به گزارش ایسنا، «تسفی باریل» نویسنده صهیونیست در مقالهای برای روزنامه هاآرتص نوشت: اسرائیل با یک بحران استراتژیک در نوار غزه مواجه است. فرضیههایی که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در جنگ خود علیه غزه به آن استناد میکند دچار فروپاشی شده است و اشغال نظامی نوار غزه به تهدید مقاومت پایان نمیدهد بلکه آن را تقویت خواهد کرد.
این نویسنده گفت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دیگر نمیتواند بگوید اگر حماس توافق را قبول نکند درهای جهنم را باز میکند چرا که با توجه به حجم فاجعه انسانی در نوار غزه جهنم در مقابل آنچه در غزه رخ میدهد شرمگین میایستد.
وی گفت: دیدگاه اسرائیل که معتقد است کوچاندن فلسطینیها از شمال غزه به جنوب آن و کنترل بر ۷۵ درصد اراضی غزه به اسرائیل توانایی انجام جنگ فراگیر علیه حماس را میدهد درست نیست. ارتش اسرائیل ادعا میکند که به تحقق این هدف نزدیک شده است اما همچنان متحمل خسارتهایی میشود و اسرا در تونلها هنوز آزاد نشدهاند.
باریل گفت: اینکه کنترل کامل بر نوار غزه را راه حلی برای نابودی مقاومت بدانیم یک خطر استراتژیک است. در سایه وجود بیش از ۲ میلیون فلسطینی در غزه که با فاجعه انسانی روبرو هستند این گزینه چه فایدهای دارد؛ فاجعهای که تنها شامل تعداد کشته و زخمی شدگان نیست بلکه درباره میزان گرسنگی، بیماری و فروپاشی روانی است که یک نسل کامل را درگیر کرده است.
این نویسنده افزود: غزه به رغم فجایعی که با آن روبروست یک محیط مناسب برای رشد مقاومت است و زمان زیادی طول نخواهد کشید که شاهد ظهور گروههای مسلح جدید با اسامی متفاوت باشیم که نیازی به موشکهای دوربرد یا پهپادها ندارند بلکه از سلاحهای سبک و بمبها علیه ارتش اسرائیل در نوار غزه استفاده میکنند.
وی به طرحهای رژیم صهیونیستی و آمریکا که خواهان کوچاندن فلسطینیها از غزه هستند پرداخت و هشدار داد: چنین ایدههایی احتمالا به تنش در توافق عادیسازی روابط با عربستان میشود و چه بسا معاهدههای صلح با مصر و اردن را تهدید کند. تبعید رهبران حماس در غزه به عنوان شرطی برای معامله وقتی در اصل جان آنها در معرض تهدید قرار دارد چه فایدهای دارد. دولت جو بایدن از قطر خواسته بود تا رهبران حماس را اخراج کند اما به سرعت مشخص شد که مذاکرات بدون رهبران حماس محال است و نفوذ آنها بر تصمیمات رهبران حماس در غزه محدود است.
انتهای پیام
نظرات