بهرام سرمست روز چهارشنبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، با اشاره به بازدید های خود از بخشهای خصوصی و واحدهای تولیدی استان اظهارکرد: در این دیدارها، ۱۱ مورد از بخشهای مورد بهرهبرداری را بررسی کردیم و از سه واحد صنعتی استان بازدید انجام شد.
وی گفت: در این بازدیدها، مجوزهای محیط زیستی و چالشهای مرتبط با آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین، موضوعاتی مانند اعطای برق، تامین انرژی و تسهیلات بانکی از جمله مواردی بود که مورد بحث قرار گرفت و تلاش شد تا حمایتهای لازم از تولیدکنندگان صورت گیرد.
وی با اشاره به جایگاه ویژه آذربایجان شرقی در اقتصاد ملی افزود: استان ما یکی از قطبهای صنعتی کشور محسوب میشود و بهویژه در صنعت شیرینی و شکلات، با سهم ۵۵ درصدی از کل تولید کشور، نقشی کلیدی دارد؛ همچنین بیش از ۹۴ درصد سهم اقتصاد استان متعلق به بخش خصوصی می باشد که نشاندهنده پویایی و توانمندی این بخش در استان ماست.
سرمست با بیان اینکه تولیدکنندگان استان در سختترین شرایط نیز تولید را متوقف نکردند، گفت: در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر، بسیاری از واحدهای صنعتی استان، بدون هیچگونه وقفهای به فعالیت خود ادامه دادند؛ حتی برخی از کارخانهها خط تولید خود را به تولید نان تغییر داده و آن را در اختیار مردم قرار دادند که این اقدام، نشاندهنده روحیه ایثار و مسئولیتپذیری تولیدکنندگان ماست.
وی ادامه داد: در همان روزهای ابتدایی بحران، بیش از ۱۰ هزار تُن کالا از گمرکات استان ترخیص شد و با توزیع چند میلیون لیتر سوخت در جایگاههای استان، صفهای ناشی از اضطراب فروکش کرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه با همراهی مردم و تدبیر دستگاههای اجرایی، استان کمترین تبعات ممکن را تجربه کرد و آرامش به سرعت به جامعه بازگشت.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: ما به عنوان مسئولان، همواره پشتیبان تولید و صنعت در هر شرایطی هستیم و این پیام را به مردم میرسانیم که حمایت کامل از تولیدکنندگان و توسعه صنایع استان ادامه دارد.
سرمست افزود: این دیدارها و برنامهها نشاندهنده عزم جدی مسئولان استانی برای تقویت بخش صنعت و حمایت از تولید داخلی در راستای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در آذربایجان شرقی است.
مهدی امینی، رئیس خانه صنعت و معدن استان، در این نشست از تلاشهای استاندار و مجموعههای مرتبط در حمایت از واحدهای تولیدی قدردانی کرد و گفت: در این مدت، استاندار همواره کنار واحدهای صنعتی و تولیدی بودند و از برخی ادارات نیز تشکر میکنم. در بازدید از سه واحد تولیدی، مشکلاتی مانند قطعی برق و روند پیچیده ترخیص کالا مطرح شد.
بنابیان، نائب رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز از روند بروکراسی در ترخیص کالا انتقاد کرد و گفت: وقتی در دو روز، ۱۰ هزار تن کالا بدون تلفات اقتصادی ترخیص میشود، روندهای پیچیده گمرکی چه مفهومی دارد؟ چرا دستور ترخیص کالا توسط استاندار و معاونان صادر میشود، اما وزیر نمیتواند؟.
در ادامه، صابر پرنیان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، از بررسی چالشهای واحدهای تولیدی با حضور معاون وزیر خبر داد و افزود: تمامی واحدهای اقتصادی که ژنراتورهای هوشمند دارند، بدون محدودیت و بر اساس میزان اعلام شده توسط کارت هوشمند سوخت، واریز خواهند شد. همچنین، مجوز نانواییها در کمتر از ۴۸ ساعت صادر میشود.
فرشاد مقیمی، معاون وزیر صمت نیز در این نشست ضمن تسلیت ایام محرم و اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به کشور، بر اهمیت حمایت از واحدهای آسیبدیده تأکید کرد و گفت: هدف ما این است که در کنار واحدهای صنعتی آسیبدیده قرار گیریم و با همدلی و وفاق، بر مشکلات فائق آییم.
در این نشست، مدیران و فعالان اقتصادی به مشکلات و چالشهای موجود، از جمله روند پیچیده ترخیص کالا و قطعی برق در واحدهای تولیدی، اشاره کردند و خواستار تسهیل روندهای اداری و حمایتهای بیشتر شدند. همچنین، بر ضرورت برآورد خسارات و جبران آنها تأکید شد و از اقدامات سریع در این زمینه قدردانی به عمل آمد.
در پایان، از تولیدکنندگان برتر استان آذربایجان شرقی تجلیل شد. این تجلیل نمادی از قدردانی دولت و مسئولان استانی از تلاشهای بیوقفه فعالان اقتصادی در شرایط سخت کنونی بود و نشان داد که حمایت از صنعتگران و کارآفرینان، یکی از اولویتهای اصلی دولت در مسیر توسعه اقتصادی است.
انتهای پیام
نظرات