به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ خبر کلیک کنید.
گیاهانی که میتوانند هوا را آلوده کنند!
بعضی از گیاهان میتوانند آفتکش طبیعی خود را تولید کنند، اما این تاکتیک دفاع شخصی به قیمت کاهش کیفیت هوا تمام میشود.
کدام فضای ساختمان در زمان بحران امنتر است؟/ تحلیل ایمنی متروها و مدارس از نگاه متخصصان
دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله با اشاره به اهمیت پناهگاهها و فضاهای امن در شرایط بحران، تأکید کرد: طراحی این فضاها باید بهگونهای باشد که در برابر انفجارهای احتمالی نیز مقاوم باشند.
پنیر خوردن قبل خواب باعث دیدن کابوس میشود!
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که باور دیرینه درباره اینکه خوردن پنیر قبل از خواب باعث کابوس دیدن میشود، میتواند واقعا حقیقت داشته باشد. اما موضوع فقط پنیر نیست؛ خوراکیهای دیگر و زمان خوردن آنها نیز میتواند بر کیفیت خواب و رؤیا تاثیر بگذارد.
زمان برگزاری آزمون استخدامی سه دستگاه اجرایی به تعویق افتاد
زمان برگزاری آزمون استخدامی سال ۱۴۰۴ سه دستگاه اجرایی از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به تعویق افتاد.
برای حفظ انسجام ملی همه نهادها باید در جبهه مقاومت اجتماعی حضور داشته باشند
فعال حوزه دانشجویی گفت: برای حفظ انسجام ملی، همه نهادها از رسانه گرفته تا شهرداری، باید در جبهه مقاومت اجتماعی حضور داشته باشند.
جلوگیری از بخارگرفتگی آینهها با گرمکن نانویی بدون المنت
فناوران یکی از شرکتها با بهرهگیری از فناوری نانو، ورق گرمکن ضدبخار آینه را طراحی کرده که بدون المنت و با استفاده از خمیر رسانای نانویی، گرمای یکنواخت و مؤثری تولید میکند.
جزئیات تغییر ساعت کاری دانشگاه آزاد اعلام شد
معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل تعیین ساعت کاری حضور کارکنان را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استانها و واحدهای مستقل ابلاغ کرد.
کشف مقادیر زیادی از پروتئین آلزایمر در نوزادان که برای آنها مضر نیست!
محققان کشف کردهاند که نوزادان دارای سطح بالایی از پروتئین تاو عامل بیماری آلزایمر هستند که این پروتئین هیچ آسیبی به نوزادان وارد نمیکند. این کشف، دریچهای به سوی توسعه روشهای جدید درمان یا پیشگیری از این بیماری عصبی باز میکند.
اولین مدل پیشبینی تغییرات سطح آب زیرزمینی پس از زلزله طراحی شد
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گامی نوآورانه برای مدیریت منابع آب در مناطق زلزلهخیز، موفق به طراحی مدلی علمی شدند که میتواند نوسانات سطح آب زیرزمینی پس از زلزله را پیشبینی کند.
شهادت ۲۵ دانشجو و ۱۲ استاد در حملات اخیر رژیم صهیونیستی
قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم از شهادت ۲۵ دانشجو در حملات اخیر رژیم صهیونیستی خبر داد و گفت: علی رغم اینکه نهادهای بینالمللی و حقوقی دنیا باید از حق هستهای کشور و مظلومیتی که برای ملت ایران به وجود آمد، دفاع کنند؛ اما ما مشاهده کردیم که حقوق بشر برای این نهادها صرفا یک شعار است.
اپل از مهندس طراح سابق خود شکایت کرد
شرکت اپل در دادخواست جدید خود مدعی شده است که یکی از مهندسان سابق این شرکت، اسرار توسعه هدست واقعیت ترکیبی «ویژن پرو»(Vision Pro) را افشا کرده است.
سامانهای نوآورانه برای افزایش اثرگذاری داروهای شیمیدرمانی
پژوهشگران آمریکایی روشی ابداع کردهاند که با کمک نانوذرات، داروهای ضدسرطان را فقط در محل تومور رها میکند و به بافتهای سالم آسیبی نمیزند. این روش، عوارض داروهای شیمیدرمانی را کاهش میدهد و اثربخشی آنها را بالا میبرد. نکتهی مهم اینجاست که این نانوذره به شرایط شیمیایی خاص تومور واکنش نشان میدهد، نه کل بدن!
کاهش زمان انجام فرایندهای صنعتی و آزمایشگاهی و صرفهجویی ارزی با یک فناوری بومی
یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به ساخت دستگاه «هموژنایزر اولتراسونیک هوشمند» شده است که با بهرهگیری از فناوری امواج فراصوت و هوش مصنوعی میتواند زمان فرایندهای صنعتی و آزمایشگاهی را کاهش دهد و جایگزین نمونههای گرانقیمت خارجی شود.
فعالیتهای فرهنگی یکی از ارکان اصلی مدیریت شرایط بحرانی است
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، مدیریت بحران از طریق مداخلات روانشناختی و فعالیت فرهنگی را یکی از اساسیترین راهبردهای این معاونت در جنگ ۱۲ روزه عنوان کرد.
فرآیند مهمانی و نقل و انتقال دانشجویان متضرر از جنگ تسهیل میشود
رئیس سازمان امور دانشجویان بر ضرورت تسریع و تسهیل فرآیند مهمانی و نقل و انتقال دانشجویان متضرر از جنگ تحمیلی تاکید کرد و گفت: شورای موارد خاص دانشگاهها با حداکثر مساعدت و در کوتاهترین زمان ممکن فرایند مهمانی و نقل و انتقال دانشجویانی که خود یا خانواده آنها آسیبی از جنگ تحمیلی اخیر دیدهاند را انجام دهند.
راه شیری بر فراز صخرههای مخروطی
عکس روز ناسا کهکشان راه شیری را بر فراز صخرههای مخروطیشکل در نیوزیلند به نمایش میگذارد.
بیرون کشیدن گرافن و هیدروژن پاک از دل پسماند نفتی
یک شرکت نانویی با جذب ۲۰ میلیون دلار سرمایه، قصد دارد پسماندهای نفتی، پلاستیکی و الکترونیکی را به گرافن، نانوذرات کربنی و هیدروژن پاک تبدیل کند. این فناوری با کمک یک فرایند بدون انتشار گاز گلخانهای، همزمان به کاهش زباله و تولید مواد صنعتی کمک میکند. کاربرد این مواد در باتری، سیمان، رزین و الکترونیک است.
همکاری مالزی و بریتانیا برای ایجاد آینده پایدار با گرافن
دو شرکت «لویدین» (Levidian) و «گاز مالزی» (Gas Malaysia) با امضای یادداشت تفاهمی، همکاری خود را برای استقرار فناوری انحصاری LOOP در مالزی و منطقه جنوبشرقی آسیا آغاز کردند. این فناوری نوآورانه میتواند نقشی اساسی در کربنزدایی صنعتی و تولید گرافن پایدار ایفا کند.
کابوس دیدن احتمال مرگ زودرس را ۳ برابر افزایش میدهد
بیدار شدن از کابوس میتواند باعث تپش قلب شما شود، اما اثرات آن ممکن است فراتر از تنها یک شب ناآرام باشد.
ماهواره هواشناسی اروپا با موشک «فالکون ۹» راهی مدار زمین شد
«اسپیسایکس» یک ماهواره هواشناسی پیشرفته اروپا را با موشک «فالکون ۹» پرتاب کرد و آن را با موفقیت در دریا فرود آورد.
فردا زمین در دورترین نقطه از خورشید میایستد
زمین در پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به «اپهلیون» میرسد؛ رخدادی نجومی که طی آن فاصله زمین تا خورشید به بیش از ۱۵۲ میلیون کیلومتر میرسد. برخلاف تصور رایج، این فاصله زیاد اثری بر گرمای تابستان ندارد و عامل اصلی فصلها، انحراف محور چرخش زمین است.
اعلام زمانبندی انتخاب واحد دوره تابستان دانشگاه آزاد
جزئیات برنامه زمانبندی انتخاب واحد تکمیلی دوره تابستان دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد.
بهبود روش انتقال سلول بنیادی برای ترمیم بافت غضروف
«بهبود روش انتقال سلول بنیادی برای ترمیم بافت غضروف»رساله دکتری پریسا ترابی رهور است که آن را با راهنمایی محمدجعفر عبد خدایی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
چراغ سبز کنگره آمریکا به پروژه ناسا برای رسیدن به ماه
کنگره آمریکا به طرح ناسا برای رسیدن به ماه که «ایلان ماسک» و «جرد آیزاکمن» با آن مخالف بودند، چراغ سبز نشان داده است.
اعلام نحوه برگزاری پایان ترم و ترم تابستان دانشگاه جامع علمی کاربردی
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی با تشریح جزییات برگزاری ترم تابستان، از برگزاری امتحانات پایان ترم دوم تحصیلی ۱۴۰۴ ـ۱۴۰۳ این دانشگاه در نیمه اول شهریورماه خبر داد.
بررسی وضعیت و مسائل کسبوکارهای آنلاین در بازدید معاون علمی رئیسجمهور
پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی، حسین افشین در اقدامی حمایتی، جهت بررسی وضعیت کسبوکارهای آنلاین و آسیبهای احتمالی آنها با برخی از این شرکتها دیدار و گفتوگو کرد.
آغاز مصاحبههای دکتری دانشگاه تهران از هفته آینده
مرحله دوم آزمون ورود به دورههای دکتری تخصصی (مصاحبه) دانشگاه تهران از ۱۸ تیرماه آغاز میشود.
«چت جیپیتی» از مردم خواست به این خبرنگار ایمیل بزنند!
خبرنگاران به گزارشهای مردمی وابسته هستند؛ افرادی که مورد قابلتوجهی را مشاهده یا تجربه میکنند و رسانه را در جریان آن قرار میدهند. یکی از خبرنگاران نیویورکتایمز در این باره میگوید که برخی از سختترین تحقیقاتی که در حوزه فناوری انجام داده از جمله کار درباره فناوری تشخیص چهره از پیامهایی در صندوق ورودی ایمیلش آغاز شدند. اما جدیدترین مقالهاش از سوی افرادی آغاز شد که میگفتند چتجیپیتی از آنها خواسته با این خبرنگار تماس بگیرند!
مسئولان خادم این ملت نجیب باشند
سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه رژیم غاصب صهیونی از نقش حضور مردم غافل بود و حتی آن را برعکس تعبیر و پیشبینی کرده بود، گفت: مسئولان، خادم این ملت نجیب باشند.
جزئیات زیرساختهای کارآفرینی دیجیتال و کشف استعدادها در هوش مصنوعی
جزئیات زیرساختهای کارآفرینی دیجیتال و کشف استعدادها در هوش مصنوعی در رویداد استارتاپی «آینده انسان و ماشین» بررسی شد.
برگزاری دو جشنواره دانشجویی متوقف شد
برگزاری جشنواره انتخاب و معرفی دانشجویان سرآمد از سوی سازمان امور دانشجویان متوقف شد.
زمان اعلام نتایج سه آزمون مهم ۱۴۰۴ مشخص شد/آغاز سال تحصیلی از اواخر مهر
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی به زمان اعلام نتایج نهایی سه آزمون مهم سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: نتایج نهایی کنکور در مهرماه، آزمون دکتری ۲۵ شهریور و آزمون کارشناسی ارشد دانشگاهها نیز در اواخر مهرماه اعلام میشود.
زمان برگزاری آزمون عملی و تشریحی کنکور ارشد اعلام شد
زمان برگزاری آزمون عملی و تشریحی کنکور کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ مشخص شد.
انتهای پیام
نظرات