شد.
وی اضافه کرد: برداشت پروژه‌های تحقیقاتی، علاوه بر ارزیابی عملکرد کمی و کیفی، امکان بررسی شاخص‌هایی مانند طول دوره رشد، مقاومت به ورس، راندمان مصرف آب و شاخص برداشت را نیز فراهم می‌کند. برداشت پروژه‌های تحقیقاتی، علاوه بر ارزیابی عملکرد کمی و کیفی، امکان بررسی شاخص‌هایی مانند طول دوره رشد، عملکرد دانه، وزن هزار دانه،مقاومت به بیماری‌ها و راندمان مصرف آب مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha