• جمعه / ۱۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۴۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404041308217
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

سفر در زمان با «جیمز وب»/بررسی سلامت غذا در ۱۵ دقیقه

سفر در زمان با «جیمز وب»/بررسی سلامت غذا در ۱۵ دقیقه

حوزه علم و دانشگاه امروز ۱۳ تیر شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.

به گزارش ایسنا، برخی اخبار امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شده‌اند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

منوی ویژه سرآشپز فرانسوی برای فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی

«آن سوفی پیک» سرآشپز مشهور فرانسوی، یک منوی ویژه را برای فضانوردانی تدارک دیده است که سال آینده به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهند رفت.

آغاز امتحانات دانشجویان از چهارم شهریور/آزمون‌ها به صورت حضوری برگزار می‌شود

معاونت آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی جزئیات برگزاری امتحانات پایان‌ترم و جلسه‌های دفاع دانشجویان را تشریح کرد.

بلایای طبیعی و خسارت ۲۰۰ میلیارد دلاری سالانه به اقتصاد جهانی

هفتمین نشست بین‌المللی و دویست و یازدهمین نشسـت علمی تخصصی مرکز پژوهش‌هـای توسعه و آینده‌نگری تحت عنوان «تلفیق کاهش ریسک حوادث در برنامه‌های توسعه کشور» برگزار شد.

استریل ۱۵ دقیقه‌ای تجهیزات پزشکی با دستگاه بومی/آغاز صادرات به کشورهای منطقه

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به تولید و عرضه دستگاه اتوکلوآب سریع (Fast Autoclave) با زمان استریلیزاسیون ۱۵ دقیقه‌ای شدند که علاوه بر کیفیت مناسب و قیمت رقابتی، هم‌اکنون در اکثر بیمارستان‌های کشور استفاده می‌شود و صادرات آن نیز به کشورهای همسایه آغاز شده است.

سفر در زمان با «جیمز وب» برای کشف سرگذشت کهکشان راه شیری

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST)، نقش باستان‌شناس‌های کیهانی را ایفا کردند و بیش از ۱۰۰ کهکشان صفحه‌ای را از دوره‌ای تا ۱۱ میلیارد سال پیش مورد بررسی قرار دادند. درست همان‌طور که آثار باستانی کشف‌شده روی زمین داستان انسان‌ها را بازگو می‌کنند، این کهکشان‌ها نیز می‌توانند داستان کهکشان راه شیری را روایت کنند.

جزئیات ثبت‌نام آزمون‌های ارزشیابی دانش‌آموختگان داروسازی خارج از کشور اعلام شد

ثبت‌نام آزمون‌های ارزشیابی و ارتقای دانش آموختگان داروسازی خارج از کشور ۲۱ تیرماه جاری از طریق مرکز سنجش آموزش کشور آغاز می‌شود.

ساخت نانوحسگری که سلامت غذا را در ۱۵ دقیقه آزمایش می‌کند

شرکت سوئدی LayerLogic با جذب ۴۷۰ هزار یورو سرمایه قصد دارد حسگر نانویی گرافنی بسازد که در کمتر از ۱۵ دقیقه می‌تواند آلودگی مواد غذایی را شناسایی کند. این فناوری جایگزین روش‌های آزمایشگاهی چندروزه خواهد شد و به تولیدکنندگان امکان نظارت سریع و دقیق در خط تولید را می‌دهد. سرمایه‌گذار اصلی این شرکت، Scientifica Venture Capital است.

اعلام فراخوان دو جشنواره بین‌المللی خوارزمی و جشنواره جوان خوارزمی

فراخوان سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی و بیست‌وهفتمین جشنواره جوان خوارزمی که با هدف حمایت از نوآوری و تجلیل از استعدادهای برتر علمی، برگزار می‌شود، اعلام شد.

ساخت باتری‌های روی‌-یونی با فناوری کمپلکس

گروهی از دانشمندان با ساخت ترکیبی از گرافن و اکسید منگنز، نوعی باتری آبی ساخته‌اند که بیشتر از باتری‌های معمولی دوام دارد.

هکر ۱۳ ساله‌ای که مایکروسافت را وادار به تغییر قوانین امنیتی کرد

یک هکر ۱۳ ساله با کشف یک نقص امنیتی حیاتی در مایکروسافت نه تنها توجه این غول فناوری را جلب کرد؛ بلکه باعث شد این شرکت قوانین امنیتی خود را بازنویسی کند و اکنون تبدیل به همکاران مایکروسافت شده است.

ایستادگی در برابر ظلم، آموزه‌ای از مکتب عاشوراست

فعال دانشجویی گفت: فهم مقاومت ریشه در تاریخ و دین ما دارد، فهم ایستادگی در برابر ظلم، برای ما فقط یک شعار نیست؛ بلکه یک آموزه عمیق تاریخی، دینی و تمدنی است.

انتصاب جانشین شهید هسته‌ای در دانشگاه شهید بهشتی

رئیس دانشگاه شهید بهشتی در پی شهادت احمدرضا ذوالفقاری، رضا قادری، دانشیار دانشکدۀ مهندسی برق را به عنوان سرپرست معاونت پشتیبانی، مالی و مدیریت منابع دانشگاه منصوب کرد.

زمین در دورترین فاصله از خورشید قرار دارد، پس چرا هوا تا این اندازه گرم است؟

در حالی که زمین به دورترین نقطه خود از خورشید رسیده و فاصله‌ آن بیش از ۱۵۲ میلیون کیلومتر می‌شود، موج گرمای شدید بخش‌های مختلفی از جهان را در بر گرفته است. این پدیده، بار دیگر ثابت می‌کند که دلیل اصلی گرمای تابستانی، فاصله زمین از خورشید نیست، بلکه انحراف ۲۳.۵ درجه‌ای محور زمین و زاویه تابش نور خورشید است.

دانشگاه علامه آماده همکاری گسترده با مجمع خیرین کشور است

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به ظرفیت‌های علمی و پژوهشی این دانشگاه، از آمادگی کامل برای توسعه همکاری‌های خیریه و ایفای نقش به‌عنوان نهاد حل‌المسائل ملی خبر داد.

پیام تسلیت وزیر علوم در پی درگذشت استاد پیشکسوت دانشگاه تهران

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور پیامی درگذشت شادروان دکتر سیدمحمدباقر حجتی، قرآن پژوه و استاد پیشکسوت دانشگاه تهران را تسلیت گفت.

جستجو در گوگل می‌تواند خلاقیت را سرکوب کند

پژوهشی جدید نشان می‌دهد که جست‌وجو در گوگل، بسته به شرایط، ممکن است به جای کمک به خلاقیت، آن را کاهش دهد. مخصوصا هنگام انجام کارهای گروهی که تنوع ایده‌ها در آن اهمیت دارد.

اخلاق، بنیان مدینه طیبه/فضایل اخلاقی جوهر جامعه متعالی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صفاتی چون صداقت، امانت‌داری، عدالت، ایثار، گذشت، تواضع، عفو و بخشش را ستون‌های اصلی تعالی فرد و جامعه قلمداد کرد و گفت: فضایل اخلاقی، نه تنها یک صفت بلکه جوهر اصلی جامعه‌ای ایده‌آل است.

خودروی بی‌کیفیت، درآمد پایین و تلفن همراه؛ ترکیب مرگبار در جاده

روزی نیست که خبر تلخی از تصادفات جاده‌ای نشنویم. هرچند خیلی از ما فکر می‌کنیم این حوادث اجتناب‌ناپذیرند؛ اما یافته‌های جدید نشان می‌دهند که دلایل قابل پیشگیری و قابل‌کنترلی پشت بسیاری از مرگ‌های جاده‌ای وجود دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha