به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، دکتر تاجبخش در نشست شورای دانشگاه در خصوص اهمیت راه اندازی این رشته و طرح آن در کمیسیون برنامه ریزی جامع آموزشی و شورای آموزشی مطالبی را مطرح کرد و در ادامه دکتر محسن رضایی مدیر گروه سم شناسی دانشکده علوم پزشکی در سخنانی به دلایل توجیهی راه اندازی این رشته اشاره کرد و گفت: تربیت اعضای هیئت علمی متخصص و متعهد، محققان و متخصصان کارآمد، مؤمن و متعهد به نظام جمهوری اسلامی در این رشته برای جذب در بدنه علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور از جمله دلایل مهم ایجاد رشته می باشد. همچنین از دیگر دلایل می توان به تربیت نیروهای فعال در تولید داروهای جدید، تشخیص و پیشگیری از مسمومیت ها، درمان و استفاده از آنتی دوت ها، سنجش شدت سمیت سموم، شناسایی و اندازه گیری سموم، داروها و افزودنی ها در نمونه های بیولوژیک و غیر بیولوژیک، شناسایی و تعیین مقدار باقیمانده سموم در نمونه های غذایی و ایمنی غذایی، امور مربوط به مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم و سم شناسی قانونی اشاره کرد.
وی افزود: گستردگی علم سم شناسی باعث شده است که دانش آموختگان این رشته چه از داخل و چه از خارج از کشور در جنبه های فوق تخصصی از قبیل سم شناسی تجزیه ای، سم شناسی بیوشیمیایی، سم شناسی سلولی مولکولی، سم شناسی بالینی، سم شناسی نظارتی و سم شناسی محیطی فعالیت نمایند. متخصصین سم شناسی هم اکنون جایگاه های کاری مناسبی در بخش های مسمومین بیمارستان ها، مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم، سازمان پزشکی قانونی، مراکز تحقیقاتی پزشکی و دارویی و صنایع داروسازی دارند.
وی در خصوص دلایل توجیهی بازنگری برنامه درسی رشته، سابقه بازنگری، وضعیت برنامه درسی رشته، دروس جبرانی، الزامی و تخصصی، جدول مقایسه ای دروس بازنگری شده، جدول ترم بندی دروس و ... مطالبی را عنوان کرد.
در ادامه بازنگری برنامه درسی دوره های کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی مکانیک- طراحی کاربردی با اکثریت آرا تصویب شد.
انتهای پیام
نظرات