• جمعه / ۱۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404041308184
  • خبرنگار : 30147

فرماندار تایباد:

۸۰ درصد از اتباع خارج شده از مرز دوغارون، به صورت غیرمجاز اقامت داشته‌اند

۸۰ درصد از اتباع خارج شده از مرز دوغارون، به صورت غیرمجاز اقامت داشته‌اند

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار تایباد گفت: تاکنون بیش از ۸۰ درصد اتباعی که از مرز دوغارون خارج شده‌اند اقامتشان در این کشور غیرمجاز بوده‌ و تنها ۲۰ درصدشان پاسپورت و مدرک قانونی داشته‌اند.

حسین جمشیدی امروز جمعه ۱۳ تیر، در گفت و گو با ایسنا در بازدید از مرز دوغارون و بررسی وضعیت خروج اتباع از کشور اظهار کرد: اتباعی که تاکنون از مرز دوغارون خارج شده‌اند بیشتر از مراکز استان‌هایی مانند ارومیه، شیراز، اصفهان، تبریز، همدان و ... بوده‌اند.

وی با بیان اینکه تمامی اقدامات لازم برای خروج اتباع از مرز دوغارون با هم‌افزایی و همکاری همه جانبه‌ای که در مرز وجود دارد مهیا شده است، تصریح کرد: در سفر استاندار خراسان رضوی و استاندار هرات به منطقه و بازدیدی که از هر دو طرف مرز داشتند اتفاقات خوبی رقم زده شد.

فرماندار تایباد خاطرنشان کرد: تمامی تدابیر و اقداماتی که باید در حوزه رفاهیات، حمل و نقل و پذیرایی از اتباع در مرز دوغارون اتخاذ و انجام شود صورت گرفته و تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا به آنها سخت نگذرد.

وی در خصوص تصمیمات اتخاذ شده در سفر استاندار خراسان رضوی به شهرستان برای تسهیل در خروج اتباع از کشور گفت: چون برای بردن وسایل اتباع زمان بسیاری صرف می‌شد، یکی از مهم‌ترین تصمیمات اتخاذ شده در جابجایی وسایل زندگی‌شان بود.

جمشیدی افزود: در همین راستا مقرر شد خودروهایی که از اقصی نقاط کشور وسایل اتباع را حمل می‌کنند به طور مستقیم از کشور خارج شده و به کشور مقابل تحویل دهند و آنها هم تا زمانی که صاحبان وسایل مراجعه‌ای نداشته از آنها نگهداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این اتفاق از دیروز پنج‌شنبه با هماهنگی که سفیر و سرکنسول جمهوری اسلامی ایران با کشور مقابل داشته افتاده است و دیگر هیچ‌گونه ماندگاری وسایل زندگی اتباع در داخل کشور وجود ندارد.

فرماندار تایباد افزود: همچنین جابجایی اتباع و انتقالشان به نقطه صفر مرزی شرایط بسیار روانی دارد و عملاً هیچ‌گونه ازدحامی در مرز وجود ندارد؛ ضمن اینکه نیروها به خصوص تیپ ارتش جمهوری اسلامی ایران مستقر در شهرستان مدام در حال خدمات‌رسانی هستند.

وی از استقرار پزشک برای درمان اتباع و فراهم شدن داروهای مورد نیاز خبر داد و تصریح کرد: تمامی اقدامات و امکانات در راستای کرامت و شرافت انسانی از این افراد که ۴۶ سال میهمان ما بودند در شهرستان مهیا شده است.

روزانه ۳۸ هزار نفر از اتباع از مرز دوغارون خارج می‌شوند

جمشیدی میزان خروج اتباع از مرز دوغارون را در هر روز متغیر دانست و گفت: بر اساس آنچه تاکنون اعلام شده تاکنون بالغ‌بر ۵۰۰ هزار نفر از کشور خارج شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه مردم ایران ۴۶ سال از این افراد در داخل کشور پذیرایی کرده‌اند، بیان کرد: تمام تلاش مسئولان کشور براین است تا اتباع با خاطره خوشی این کشور را ترک کنند.

فرماندار تایباد با بیان اینکه در مرز دوغارون شهرستان تایباد تمامی این شرایط فراهم شده است و اتباع بدون هیچ مشکلی در حال ترک کشور هستند، اظهار کرد: تمامی مقدمات لازم از جمله حمل و نقل اتباع با اتوبوس، جابجایی بار و وسایلشان به صورت رایگان، پذیرایی با اقلامی که حداقل در بازه زمانی ۲۴ ساعته پاسخگویشان باشد مانند نان، پنیر، حلواشکری، آب بسته‌بندی شده و ... برای بازگشت اتباع مهیا شده است.

وی با تاکید براینکه تمامی دستگاه‌های شهرستان پای‌کار هستند و شهرداری مدام در حال خدمات‌رسانی است، گفت: بسیاری از خانواده‌ها با وسایل زندگی‌شان در حال خروج از کشور هستند.

جمشیدی خاطرنشان کرد: ۴۶ نفر از نیروهای اداری و مجموعه کارگری شهرداری شهر تایباد روزانه در بخش‌های مختلف به اتباع غیرمجاز افغانستان در گذرگاه رسمی دوغارون خدمات ارائه می‌کنند.

جمشیدی با اشاره به اینکه تا ظهر امروز جمعه وسایل تمامی افراد خود معرف از مرز خارج شده و در محوطه‌ای در طرف مقابل تخلیه و تحویل شده است، بیان کرد: روزانه بالغ‌بر ۳۸ هزار نفر از مرز دوغارون خارج می‌شوند.

روزانه ۴۰۰ دستگاه اتوبوس وظیفه جابجایی اتباع را دارند

وی با بیان اینکه امیدواریم تا بازه زمانی مشخص شده تمامی اتباع که باید از کشور بروند از مرز خارج شوند، ادامه داد: به طور میانگین روزانه ۴۰۰ دستگاه اتوبوس وظیفه جابجایی اتباع را در مرز دوغارون و انتقال آن‌ها تا نقطه صفر مرزی برای خروج از کشور بر عهده دارند.

فرماندار تایباد با اشاره به اینکه دوغارون اصلی‌ترین مرز خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی به کشورشان است و همه زیرساخت‌های لازم برای خروج آسان آنها در این منطقه، همجوار با افغانستان فراهم شده است، تأکید کرد: خوشبختانه پس از سفر هفته گذشته وزیر کشور به منطقه و برگزاری جلساتی در شهرستان و استانداری، همچنین سفر استاندار به همراه سفیر و نماینده وزارت امور خارجه و سرکنسول، تصمیمات مثبتی اتخاذ شده است.

دوغارون مهم‌ترین معبر شرقی کشور

وی مرز دوغارون را به عنوان مهم‌ترین معبر شرقی کشور معرفی کرد و گفت: منطقه آزاد یکی از دستاوردهای بزرگ نظام در سال گذشته بوده است و اکنون در مرحله احراز مالکیت زمین قرار دارد؛ افق بسیار روشنی برای تحقق تحولات بزرگ اقتصادی و صنعتی در این منطقه وجود دارد که امیدواریم هرچه سریع‌تر محقق شود.

جمشیدی در ادامه با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران طی این ۴۶ سال همه تلاشش براین بوده تا به بهترین شکل ممکن به برادرانی که نزدیکی فرهنگی، دینی، قومی دارند خدمات بدهد، اظهار کرد: همچنین تلاش می‌شود که اتباع با احترام و بدون مشکل از کشور خارج شوند.

وی شناسایی اتباع خارجی غیرمجاز در سراسر کشور و برگشت آنان به کشورشان را یکی از مهمترین برنامه‌های اولویت دار وزارت کشور دانست و افزود: با رعایت کرامت و شرافت انسانی اتفاقات خوبی برای خروج اتباع از مرز دوغارون شکل گرفته است و شرایط روز به روز بهتر می‌شود.

۱۵ تیرماه آخرین مهلت بازگشت اتباع غیرمجاز افغانستانی به کشورشان است که پیش بینی می‌شود در این چند روز باقیمانده ورود آنها به مرز دوغارون افزایش یابد.

شهرستان ۱۵۱ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و به واسطه وجود گذرگاه مرزی دوغارون در این نوار مرزی از اهمیت اقتصادی ویژه‌ای برخوردار است، مرز دوغارون با قدمت بیش از یک قرن در فاصله ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر تایباد و ۲۴۸ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha