علی نجفیفر در این خصوص به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در سال زراعی جاری، بیش از ۳۵ پروژه تحقیقاتی در این مرکز در قالب طرحهای ملی و استانی به اجرا درآمد که شامل بررسی عملکرد ارقام و لاینهای مختلف گندم، جو، نخود، عدس، ماشک، خلر، بالنگو شهری و... بودهاند.
وی خاطرنشان کرد: استان ایلام، نیازمند ارقامی مقاوم به تنشهای خشکی، شوری و بیماریهای قارچی است.
این مسئول توضیح داد: این پروژههای با هدف دستیابی به ارقام بومی و سازگار با اقلیم منطقه، ارتقای بهرهوری، و پایداری تولید کشاورزی در شرایط اقلیمی منطقه انجام میشوند.
نجفیفر تأکید کرد: دستیابی به امنیت غذایی پایدار بدون پشتوانه علمی ممکن نیست. فعالیتهای تحقیقاتی این مرکز در راستای تحقق سیاستهای کلان کشور در بخش کشاورزی و مقابله با اثرات تغییر اقلیم ادامه خواهد یافت.
فریدون سلیمانی معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام نیز در این خصوص از همکاری نزدیک میان پژوهشگران مرکز، کشاورزان پیشرو، ایستگاههای تابعه و کارشناسان فنی خبر داد و گفت: دادههای بهدستآمده در فصل برداشت، بهمنظور انتخاب لاینهای برتر و معرفی به ثبت ملی مورد تحلیل قرار میگیرند.
معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام توضیح داد: نتایج در برنامههای آموزشی و ترویجی برای انتقال دانش به مزارع بهرهبرداران استفاده خواهد شد.
وی اضافه کرد: برداشت پروژههای تحقیقاتی، علاوه بر ارزیابی عملکرد کمی و کیفی، امکان بررسی شاخصهایی مانند طول دوره رشد، مقاومت به ورس، راندمان مصرف آب و شاخص برداشت را نیز فراهم میکند. برداشت پروژههای تحقیقاتی، علاوه بر ارزیابی عملکرد کمی و کیفی، امکان بررسی شاخصهایی مانند طول دوره رشد، عملکرد دانه، وزن هزار دانه،مقاومت به بیماریها و راندمان مصرف آب مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
انتهای پیام
نظرات